21. 12. 2022 | 6 minut čtení

Náš Leica Boutique oslavil své první kulatiny! Jaká byla k této oáze špičkové techniky a zajímavých setkání cesta? Jak se podařilo ambiciozní projekt realizovat? Kterému z Leica fotoaparátů byste měli věnovat speciální pozornost? Nebudeme vás dlouho napínat, všechno se dozvíte v článku níže!

Leica Boutique – pražský unikát již 10 let

Kdo z příznivců značky Leica by neznal toto skvělé místo, na kterém se můžete setkat se stejně naladěnými fotografy a pokochat se nejnovějšími Leica produkty? Myslím, že nebudu přehánět, když řeknu, že se na tento unikát prodejny Centra FotoŠkoda přišel podívat už asi každý fanoušek fotografického fenoménu z německého Wetzlaru. A jak vlastně idea pražského Leica Boutique vznikla? Bylo těžké prosadit nápad u vedení společnosti Leica, nebo šlo vše jako po másle?

Že by se v paláci Langhans mohl otevřít Leica Boutique, napadlo pana majitele Milana Škodu před více než 10 lety. Požádal proto vedení společnosti Leica, jestli by nemohl jeden takový boutique otevřít – přece v celém širém okolí žádný není! Leica v tom neměla zpočátku úplně jasno, pořád se nemohli rozhodnout... Ale pan Škoda to jako velký fanoušek fototechniky Leica nevzdal a povolal svého dvorního architekta Vítězslava Máchu, aby celou prostorovou situaci nakreslil a připravil pro německé vedení první nástřel konceptu. Návrh se líbil a po období ladění došlo konečně k realizaci! Zpětně lze rozhodně říct, že návrh přišel v pravou chvíli! Koncept Leica Boutiques se totiž začal teprve rozvíjet...

chci se podívat na produkty Leica


V roce 2018 přišlo zásadní rozšíření – přibyla tzv. klidová zóna, kde si návštěvník může prohlédnout různé publikace spojené se značkou Leica, a dále dvě nové vitríny na zbrusu nové i historické kousky. Ale bez čeho by celý prostor nebyl tím, za co si ho všichni fanoušci nejvíc váží? Přece bez svých vyškolených specialistů, kteří znají odpovědi na každou záludnost, která se týká fototechniky Leica! Nicméně Leica Boutique není jen o prodeji, pro své zákazníky a příznivce značky se tady pořádají semináře, přednášky a výstavy i velice populární akce Photowalk s Leicou.

Otevíračka pražského Leica Boutique – 16. 11. 2012


Oslava výročí 10 let od otevření Leica Boutique!

Dne 11. 11. 2022 proběhla v rámci FotoŠkoda Fest oslava 10 let od otevření pražského Leica Boutique, v rámci letošního festivalu jsme intenzivně spojili síly s Leica Gallery Prague a měli jsme velkou radost, že jsme oslavu mohli realizovat právě v těchto legendárních prostorách.

Akce byla spojena s přednáškou portrétisty a fotografa Hollywoodských celebrit Manfreda Baumanna. Na událost zavítali obdivovatelé tvorby tohoto významného rakouského fotografa, zástupci přímo z Leica a především spousta příznivců značky Leica. 

Věříme, že si všichni užili večer stejně jako my - vždyť obdobná příležitost ke shledání se naskytne tak... jednou za 10 let! :) V galerii článku se můžete podívat, jak to vypadalo na otevíračce v roce 2012 i na letošní výroční akci. Na Facebooku Leica Boutique – Prague pak naleznete všechny novinky a akce ze světa Leica. Děkujeme všem, kdo náš Leica Boutique navštěvujete, a už teď se těšíme na další jubileum!

Tip od profíka: Leica SL2

Proč bychom měli podle našich profíků fotoaparátu Leica SL2 věnovat pozornost, přestože je to pár let starý přístroj? Protože se jedná o natolik výborný fotoaparát, že vás jeho výstupy dokáží ohromit při každém fotografování či natáčení videa. Když hledáte pomocníka pro zachycení velké detailní fotografie, věřte, že SL2-S bude věrně stát při vás za všech okolností. Fotoaparát nikdy nevylepší vaši schopnost vyprávět příběhy, to zůstane čistě ve vašich rukou, nicméně vlastnictví přístroje Leica SL2 vás bude každý den inspirovat a odmění vás těmi nejhezčími snímky, jaké kdy vaše oči viděly.

Fotoaparát Leica SL2 představuje technologický vrchol toho, co Leica nabízí. Full Frame snímač s velmi výkonným stabilizátorem obrazu nabízí rozlišení 47 Mpx a dokáže zaznamenat až 20 sn./s. Superrychlý autofokus je poskytuje to nejvýkonnější zaostřování na různé typy pohyblivých scén a to i s využitím průběžného zaostřování na postavu, obličej, nebo bližší oko. Velice bytelné tělo je vyrobeno z hořčíkové slitiny a hliníku je utěsněno proti stékající vodě. Leica SL2 je plnohodnotný profesionální přístroj, který bez problémů uspokojí potřeby těch nejnáročnějších fotografů a kameramanů.

Klíčové vlastnosti

  • Full Frame snímač s rozlišením 47 Mpx
  • EVF hledáček s rozlišením 5,7 mil. bodů a frekvencí 120 sn./s
  • video 5K při 30 sn/s, C4K při 60 sn./s s možností 10 bit ext. záznamu
  • rychlost snímání až 20 sn./s
  • výkonný stabilizátor obrazu
  • režim Multishot – rozlišení až 187 Mpx (s novým firmwarem)
  • kompatibilní se všemi objektivy s L-bajonetem Leica, Panasonic a Sigma

zajímá mě leica SL2


LEICA M11-P black

Full frame BSI CMOS senzor 60,3 Mpx, Rozlišení: 60 Mpx/L-DNG, 36 Mpx/M-DNG, 18 Mpx/S-DNG, 14-bitová barevná hloubka a dynamický rozsah až 15 EV

224 990,-
LEICA MP 0,72
LEICA MP 0,72 černý

Dálkoměrný fotoaparát, LEICA M objektivy s ohniskovou vzdáleností od 21 do 135 mm, Plně mechanické ovládání

133 990,-
LEICA SL2-S
LEICA SL2-S

Snímač 24,6 MPix Full Frame BSI CMOS, Procesor Maestro III, ISO 50 až 100 000

120 290,-

Související články

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...