18. 2. 2016 | 2 minuty čtení

Objektivy Leica Summicron 35 mm a Summilux 50 mm v černě chromovaném provedení. K tradičně vyráběným černě eloxovaným objektivům přibudou i dva v černém chromu, konkrétně Leica M Summicron-M 35 mm f/2,0 Asph. a Leica M Summilux-M 50 mm f/1,4 ASPH. Objektivy se neliší jen povrchovou úpravou, ale i svým designem. Zaostřovací kroužek obou objektivů má jasně červenou stupnici stop a padesátka má navíc přepracovaný design z roku 1959. Nové verze jsou dodávány s kovovou krytku objektivu a sluneční clonou. Edice je omezena na 500 kusů.

Leica Camera AG, Wetzlar, nabízí Leica Summicron-M 35 mm f/2 ASPH. a Leica Summilux-M 50 mm f/1,4 ASPH. v alternativním černě chromovém provedení, které objektivům propůjčuje jedinečný vzhled a odolnou povrchovou úpravou. Počet je omezen na 500 kusů obou modelů.

Až doposud byly k dispozici pouze v černém eloxu a stříbrném chromovaném provedení. Nové černě chromované objektivy také nabízí nové konstrukční prvky. Například Summilux-M 50 mm f/1,4 ASPH. přepracovala klasickou konstrukci z roku 1959. Typickými rysy jsou zaostřovací kroužek s vroubkovanými segmenty a jemně vroubkovaný clonový kroužek. Kromě toho je stupnice stop ostřícího prstence v červené barvě. Nové verze také disponují kruhovou sluneční clonou a krytkou objektivu. Oboje z kovu. Technické specifikace jsou zcela identické se standardně sériově vyráběnými skly. Mezi základní vlastnosti patří vynikající optický výkon a extrémní všestrannost.

Leica Summicron-M 35 mm f/2 ASPH.
Vyznačuje se vynikající ostrostí, vysokým kontrastem a mimořádným rozlišením při všech nastaveních clony a vzdálenosti. Navzdory své vysoké světelnosti a výjimečnému výkonu si zachovává neuvěřitelně kompaktní rozměry.

Leica Summilux-M 50 mm f/1,4 ASPH.
Standardní objektiv s klasickým viděním, který je svou vysokou světelností vhodný pro fotografování v přirozeném světle, využití selektivní ostrosti a pro vytváření uměleckých fotografií. Doporučujeme jako první volbu pro založení fotografické výbavy.

Objektivy budou k dispozici u autorizovaných prodejců Leica na přelomu měsíců duben/květen 2016. Cena je předběžně stanovena 3 950 € za Summicron-M 35 mm a 3 150 € za Summilux-M 50 mm.

Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-
FUJIFILM Instax MINI 99 obal černý

Pouzdro pro Fujifilm Instax Mini 99, Zabraňuje poškození objektivu a těla, Chrání před prachem a poškrábáním

599,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...