Výstavy

Hynek Glos – "Mezičas prostoru"

Termín: 26. 11. - 10. 1. 2016
Hynek Glos – "Mezičas prostoru"
24. 11. 2015 | 2 minuty čtení

Přijměte srdečné pozvání na výstavu fotografí Hynka Glose, která se koná v pražské Nikon Photo Gallery. Soubor nazvaný Mezičas prostoru byl oceněn Grantem pražského primátora – prestižním oceněním určeným pro projekty s přesahem dokumentující vývoj Prahy. Nikon Photo Gallery, Újezd 19, út–ne (12–19 hod), vstup zdarma.

Grant pražského primátora

Hynek Glos je dvacátým držitelem Grantu Prahy – ročního tvůrčího stipendia udělovaného každoročně pražským primátorem v rámci soutěže Czech Press Photo na zachycování proměn hlavního města. Prestižní ocenění získal na základě fotodokumentace kdysi významného areálu továrny na letecké motory Walter v pražských Jinonicích, dnes určeného k likvidaci.

Cena Glosova grantového projektu je nejen dokumentační se značným významem pro historii, ale je i svého druhu mementem. Varovným upozorněním vybízejícím k přemýšlení o tom, že architektonicky cenné staré průmyslové objekty možná ničíme či měníme zbytečně, místo abychom jejich krásy využili a hledali pro ně novou funkci.


Hynek Glos (1973)

Fotografii se profesionálně věnuje od svých 21 let. Byl fotografem deníků MF Dnes a Lidové noviny, od r. 2009 pracuje jako volný fotograf. Spolupracuje zejména s časopisy Euro, Strategie a Profit, dlouhodobě fotografuje také pro pražské Dejvické divadlo. Výstava Hynka Glose Mezičas prostoru je součástí výstavy 21. ročníku Czech Press Photo 2015 konané na Staroměstské radnici v Praze.

Foto na kapa desce s laminací

produkt obsahuje háček na zavěšení, už od 20x30 cm do velikost 30x90 cm, do formátu 30x45 cm na 0,5 cm silnou kapa desku

170,-
Foto na kapa desce bez laminace

produkt obsahuje háček na zavěšení, do formátu 30x45 cm, bez laminace

141,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...