Výstavy

Milota Havránková – "Milota"

Termín: 2. 10. - 17. 1. 2016
Milota Havránková – "Milota"
29. 12. 2015 | 2 minuty čtení

Retrospektivní výstavy významných představitelů české či slovenské výtvarné scény se nepořádají zrovna každý den. V Domě u Kamenného zvonu si můžete ještě do 17. ledna prohlédnout výstavu jedné takové osobnosti – fotografky Miloty Havránkové. Tak si ji nenechte ujít! Staroměstské náměstí 13, Praha 1. Otevřeno út–ne (10–20.00).

MILOTA

Retrospektivní výstava je uspořádaná k životnímu jubileu této představitelky slovenské a české výtvarné scény, fotografky a multimediální výtvarnice.

Typickými znaky její tvorby jsou expresivita výrazu, nápaditá kompozice, výrazná syrovost i příklon ke koláži posouvající „obyčejnou“ fotografii k dalším výrazovým horizontům. Hlavní myšlenkou tvorby Miloty Havránkové je totiž hledání cesty pomocí experimentu a neustálého proměňování vizuálních prostředků. 


© Milota Havránková


© GHMP, foto z výstavy: Hynek Alt

Milota Havránková (*1945)

Během své pedagogické činnosti na SUPŠ v Bratislavě ovlivnila celou generaci slovenských fotografů, kteří později vstoupili do historie jako „slovenská nová vlna“. Její tvorba se svým zájmem o fotografický experiment, volbou námětu a následným způsobem vizuální realizace vymezuje z hlavních proudů slovenské fotografie a odlišuje ji od klasicky chápané fotografie, černobílého dokumentu nebo fotografického konceptu.

(Zdroj: www.ghmp.cz)

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-
FUJIFILM Instax MINI 99

Tiskne fotografie o rozměru 5,08 × 7,62 cm, 5 režimů s automatickou expozicí, 6 barevných efektů

4 999,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...