10. 9. 2021 | 4 minuty čtení

Chtělo by to stěny domova trochu oživit? Zkuste fotoobraz! Rozzáří každý domov nejen vzpomínkou, ale také kvalitním provedením, díky němuž vám bude doma dělat radost dlouhá léta. Poradíme vám, jak vybrat tu nejvhodnější fotku i na jakém materiálu jí to u vás doma bude nejvíc slušet.

Fotoobraz do každého domova

Na každé dovolené pořídíme stovky, ne-li tisíce fotek, v digitálních archivech se vrší složka na složce. Nepochybně se mezi nimi najdou i takové, které si zaslouží místo v albu, nebo dokonce na stěně, kde vám budou dělat radost pokaždé, když se na ně podíváte. Stěn ale není neomezený počet a galerii si z domova udělat nechcete. Jak se rozhodnout a vybrat tu pravou?

Co je důležité při výběru fotky

  • Nejdřív si vytřiďte možné adepty, abyste se nemuseli probírat nepřehlednými stovkami snímků a neustále se vracet.
  • V prvé řadě je důležité mít fotku spojenou s pozitivním zážitkem. Vyrazili jste si třeba se svými blízkými společně na výlet? Podařilo se vám zachytit okamžik, na který jste, vyzbrojeni nezdolnou trpělivostí, čekali hodiny? Nebo jste byli u fotografa a vám to na té fotce prostě a jednoduše strašně sluší? :)
  • Významným faktorem pořízení fotoobrazu je jeho dlouhodobost. Album zavřete, ale fotka vám přijde na oči pokaždé, když vejdete do místnosti. Což bude - pokud nebydlíte na zámku - asi celkem často. Proto vybírejte takovou fotku, na kterou vás jen tak neomrzí. Při výběru nemusíte spěchat - klidně si vyberte adepty a podívejte se na ně za den či dva, třeba už tehdy poznáte, která fotka vás zkrátka baví a která ne.
  • K rozhodování přizvěte i ostatní členy rodiny. Nebudete jediní, kdo se na fotku bude dívat, tak vyberte takovou, která potěší vás všechny. Navíc si společně užijete volný čas, zavzpomínáte na hezké chvíle, naplánujete další a možná třeba přijdete na TU fotku, která v původním výběru vůbec nebyla.
  • Teď ještě malá technická: Čím větší formát plánujete pořídit, tím větší rozlišení musí snímek mít, aby nebyl zrnitý či jinak nekvalitní.
  • Pokud fotky nijak výrazně neupravujete, zkuste zauvažovat nad lehkou úpravou. Stačí pár kroků a fotku můžete pozvednout hned o několik tříd výš.

Máte fotku? Líbí se vám všem? Výborně! Pojďme se ještě podívat na materiál, který vám doma nejvíc vynikne.

Jaký materiál vybrat?

  • Malířské plátno je nestárnoucí klasika s textilním povrchem, kterou ručně napínáme na dřevěný rám.
  • Jste příznivci minimalistických řešení? Potom se vám do interiéru bude perfektně hodit aludibond neboli hliníková deska! UV laminace zajistí stálost barev na dlouhé roky.
  • Vyniká váš snímek živými a jasnými barvami? Dopřejte mu akrylátové sklo! Díky vysokému lesku rozzáří každý prostor.
  • Raději byste fotku v rámu? Kvalitní hliníkové rámy Nielsen jsou jednoznačně tou pravou volbou. Pro luxusní dojem můžete fotku doplnit ještě paspartou.

Která varianta pro vás bude nejlepší? Pokud máte vybráno, můžete rovnou objednávat.

jdu na to!

Další díly seriálu - Průvodce fotoprodukty

Související články

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak vybrat fotografický papír

Jak vybrat fotografický papír

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

Diskuze

Průvodce fotoprodukty: Jak vybrat vhodnou fotku na fotoobraz

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...