Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Aktuality z fotosvěta

Dominika na cestě – Jižní Amerika

Dominika na cestě – Jižní Amerika
13. 7. 2016 | 3 minuty čtení

Již 26. 7. 2016 odjíždí Dominika na svoji další výpravu! V minulých letech už se vypravila do Španělska, Skandinávie, Kyrgyzstánu, Austrálie, Indonésie... Pojede úplně sama a navíc na menší motorce přes 8000 km dlouhou trasu po Jižní Americe. Zajímá vás více informací o této mladé cestovatelce a její dobrodružné výpravě? V článku se dozvíte všechny důležité informace!

Z Kolumbie do Uruguaye padesátkou

Plánovaná cesta začne v Kolumbii, odtud povede dál přes Ekvádor, Peru, Bolívii, na jihovýchod přes Paraguay, Brazílii a Argentinu, až do Montevidea, hlavního města Uruguaye, kde by Dominika ráda cestu zakončila. Cesta bude trvat dva až tři měsíce a měřit asi 8000 km. Taková cesta si zaslouží kvalitní fotografickou výbavu – s tou Dominice pomáhá Centrum FotoŠkoda, které ji vybavilo fototechnikou Nikon a dalším příslušenstvím.

S sebou poveze, aby nám mohla zaznamenat svou cestu:

Letos v červenci se chystám na další výpravu, tentokrát o samotě a co nejjednodušeji, zpátky ke kořenům. Na předchozích cestách se moje motorka při chystání pořád zvětšovala a zvětšovala, a já si připadala pořád menší a menší. Smutně jsem koukala do garáže na svůj malinký skútřík se dvěma kulatými světly vepředu, díky nimž vypadá, jako by koulel očima, a říkala si, jaká je škoda, že nemůžu jet na něm. Ale po cestě s trabanty mi to docvaklo – proč bych nemohla? Pomalejší než trabant to být nemůže! Pojedu na padesátce a padesátkou, 

říká Dominika.


Cesta po Kyrgyzstánu

Dominika a její předchozí cesty

Dominice je 23 let a studuje strojní inženýrství. Když jí bylo 19 odjela sama na motorce do Španělska. Následovala cesta do Skandinávie, a rok na to už vyplňovala papíry na hranicích v Rusku a snažila se zbavit kazašských policistů na své 13 000 kilometrů dlouhé cestě do Kyrgyzstánu, což byla nejdelší česká ženská sólo motovýprava. Loni ji čekala dosud největší výzva – 15 000 km na staré čezetě se známými žlutými trabanty přes Austrálii a Indonésii – cesta, ze které vznikl film.

A teď jede sama do Jižní Ameriky. Předchozí cesty jí potvrdily, že všechno se dá zvládnout, ale poprat se s papírováním v Kolumbii, neskutečnými přejezdy vysokých And v Peru, nebo s divokou Paraguayí prakticky bez asfaltových cest bude velká výzva! 

Facebook – Dominika na cestě

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
DJI RS 4 Pro

Profesionální stabilizátor pro videotvůrce, S vertikálním snímáním 2. generace, Plynulé a pohodlné vyvažování

22 790,-
WANDRD PRVKE 21L Black Photo Bundel V3

přístup možný i z boku, moderní rolovací design, boční výsuvná přihrádka na láhev či stativ

7 390,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...