Fotoslužby

Barevný nebo černobílý?

Barevný nebo černobílý?
25. 2. 2016 | 3 minuty čtení

Začneme malou hádankou. Výjimečně krásné barvy, více než padesát odstínů šedé, ušlechtilé zrno a nádech alchymie. Co to je? Nejen ten, kdo patří mezi obdivovatele klasických materiálů a postupů, tuší. Odpověď samozřejmě zní – analogová fotografie. Krásná zvětšenina se ale neudělá sama. Je třeba vědět, kam si dát svůj právě exponovaný poklad vyvolat!

Barevný film

Fotografie z barevného filmu jsou o něco víc prima než fotografie z digitálu. Víte proč? Zvolíte-li kvalitní materiál, budou vaše fotografie bez dalších úprav v počítači naprosto úchvatně barevné. Nezaměnitelně. Nezáleží, jestli máte kinofilm, 120 nebo 220 svitek, film vyvoláme do 24 hodin. A jelikož žijeme v době digitální, nabízíme výhodné balíčky obsahující vedle vyvolání také naskenování. Pomyslnou třešínkou na dortu je cena, která je opravdu sladká.

Černobílý film

Černobílé filmy mají oproti barevným filmům jenom dvě barvy. Alespoň podle názvu, ve skutečnosti je to o něco složitější. Všimli jste si, jakou porci emocí, zážitků a situací lze pomocí těchto pár barev vyjádřit? Černobílá fotografie je sice kapitola sama o sobě, to však nic nemění na tom, že je potřeba se o vaše kinofilmy nebo svitky pořádně postarat. Skvělé výhodné balíčky máme i v černobílé variantě. Vyvolávací doba je u balíčku o něco delší, ale ne o moc. Film bude do 2 pracovních dnů u vás!

TIP: Využijte akční nabídku vyvolání černobílých nebo barevných filmů 3 + 1 zdarma!

Diapozitiv

Co se vám vybaví při slově diapozitiv neboli diák? Promítání velkých obrázků na promítačce u prarodičů? 

Snímání na diapozitivy vyžaduje zcela přesnou expozici, výsledek však stojí za to. Jednoduše do nebe volající kvalita! Vyvolaný diapozitiv je vlastně malá fotografie na průhledné podložce. Nic vám tedy nebrání využít balíčku se skenováním a nahrát si snímky třeba na web. V dnešní době to může působit možná trochu retro, každopádně promítačky také máme.

Specialitky

Lze říct, že analogová fotografie zažívá v současné době něco jako renesanci. I díky lomografii nebo instantní fotografii může fotit na analog prakticky každý. Jsou však disciplíny, kterých se to tak úplně netýká a zachovávají si tak jistý punc "určeno pro fajnšmekry". Patříte mezi fotografy tohoto typu, nebo si prostě chcete vyzkoušet filmovou kameru? Nemusíte věšet hlavu, máme řešení i pro vás.

SONY CFexpress 480GB TOUGH Typ B

Úložná kapacita karty 480 GB, Max. rychlost čtení: 1850 MB/s, Max. rychlost zápisu: 1750 MB/s

9 590,-
MANFROTTO Advanced Fast Backpack M III

fotobatoh pro rychlé focení s prostorem na tělo fotoaparátu + 4 objektivy, kapsa na notebook a tablet, nepromokavá pláštěnka

3 890,-
JJC hand grip HG-XS20 pro Fujifilm X-S20

konstrukce s rychloupínací destičkou typu Arca + stativovým závitem, grip umožňuje přístup k ovládacím prvkům, balení obsahuje nástroj pro montáž a demontáž

1 390,-

Související články

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak vybrat fotografický papír

Jak vybrat fotografický papír

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...