Výstavy

Robert Vano – "Fotka nemusí být ostrá"

Termín: 5. 5. - 22. 6. 2016
Robert Vano – "Fotka nemusí být ostrá"
25. 4. 2016 | 2 minuty čtení

Po úspěšné pražské premiéře si můžete nejnovější soubor retrospektivních snímků fotografa Roberta Vana prohlédnout také v brněnské galerii Pekařská. Výstava Fotka nemusí být ostrá bude k vidění od 5. 5. do 22. 6. 2016. Pekařská 52, Brno. Otevřeno pondělí až pátek (9–17 hod).

Výstava

Expozice navazuje na knižní publikaci Fotka nemusí být ostrá, která vychází z autentických rozhovorů Roberta Vana pro časopis Československá fotografie. Ve dvaadvaceti kapitolách se fotograf dělí nejen o své profesní zkušenosti, ale také o své myšlenky o fotografii, životě a lásce. Poutavý text doprovází fotografické snímky – část z nich Robert Vano vybral ze svého archivu a část pořídil v průběhu prací na publikaci.

Černobílá kolekce pětadvaceti fotografií nesoucích název jako knižní publikace pochází z období 1984 až 2015. Jak už naznačuje název, významná část snímků je záměrně vyfocena neostře. Tato estetická neostrost je jednou ze specifik tvorby Roberta Vana, který tak odkazuje na neomezené možnosti vnímání fotografie a tvorbu takových světových autorů, jako jsou Sarah Mooon, Richard Avedon, David Hamilton či Lillian Basman.    

Naučte se fotit portrét s Robertem Vanem a vyhrajte Zoner Photo Studio

Robert Vano patří k nejžádanějším módním fotografům. Jeho tvorba však zahrnuje i řadu portrétních snímků. Pokud patříte k milovníkům kvalitní fotografie a chcete se učit od těch nejlepších, neváhejte se přihlásit na jedinečný workshop, na kterém vás Robert Vano vtáhne do umění portrétní fotografie.

Workshop proběhne 21. 5. 2016 v Galerii Pekařská. Jeho součástí bude soutěž o nejlepší portrétní snímky, které vybere sám Robert Vano. Vítězné fotografie budou oceněny programem na úpravu fotografií Zoner Photo Studio.

Bližší informace o workshopu a rezervaci: krejcirikova@galeriepekarska.cz nebo osobně v recepci galerie.

Foto na kapa desce bez laminace

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 30 x 90 cm

141,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...