Fotokurzy

ON-LINE kurzy: užijte si fotoinspiraci z pohodlí domova!

ON-LINE kurzy: užijte si fotoinspiraci z pohodlí domova!
21. 1. 2021 | 5 minut čtení

Lákají vás fotokurzy, ale představa cesty strávené v dopravních prostředcích na místo určení nikoli? Nyní se můžeme vidět i on-line! Stále pro vás rozšiřujeme nabídku kurzů, abychom se mohli společně sejít a sdílet fotografické nadšení virtuálně. Jak to funguje, se dozvíte v článku.

Kurzy v on-line prostředí

Abychom se s vámi mohli vidět na dálku, postupně rozšiřujeme nabídku on-line kurzů, kde si spolu s ostatními účastníky a lektorem můžete užít stejně pohodovou atmosféru, navíc z pohodlí domova se vším, co k tomu patří.

Najdete zde kurzy na ovládání svého nového fotoaparátu, takže můžete vesele začít fotit už nyní, nebo na následné úpravy snímků, abyste z nich mohli dostat maximum. Těšit se můžete i na další témata, která obohatí vaše fotografické znalosti.

chci omrknout on-line kurzy

Jak to funguje?

Všechny naše on-line kurzy probíhají přes platformu ZOOM. Pokud se strachujete, že byste v programu tápali, můžete tyto obavy hodit za hlavu. Program je velmi jednoduchý - nemusíte se nikde registrovat, stačí si nainstalovat program (odkaz ke stažení najdete zde). Pár dní před kurzem (1-2) všem registrovaným účastníkům buď pošleme kód, nebo link, přes nějž se do místnosti dostanete. Toto se týká placených aktivit; u besed a aktivit zdarma zveřejňujeme odkaz rovnou v popisu konkrétního kurzu.

Jak se přihlásit?

  • MOŽNOST 1 - Klikněte na odkaz: https://zoom.us/join a do pole vložte ID, které od nás obdržíte mailem s istrukcemi. Vyplňte své jméno, pod kterým se chcete přihlásit a popř. heslo, které od nás obdržíte. - Viz obrázek níže (vizuál přihlašovací stránky se může mírně lišit v závislosti na aktuální verzi aplikace ZOOM.)

  • MOŽNOST 2 - Klikněte přímo na odkaz, který od nás obdržíte e-mailem ke konkrétnímu kurzu a následujte instrukce přímo v aplikaci.

 

ZOOM - připojení do místnosti pomocí kódu
Připojení do místnosti pomocí kódu, který zadáte do horní kolonky. Do spodní pak vložíte jméno, pod kterým vás uvidí ostatní účastníci kurzu.


 

Přes link bude taktéž možná instalace, takže nebude potřeba nic instalovat dopředu (pokud budete na pracovním počítači, tak si zjistěte, že máte práva k instalaci).

ZOOM - virtuální místnost, ve které probíhá kurzZOOM - virtuální místnost, ve které probíhá kurz

Program je velmi intuitivní a snadný na ovládání, a kdyby vám přesto přece jenom nešlo třeba spustit video či zvuk nebo sdílet obrazovku, abyste mohli s lektorem i ostatními komunikovat, lektor vám se vším rád pomůže.

Co je dobré vědět

  • Pokud s programem nemáte zkušenosti, nevadí. Na začátku kurzu věnujeme pár minut tomu, abychom všechny technické záležitosti vyladili.
  • Aby na vás bylo dobře vidět, vezměte si k počítači třeba lampičku nebo jiné světlo.
  • Aby byly eliminované všechny ruchy z bytu - třeba děti hrající si vedle vás - je dobré mít sluchátka s mikrofonem. Pokud nemáte mikrofon, je určitě lepší najít si tichý koutek v bytě - tak budete mít z kurzu mít víc vy i všichni ostatní.
  • Když mají zapnutý zvuk všichni najednou, vznikají ruchy. Proto se může stát, že aby byl dobře slyšet, vypne lektor mikrofon všem kromě sebe. Pokud se chcete na něco zeptat, určitě neváhejte - pod ikonkou Participants, nebo případně Reactions (záleží na verzi ZOOMu) najdete tlačítko Raise hand (Přihlásit se), která lektorovi naznačí, že máte dotaz, a ten vás vyslechne. Další možností je napsat do chatu buď všem, nebo jenom lektorovi.

Co budu potřebovat?

  • počítač / tablet / smartphone
  • reproduktory, nebo sluchátka
  • mikrofon - budete-li se chtít zapojit do diskuse
  • klidné místo, kde po celou dobu kurzu nebudete rušeni
  • fotoaparát - pokud se jedná o kurz ovládání fotoaparátu
  • druhý monitor - pokud se jedná o kurz postprodukce a budete-li si chtít vše paralelně zkoušet

Lektor při on-line kurzechA to je vše. Je to hračka, co říkáte? Teď už můžete rovnou vybrat jeden (či více :) ) z kurzů a těšit se na něj!

chci na on-line kurz

Související články

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Diskuze

ON-LINE kurzy: užijte si fotoinspiraci z pohodlí domova!

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...