8. 7. 2016 | 4 minuty čtení

Společnost Fujifilm oznámila, že dne 8. září 2016 uvede na trh nejmodernější nezrcadlový digitální fotoaparát Fujifilm X-T2, který využívá špičkové technologie, za kterou stojí 80 let tradice, pro dosažení prémiové kvality fotografií. Nová vlajková loď společnosti Fujifilm se vyznačuje skvělými funkcemi, brilantními výsledky, kvalitně koncipovaným ovládáním a designovým provedením připomínajícím tradiční fotoaparáty.

Výtečná reprodukce barev a odstupňování tónů

Fotoaparát X-T2 je vybaven 24,3MP X-TransTM CMOS III*1, snímačem APS-C bez low pass filtru, který se pyšní nejvyšším výkonem z celé řady X a také vysokorychlostním procesorem pro zpracování obrazu X-Processor Pro, který zajišťuje výjimečnou reprodukci barev a odstupňování tónů u fotografií i videí s vysokou citlivostí ISO a nízkým šumem.

Funkce videa fotoaparátu X-T2 podporuje jako první fotoaparát z řady X nahrávání videa v 4K rozlišení. Fotoaparát nahrává zhruba 1,8násobek informací potřebných k tvorbě 4K video souboru (3840 x 2160) a výsledný obraz vás ohromí svojí kvalitou.

Rychlá odezva umožňuje zachytit zásadní okamžiky bez ohledu na typ fotografovaného objektu

Vysoká rychlost zpracování a použití vylepšení algoritmů výrazně zlepšily základní výkon funkce autofokusu, kdy došlo k zlepšení výkonu při zaostřování na světelné body, špatně osvětlené předměty a objekty s jemnou a drobnou texturou jako je ptačí peří či zvířecí srst, které byly dříve slabinou AF pomocí detekce fáze.

Přístroj X-T2 rovněž disponuje uživatelským nastavením AF-C, které zajišťuje ještě větší přesnost při zaostřování na pohybující se objekty (focus-tracking). Toto nastavení si můžete nastavit dle vlastní potřeby tak, abyste optimalizovali vlastnosti AF podle typu pohybů foceného objektu.

Elektronický hledáček dokáže zobrazit až 100 snímků za vteřinu, přičemž si udržuje poměr zvětšení 0,77x a prodlení displeje 0,005 vteřiny. Doba ztmavnutí hledáčku se podařilo snížit o více než polovinu, takže nyní lze pořídit 5 snímků za vteřinu, namísto dosavadních tří, jak tomu bylo u předešlých modelů při kontinuálním snímkování v režimu Live View, takže hledáček nabízí lepší možnost sledování pohybu fotografovaného objektu.

Skvěle vyvážené, kompaktní, lehké a robustní tělo

Kompaktní a lehké tělo fotoaparátu X-T2 váží pouhých 507 g (včetně paměťové karty a baterie), je odolné proti prachu a vodě a je schopno provozu při nízkých teplotách až do -10 °C. Použití snímače velikosti APS-C znamená, že na fotoaparát lze nasadit kompaktnější a lehčí objektivy. Při využití doplňkového vertikálního bateriového gripu VPB-XT2 budete moci pořídit přibližně 1000 snímků na jediné nabití.

Praktický design, který navrací původní snadné manipulování vlastní tradičním fotoaparátům

Mechanické ovladače umožňují intuitivní ovládání všech základních nastavení fotoaparátu, včetně rychlosti závěrky, citlivosti ISO, kompenzace expozice, režimy pohonu a měření. Tato nastavení lze kdykoli upravit, a to i v době, kdy je fotoaparát vypnutý. Na zadní straně je zaostřovací páčka, kterou lze pohybovat nahoru/dolů, doprava/doleva a diagonálně a tak rychle provádět změny zaostření. Zadní LCD obrazovka je první displej řady X, který lze vyklápět třemi směry: při fotografování na šířku se vyklápí nahoru a dolů, při fotografování na výšku pak nahoru. Obrazovka je umístěna v optické ose objektivu i při jejím naklopení, čímž umožňuje snadné pořizování fotografií z nadhledu i podhledu.

Podpora použití s atraktivní sestavou objektivů

Z rozmanité sady objektivů Fujinon, jsou ideální pro kombinaci s fotoaparátem X-T2 transfokátory řady Red Badge, konkrétně XF16-55mmF2.8 R LM WR, XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR a XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR. Přidáním vertikálního bateriového gripu získáte nejen pohodlnější úchop, ale zároveň další výhody pro celou soustavu jako je vysokorychlostní AF a rychlejší kontinuální snímkování.

Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
NIKON Z 28-400 mm f/4-8 VR

Pro full frame senzor / 28-400 mm / clona f/4,0 – 8,0, Širokorozsahový s 14,2× optickým zoomem, Krokový motor automatického ostření STM

39 990,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...