Divoká příroda ve fotografiích Petra Slavíka

Termín: 13. 1. 2014
Divoká příroda ve fotografiích Petra Slavíka
6. 1. 2014 | 3 minuty čtení

Přijďte na besedu o divoké přírodě, vždyť fotografování velkých šelem je silným zážitkem kdekoliv na světě. Magickou přírodou vás provede fotograf Petr Slavík, držitel několika prestižních mezinárodních cen. Beseda ZDARMA proběhne v Langhans kavárně Člověka v tísni vchod z oddělení bazaru Centra FotoŠkoda.

Beseda s fotografem Petrem Slavíkem

Nechte se unést na nejrůznější místa naší planety, kde ještě najdeme poslední ostrůvky divočiny. Wildlife fotografie klade na fotografa vysoké nároky, než mu umožní zachytit některý ze vzácných momentů odehrávajících se v divoké přírodě. Musíte se stát trpělivým pozorovatelem, bez ohledu na podmínky, které vám příroda nachystá. Je toho hodně, co je třeba udělat pro dobrý snímek v přírodě. Kromě slušného fotografického vybavení a určité míry talentu, vám musí přát štěstí.

Wildlife Photographer

Petr Slavík patří mezi lidi, kteří se s láskou k divočině narodili. Toulky odlehlými kouty světa jako jsou chilské Andy nebo bolivijské deštné pralesy, vyústily v touhu zaznamenat poslední střípky divočiny objektivem fotoaparátu. „Tuláctví“, jak nazývá Petr Slavík své cestovatelské začátky, se změnilo v přesně plánované a náročné expedice za vymírajícími druhy živočišné říše. Návraty k horským gorilám do Ugandy, neúspěšné putování s himalájskými pastevci za sněžným levhartem nebo marné hledání „šedého ducha pralesa“ v zelené džungli Bornea. „Zase jsem nic nepřivez!“ říká po návratu z takových cest a ti co ho znají, vědí, že lže.

Autorské výstavy

Fotografie, které Petr Slavík ze svých expedic přiváží byly veřejnosti představeny v několika autorských výstavách. „Vzpomínky na Afriku“, „ Ztracený svět“ nebo benefiční večer „V tropech tří světadílů“ nejsou pouhým představením autorovi tvorby. Výtěžek z pravidelně pořádaných aukcí, které zahajují Petrovi výstavy, je vždy věnován na chov vzácných a ohrožených druhů. Přestože je Petr Slavík zaměřením fotograf divočiny, nevyhýbá se ani jiným tématům. Na jedné z jeho afrických cest vznikl humanitární projekt „Dětský svět bez hranic“. Stejnojmenná výstava v Nostickém paláci podpořila pobyt sociálních pracovníků v zambijské Lusace.

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-
LEICA brašna Equipment Bag, recycled Polyester

rozměry 22 x 16 x 4,5 cm, elegantní a praktická, vyrobena v Evropě

3 290,-
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...