18. 3. 2016 | 3 minuty čtení

Dlouholetá tvář fotoškoda Petr Jan Juračka se stává členem Loweprofessionals. Představovat Lowepro, jednu z předních firem fotografického příslušenství se zdá bíti zbytečné, ale opakování je matka moudrosti, a to platí i o základních informacích na adresu stálice CFŠ - Mgr. P. J. Juračky.

P. J. Juračka

Mgr. Petr Jan Juračka *1985 - je vědeckým pracovníkem a postgraduálním studentem katedry ekologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, jedním z fotografů Zoo Praha a zároveň lektorem fotografických workshopů v Českém Švýcarsku, které jsou pořádány ve spolupráci s Centrem FotoŠkoda. Tento mladý nadějný umělec připravuje překvapivé výstavy a je specialistou na vědeckou mikrofotografii. Získal již několik mezinárodních ocenění. Mj. zlatou medaili za sérii fotografií motýlích křídel v kategorii Micro v rámci jedné z nejprestižnějších fotografických soutěží světa - International Photography Awards USA.

Specializace

  • vědecká mikrofotografie
  • fotografie krajiny a zvířat

Spolupráce s Centrem FotoŠkoda

Workshopy v Českém Švýcarsku jsou pořádány ve spolupráci s Centrem FotoŠkoda, účastníci tak mají možnost vyzkoušet si některou fotografickou techniku v praxi, o jejímž nákupu třeba do budoucna uvažují. Petr se ve spolupráci s Centrem FotoŠkoda dále podílí na některých aktivitách spojených s vědeckou fotografií přímo na Přírodovědecké fakultě UK- spoluorganizuje např. fotografickou soutěž vědecké fotografie "Věda je krásná", nebo přírodovědně zaměřený fotografický seminář, který mohou nově navštěvovat jak studenti Univerzity Karlovy, tak široká amatérská i profesionální veřejnost.

Web J. P. Juračky

Lowepro

Historie kanadské společnosti Lowepro se začala psát v roce 1967, kdy její zakladatel Greg Lowe navrhnul a vytvořil první batoh s pevným interním rámem. Již v té době si Greg Lowe a jeho spolupracovníci jasně uvědomovali, co nejen profesionální fotografové, ale všichni příznivci fotografování nezbytně potřebují k ochraně své fotografické techniky.

Dnes Lowepro nabízí desítky typů brašen, fotobatohů, kolečkových, i extrémně odolných vodotěsných kufrů, pouzder na fotoaparáty a fotopříslušenství, ale i příslušenství sportovních kamer a mnohé další. Tyto produkty spojuje nekompromisní kvalita materiálů, perfektní zpracování i dlouhodobá životnost každého výrobku, který tato kanadská společnost vyrobí a doveze na jakýkoliv kontinent či stát po celém světě.

Více informací na Lowepro.com

LACIE RUGGED SSD 2TB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 2 TB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

8 990,-
SIGMA 500 mm f/5,6 DG DN OS Sports pro Sony E

Ideální pro fotografování z ruky, Kompatibilní s vysokorychlostním automatickým zaostřováním, Kompaktní a lehký s vynikající kvalitou provedení

81 290,-

Související články

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Další Rozhovory

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Luboš Rytych: Poptávka po klasické fotografii má narůstající trend

Luboš Rytych: Poptávka po klasické fotografii má...

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...