Výstavy

"Pocta Werneru Bischofovi"

Termín: 27. 11. - 24. 1. 2016
"Pocta Werneru Bischofovi"
29. 11. 2015 | 3 minuty čtení

Další z výstav, o kterou nesmíte přijít! Člen agentury Magnum, angažovaný fotožurnalista, Werner Bischof má od 27. listopadu vystavené své humanistické dokumentární snímky v pražské Leica gallery. Otevřeno po–pá (10–21 hod), so–ne (10–14 hod). Školská 28, Praha 1.

Werner Bischof vytvořil během posledních devíti let svého života dílo výjimečné citlivosti a intenzity, které je považováno za jeden z vrcholů angažovaného fotožurnalismu. Jeho humanistický přístup k existenciálním lidským otázkám v kombinaci s jeho uměleckým talentem z něj dělá klasika černobílé fotografie.

Věřím, že práce vykonaná s hlubokým zaujetím, s naprostým odevzdáním, práce, za kterou člověk bojuje celým svým srdcem, může mít nějakou cenu.

Bischof se rychle zařadil mezi přední humanistické fotografy. Povrchnost a senzacechtivost redakcí ho nezajímala, přestože byl právě jimi do krizových oblastí posílán. Fotoaparát byl pro něho něco víc než jen prostředek obživy, byl pro něj možností, jak se pokusit aspoň trochu změnit svět. 


© Werner Bischof, Reportéři světového tisku, 1952 

Werner Bischof (1916–1954)

Byl jedním z nejvýznamnějších reportážních fotografů 20. století a člen renomované agentury Magnum Photos. Ve svých 16 letech se stal žákem Hanse Finslera v právě otevřené třídě fotografie. V roce 1936 otevřel svůj ateliér módní a reklamní fotografie v Curychu. O tři roky později byl povolán do vojenské služby. Vznikly cykly vázané na jedno téma: Cirkus, Mrzáci či Uprchlíci. V roce 1948 fotografoval pro americký časopis Time zimní Olympijské hry ve Svatém Mořici. Roku 1949 vstoupil do agentury Magnum a pracoval pro magazíny Picture Post, Illustrated, Observer, Life, Epoca a Du. Roku 1951 pobýval na Východě, odkud přivezl svou nejslavnější fotoreportáž o hladomoru v indické provincii Bihár. Roku 1954 odcestoval do Mexika a Panamy, kde pracoval pro časopis Life. Dne 16. května 1954 při sjezdu horské silnice v Andách se s autem zřítil do propasti. Celá posádka zahynula. 

(Zdroj: www.wikipedia.org. www.lgp.cz)

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-
AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-
LEICA Double Rope Strap - Night SO 100cm

Barva Night, Dvojitý popruh, Pevné horozelecké lano

2 990,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...