Fotokurzy

Příběhy současného Banátu - fotografická dílna s Jindřichem Štreitem

Termín: 4. 6. - 12. 6. 2016
Příběhy současného Banátu - fotografická dílna s Jindřichem Štreitem
25. 2. 2016 | 3 minuty čtení

České vesnice v rumunském Banátu po staletí žijí tradičním způsobem v odlehlých kopcích u řeky Dunaje. V posledních dvaceti letech se náhle mění dlouhodobě fungující zvyky, pravidla a životní hodnoty. Vesnice se pomalu vylidňují a mizí. Cílem fotografické dílny za účasti fotografa Jindřicha Štreita není idealisticky a staromilsky klasickým způsobem zaznamenat pouhé zastavení v čase, které by se mohlo zdát zvenčí pouze romanticky krásné, ale naopak popsat současný život, plný paradoxů, negativ i výzev moderního vývoje v těchto českých vesnicích v rumunských horách. Dílnu vnímáme jako společnou příležitost vytvořit ucelený obraz výjimečné komunity v nejvýše položené banátské vesnici Rovensko.

Zážitková fotografická dílna v Rumunsku s Jindřichem Štreitem

  • Bydlení a jídlo přímo v rodinách. Zapojení se do každodenního života místních obyvatel.
  • Dílna je otevřena nejen digitální, ale i analogové technice bez omezení. K dispozici bude vyvolání černobílých filmů přímo na místě a jejich kvalitní skenování, předtisková příprava a tisk pod vedením Ondřeje Žižky z firmy Fotografiks www.fotografiks.cz
  • Studenti si během dílny vytvoří fyzický osobní deník složený z jednotlivých částí dílny (medailonů vybraných místních rodin, fotografické reflexe okolní krajiny a aranžovaných autoportrétuů, nalezených typických zátiší, aj.) Každý student si z dílny odnese svůj hotový deník s fotografiemi, texty a svými postřehy.
  •  K dispozici bude také jedna z nejstarších historických fotografických technik (slaný proces) prováděná původním způsobem s využitím rumunského slunce.
  • Součástí dílny budou také inspirativní přednášky, každodenní společné projekce s konzultací nad vlastními fotografiemi s Jindřichem Štreitem, Gabrielou Kolčavovou a Romanem Francem.

Počet studentů: 10

CENA: 24 900,- KČ
Cena zahrnuje: kurzovné, veškerou dopravu a pohodlné ubytování s polopenzí, vyvolávání i digitalizaci černobílých negativů na místě, náklady spojené s historickým slaným procesem, možnost kvalitního skenování, digitální úpravy fotografií i předtiskové přípravy a samotný tisk fotografií do deníku pod vedením Ondřeje Žižky z firmy Fotografiks.

Každý student má v ceně 1m2 kvalitního fotografického papíru a připravený – ručně vyrobený  deník v podobě knižního alba pro fotografie a záznamy.

TERMÍN: 4. 6. – 12. 6. 2016
Odjezd společnou dopravou z Brna 4. 6. v 6:00. Příjezd zpět do ČR 12. 6. kolem 17:00

přihlásit se na fotografickou dílnu

Foto na kapa desce bez laminace

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 30 x 90 cm

141,-
SIGMA 500 mm f/5,6 DG DN OS Sports pro Sony E

Ideální pro fotografování z ruky, Kompatibilní s vysokorychlostním automatickým zaostřováním, Kompaktní a lehký s vynikající kvalitou provedení

81 290,-
TAMRON 28-75 mm f/2,8 Di III VXD G2 pro Nikon Z

Objektiv pro full-frame snímač s bajonetem Nikon Z, Všestranný rozsah zoomu, Nejlepší kvalita obrazu ve třídě standardních objektivů se zoomem

23 990,-

Související články

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...