Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

= Backstage of Prague Fashion Week =

Termín: 11. 4. - 23. 4. 2016| Místo: Minigalerie
8. 4. 2016 | 3 minuty čtení

Přijďte si prohlédnout černobílé fotografie módního a reklamního fotografa Marka Musila. Celý projekt focení mnohdy na dřeň odhaleného zákulisí přehlídek vznikl velmi spontánně. Výstava v Minigalerii Centra FotoŠkoda je pod záštitou firmy Nikon a potrvá do 23. 4. 2016.

Jen se tiše dívá, neruší a dokumentuje

Celý projekt focení mnohdy na dřeň odhaleného zákulisí přehlídek vznikl velmi spontánně. Marek Musil se s foťákem vydal pozdravit svoje kamarády z módního prostředí do backstage Fashion Weeku v roce 2011 a přitom nezávazně fotil, jen tak, možná jen pro sebe, zakonzervovat atmosféru. Ani sám nečekal, že z toho skoro náhodného foto setu vznikne ucelený soubor fotografií a následně i menší výstava na pražském letišti. Byl to i jasný impuls k tomu, v kolektování fotografií pokračovat i následující ročníky.

Marek tak cíleně s jasným záměrem začal obrážet Dreft Fashion Week, Unique Fashion Week, Mercedes-Benz Prague Fashion Week, kde vznikaly další a další fotografie, některé z nich se objevily i například v módním časopise Harper’s Bazaar, jež je od začátku mediálním partnerem této významné módní události.

Marek se rozhodl ze všech tří kolekcí extrahovat to nejlepší a výsledek máte před sebou.Tento soubor je esenciální náhled do světa, kde se rodí to, co potom módou posedlá veřejnost adoruje. Čemu nadšeně tleská, byť by si jen na vteřinu uvědomovala černobílou úsečnost a nedokonalost toho “vzadu”. Není prvoplánově drsný, nechce být skandální, ani přehrávat. Jen se tiše dívá, neruší a dokumentuje, s nenuceným přesahem umělecké výpovědi.

Módní a reklamní fotograf Marek Musil (1974)

Je současný český vizuální umělec. Jako módní a reklamní fotograf si vytvořil velmi osobitý styl, který svou působivostí inspiroval mnohé reklamní agentury. Neúnavné hledání autenticky silného výrazu v profesionální práci ho přirozeně přivedlo k umělecké fotografii. Rebel s moravskou krví v těle a světonázorem renderovaný pobyty v celé Evropě, severní Africe, na Blízkém východě, v Izraeli i v tolik milovaném New Yorku a vlastně celých Spojených státech. Dnes žije v Praze a fotí pro většinu předních módních a lifestylových magazínů i reklamních agentur tuzemské provenience. Přesto stále zůstává na zemi, rockerem s fantazií a sny, který si pomalu ale jistě naplňuje svoje touhy o autenticitě zachyceného momentu i jeho intenzitě.

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-
PEAK DESIGN Slide COYOTE - popruh

Lze nosit jako popruh přes rameno nebo řemínek na krk, Na kompaktní bezzrcadlovky (CSC, mirrorless) nebo DSLR, Nastavitelná délka pásku od 99 do 145 cm

1 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...