28. 3. 2016 | 5 minut čtení

Systém Peak Design se neustále rozšiřuje o nové prvky, které dohromady tvoří velmi ucelenou skupinu příslušenství, kterou využijete nejenom na DSLR, CSC nebo kompaktech, ale i s takzvanými akčními kamerami. Pojďme si vysvětlit, z čeho se, obvykle patentované, součásti skládají a které z nich opravdu využijete a zpříjemní vám čas strávený fotografováním nebo natáčením videí.

Držáky

Peak Design CapturePeak Design Capture

Základním prvkem je patentovaný držák Peak Design Capture, který se nabízí ve dvou variantách, a to v základní verzi a pokročilejším provedení Pro. Verze Pro se liší zejména zadní stranou držáku, která je z duralu, čímž je ještě pevnější než základní verze, ale jeho předností je především stativový závit, díky němuž nemusíte sundávat fotoaparát z držáku, tím je použití ještě příjemnější.

Čím jsou tyto držáky tak výjimečné?

Jejich zásadní výhodou je, že nejsou jako většina obdobných držáků konstruovaná na jeden typ přístroje - DLSR. Použití je opravdu téměř neomezené, a to jak z hlediska přístrojů, které na držák umístíte, tak i samotným řešení upnutí držáku. Ten se dá opravdu bleskově přichytit k téměř jakémukoliv popruhu (batohu, tašky) nebo pásku například kalhot. Díky tomu je přístroj perfektně přístupný a je opravdu po ruce. Praktické je upnutí držáku, ke kterému nepotřebujete žádné nářadí a navíc je dílem okamžiku.

Jak je to s pevností držáku a celkovou bezpečností připojeného zařízení?

Peak Design CapturePevnost je opravdu nekompromisní, a to i u základního Capture z tvrzeného platu. Ze zkušenosti jej nejde při běžném použití zničit. To samozřejmě klade větší nároky na popruh, pásek, který by měl být pevný, ideálně kožený nebo vyrobený z velmi pevných materiálů. To ovšem platí pouze pro těžké DSLR s velkými objektivy. Vyvstává ovšem otázka, jak je zařízení chráněno proti případným nenechavcům? Odpověď je prostá: velmi dobře. Zaprvé držák na pásku, popruhu sundáte až po povolení dvou šroubů. Stativová destička má speciální pojistku proti nechtěnému uvolnění. Zároveň je možné stativovou destičku dotáhnout k držáku, takže bude pevně držet, i když by si případný zloděj pojistku odjistil a chtěl fotoaparát nebo kameru se stativovou destičkou odcizit.

Peak Design ProPadPraktickou součástí Peak Design systému je ProPad, což je podložka pro držák Capture, která zajistí a zvětší základnu držáku, díky čemuž bude výrazně pohodlnější nošení těžších fotoaparátů a objektivů. Podložka zabraňuje vyvrácení pásku, popruhu, pod větším zatížením. Navíc přidává dvě možnosti nošení, respektive zacvakávání rychloupínací destičky do držáku.

Varianta pro akční kamery, a to zejména GoPro.

Peak Design ProPadPokud již Peak Design Capture máte, stačí vám dokoupit pouze P.O.V. KIT, díky kterému do držáku připevníte akční kameru GoPro. Díky tomu získáte unikátní záběry z pohledu jezdce. Kameru můžete připevnit na popruh batohu. Získáte tak atraktivní pohled dopředu na řídítka motocyklu, horského, silničního kola. V případě upevnění přímo na batoh získáte záběry jezdce, který jede za vámi. Možnosti využití jsou téměř nekonečné, stejně tak jak je rozsáhlé využití GoPro a jiných akčních kamer.

Výhodná sada Capture P.O.V. Camera Clip je určená pro začátečníky se systémem Peak Design, najdete v ní vše potřebné k připevnění GoPro kamery, ale i jiné akční kamery, a jakéhokoliv fotoaparátu, a to díky destičce se stativovým závitem.

Novinky v sortimentu držáků

Univerzálnost tohoto systému podporují i následující novinky.

Peak Design bino kitBino kit a Capture Bino

Bino kit je samostatný držák pro dalekohledy, který umožňuje nošení dalekohledu na univerzálním Capture držáku, a to bez jakéhokoliv pohupování při chůzi či běhu. Capture Bino je výhodnou sadou Capture držáku se speciálním držákem na dalekohled.

Capture Lens

Peak Design capture lens

I objektivy je potřeba přenášet. Proč to nedělat stejně elegantně, jako to jde s fotoaparáty a videokamerami? Stejně tak jako fotoaparát/kameru potřebujete mít stále dostupnou, abyste nepromeškali žádný záběr, tak je zásadní bleskový přístup k objektivům, které je potřeba podle situace měnit, protože jeden objektiv na vše není ta správná cesta k dokonalým fotografiím, videím. Capture Lens zajistí, že máte dva objektivy neustále k dispozici, například u pasu, a výměna skla je tak otázkou několika málo vteřin. Prozatím jsou dostupné bajonety Canon, Nikon a Sony, což ovšem většině fotografů bude postačovat.

Domovské stránky výrobce

CANON EW-53B Sluneční clona pro RF-S 10-18mm

Sluneční clona pro širokoúhlý objektiv Canon, Určeno pro RF-S 10-18 mm f/4,5-6,3 IS STM, Blokuje rozptýlené světlo pronikající do objektivu

490,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Další Recenze

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF
Hodnocení 92%

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF

Recenze: Rollei Rock Solid Beta Mark III
Hodnocení 94%

Recenze: Rollei Rock Solid Beta Mark III

Recenze: NIKON Z 28 mm f/2,8
Hodnocení 90%

Recenze: NIKON Z 28 mm f/2,8

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...