Fotosoutěže

650 let ,, Zlatá stezka z Norimberka do Prahy"

Termín: 1. 4. - 29. 5. 2016
650 let ,, Zlatá stezka z Norimberka do Prahy"
22. 4. 2016 | 3 minuty čtení

Rádi fotografujete a zajímáte se o historii? K výročí 650 let "Zlaté stezky z Norimberka do Prahy" hledáme její nejlepší fotografie. Mezinárodní soutěže se mohou zúčastnit všichni od profesionálů po hobby fotografy či fotokluby. Vítězové obdrží zajímavé ceny a vítězné fotografie budou prezentovány na výstavách v Německu a v České Republice.

Zapojte se do mezinárodní fotosoutěže!

Zlatá stezka slaví 1. ledna 2017 své 650. výročí. V roce 2016 připomene německo-česká zemská výstava 700. výročí narození Karla IV.

Tato dvě jubilea chtějí ocenit Lions Club Weiden Goldene Straße ( zastoupený všeobecně prospěšným spolkem ,, Lions Hilfswerk Weiden Goldene Straße e.V.") a Förderverein Goldene Straße e.V. Altenstadt/WN.

Společně s mediálním domem ,, Der Neue Tag" se pořádá fotosoutěž, která se zaměřuje na profi-a volnočasové fotografy a rovněž na fotokluby podél Zlaté stezky mezi Norimberkem a Prahou. Na fotosoutěž navazuje výstava v Německu a v Čechách. Tímto způsobem má být zviditelněno bezprostřední nadšení pro historicky významnou obchodní a císařskou stezku.

U obou iniciátorů se jedná o všeobecně prospěšné spolky, které jsou podporovány mediálním domem der Neue Tag a sponzory Brenner Foto Versand GmbH (Weiden)  a také Centrem FotoŠkoda (Praha).

přihlásit se do fotosoutěže

O fotosoutěži

Soutěž bude uskutečněna ve dvou kategoriích. V jedné bude zjištěno online hlasováním pět oceněných  hlasy publika a ve druhé bude porotou vybráno 5 vítězů. Jako výhra budou darovány četné atraktivní ceny, které daly k dispozici oba fotodomy. Všechny zaslané fotografie budou prezentovány na internetových stránkách Onetz.de. Vítězné fotografie obou soutěžních kategorií budou ukázány na výstavách pro veřejnost v Německu a v České republice.

Jaké fotografie se hledají?

Fotografie musí mít vztah ke „Zlaté stezce“. Vedle fotografií vázaných k místu mohou být zasílány také fotografie, které se vztahují tématem k tradicím a zvykům těchto míst podél Zlaté stezky nebo které jsou motivem tématu. Geografickým podkladem pro motivy fotografii je oficiální mapa „Zlaté stezky“ http://media05.onetz.de/2016/03/16/538225_orig.jpg . Zde lze najít všechna místa, která připadají v úvahu na trase dlouhé kolem 300 km. Připouštějí se jak aktuální snímky, tak historické obrazové dokumenty, pokud účastník vlastní užívací práva.

O fotosoutěži a podmínky účasti

CANON EW-53B Sluneční clona pro RF-S 10-18mm

Sluneční clona pro širokoúhlý objektiv Canon, Určeno pro RF-S 10-18 mm f/4,5-6,3 IS STM, Blokuje rozptýlené světlo pronikající do objektivu

490,-
JJC spoušť rádiová JM-MII (DC2) pro Nikon D5600/7500/610/750,Z6/7

eliminuje chvění fotoaparátu při fotografování s dlouhou expozicí, dosah až 30 metrů, 16 dostupných kanálů

990,-

Související články

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Fotografická soutěž na instagramu - i fotka a video jsou řemeslo

Fotografická soutěž na instagramu - i fotka a video jsou...

Zasoutěžte si s Nikonem o fullframový Nikon Z f!

Zasoutěžte si s Nikonem o fullframový Nikon Z f!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...