Výstavy

Michal Lebl - "Metalografie"

Termín: 18. 7. - 30. 7. 2016| Místo: Minigalerie
14. 7. 2016 | 2 minuty čtení

Od pondělí 18. 7. si můžete v naší Minigalerii prohlédnout ojedinělou výstavu pana Michala Lebla. Přijďte si prohlédnout netradiční fotografie na kovu!

Metalografie - difuse pigmentu do povrchu kovu jako nová technologie tisku fotografií

Nejnovější technologií tisku fotografií je difuse pigmentu do povrchu hliníkové desky. Obraz je vytisknut inverzně na fólii která je pak přitisknuta stranou pigmentu na kovový povrch a tento sandvič je pak vystaven vysokému tlaku a teplotě. Pigment je tak přenesen do povrchu kovu. Fotografie pak není třeba nijak adjustovat - jak je vidět na přiložených ukázkách. Pro srovnání byly ostatní fotografie vytištěny na metalizovaný fotografický papír. 

Soubory na hliníkových deskách mají diváka přimět k přemýšlení o vztahu jednotlivých fotografií - je to barva, struktura, materiál, stáří, geografická lokace, či něco jiného? Je to podobnost, rozdílnost, nebo antagonismus?

Další panely jsou pak uspořádány podobně - pokuste se najít souvislost a logiku jejich blízkosti přímo v naší Minigalerii.

Autor

Michal Lebl, Ing. DrSc. se zabývá fotografií již přes padesát let a vystavoval již mnohokrát v Česku a USA. Tvrdí že kamera kterou fotograf použije není až tak důležitá - zkuste na vystavených fotografiích odhadnout které byly získány pomocí full-frame Canonu 5D, kapesního Sony RX, či telefonu Huawei P9.

Fotografie jsou prodejní - cena menších formátů na fotografickém papíře činí 400 Kč, cena hliníkových panelů je 5000 Kč včetně DPH.

PEAK DESIGN Slide COYOTE - popruh

Lze nosit jako popruh přes rameno nebo řemínek na krk, Na kompaktní bezzrcadlovky (CSC, mirrorless) nebo DSLR, Nastavitelná délka pásku od 99 do 145 cm

1 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...