Produktové novinkyLeica

Nová generace objektivů Leica M

Nová generace objektivů Leica M
18. 1. 2016 | 2 minuty čtení

Společnost Leica představila tři širokoúhlé objektivy nové generace Leica M. Jsou jimi Leica M Summicron-M 35 mm F2 ASPH, Leica Summicron-M 28 mm F2 ASPH. a Leica Elmarit-M 28 mm F2.8 ASPH. Vylepšení se týkají optiky i mechanických částí, především robustnější konstrukce a nahrazení plastu kovem (kovová sluneční clona, prstenec chránící sluneční clonu v zasunuté pozici i krytka objektivu).

Snaha dosáhnout optické i technické dokonalosti se zrcadlí ve všech produktech Leica a trojice nových objektivů není výjimkou. Vyrobeny z materiálů nejvyšších kvalit a pečlivě ručně smontovány byly v německém Solmsu.

Leica Summicron-M 35 mm f/2,0 ASPH.
Vysoce světelný objektiv s dokumentaristy oblíbenou ohniskovou vzdáleností – 35 mm – poskytuje vynikající obrazový výkon a jedinečný bokeh. Přes jeho světelnost a výjimečnou obrazovou kvalitu si zachovává neuvěřitelně kompaktní rozměry. Oproti předchozímu modelu se zvýšil počet  irisových lamel na 11 a bokeh tak vytváří dokonalý kruh. Fotografie mají mimořádně ostrou kresbu, vysoký kontrast a téměř nulové zkreslení, a to i při odclonění.
Více o objektivu (stříbrná / černá varianta)

Leica Summicron-M 28 mm f/2,0 ASPH.
Všestranná širokoúhlá „osm-a-dvacítka“ se světelností f/2,0 umožní fotografovat i tam, kde se světla zrovna nedostává. Vylepšením optické konstrukce objektivu se výrazně sníženo zkreslení pole při zachování mimořádných obrazových výsledků. Objektiv věrně reprodukuje bohatý kontrast scény i nejjemnější detaily.
Více o objektivu

Leica Elmarit-M 28mm f/2,8 ASPH.
Elmarit-M 28 mm f/2,8 ASPH. je nejmenším sklem v celém portfoliu objektivů Leica M. Díky svým malým rozměrům a nízké hmotnosti je objektiv oblíben obzvláště u reportážních a street fotografů. V porovnání s předchozím modelem je dosaženo výrazně nižšího zakřivení pole (prakticky bez zkreslení) a přináší podstatně lepší obrazový výkon – vysoké rozlišení a brilantní rozlišení detailů. Minimální vzdálenost zaostření je 70 centimetrů.
Více o objektivu

Vyvolání černobílých negativů + digitalizace

vyvolání kinofilmů (135) i svitkových filmů (120/220) + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-
Expresní fotokniha v měkké vazbě

ručně vázaná vazba pro otevření bez záhybů, automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...