Fotokurzy

Příběhy současného Banátu - fotografická dílna s Jindřichem Štreitem

Termín: 4. 6. - 12. 6. 2016
Příběhy současného Banátu - fotografická dílna s Jindřichem Štreitem
25. 2. 2016 | 3 minuty čtení

České vesnice v rumunském Banátu po staletí žijí tradičním způsobem v odlehlých kopcích u řeky Dunaje. V posledních dvaceti letech se náhle mění dlouhodobě fungující zvyky, pravidla a životní hodnoty. Vesnice se pomalu vylidňují a mizí. Cílem fotografické dílny za účasti fotografa Jindřicha Štreita není idealisticky a staromilsky klasickým způsobem zaznamenat pouhé zastavení v čase, které by se mohlo zdát zvenčí pouze romanticky krásné, ale naopak popsat současný život, plný paradoxů, negativ i výzev moderního vývoje v těchto českých vesnicích v rumunských horách. Dílnu vnímáme jako společnou příležitost vytvořit ucelený obraz výjimečné komunity v nejvýše položené banátské vesnici Rovensko.

Zážitková fotografická dílna v Rumunsku s Jindřichem Štreitem

  • Bydlení a jídlo přímo v rodinách. Zapojení se do každodenního života místních obyvatel.
  • Dílna je otevřena nejen digitální, ale i analogové technice bez omezení. K dispozici bude vyvolání černobílých filmů přímo na místě a jejich kvalitní skenování, předtisková příprava a tisk pod vedením Ondřeje Žižky z firmy Fotografiks www.fotografiks.cz
  • Studenti si během dílny vytvoří fyzický osobní deník složený z jednotlivých částí dílny (medailonů vybraných místních rodin, fotografické reflexe okolní krajiny a aranžovaných autoportrétuů, nalezených typických zátiší, aj.) Každý student si z dílny odnese svůj hotový deník s fotografiemi, texty a svými postřehy.
  •  K dispozici bude také jedna z nejstarších historických fotografických technik (slaný proces) prováděná původním způsobem s využitím rumunského slunce.
  • Součástí dílny budou také inspirativní přednášky, každodenní společné projekce s konzultací nad vlastními fotografiemi s Jindřichem Štreitem, Gabrielou Kolčavovou a Romanem Francem.

Počet studentů: 10

CENA: 24 900,- KČ
Cena zahrnuje: kurzovné, veškerou dopravu a pohodlné ubytování s polopenzí, vyvolávání i digitalizaci černobílých negativů na místě, náklady spojené s historickým slaným procesem, možnost kvalitního skenování, digitální úpravy fotografií i předtiskové přípravy a samotný tisk fotografií do deníku pod vedením Ondřeje Žižky z firmy Fotografiks.

Každý student má v ceně 1m2 kvalitního fotografického papíru a připravený – ručně vyrobený  deník v podobě knižního alba pro fotografie a záznamy.

TERMÍN: 4. 6. – 12. 6. 2016
Odjezd společnou dopravou z Brna 4. 6. v 6:00. Příjezd zpět do ČR 12. 6. kolem 17:00

přihlásit se na fotografickou dílnu

SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-
Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
LEICA USB-C Dual Charger BC-SCL6

Duální nabíječka pro Leica SL/Q, Určena pro akumulátory BP-SCL, Pojme až 2 li-ion baterie

3 990,-

Související články

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Věnujte pod stromeček fotokurz - zážitek na celý život!

Věnujte pod stromeček fotokurz - zážitek na celý život!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...