Produktové novinky

Zažijte s Instaxem to nejlepší léto

Zažijte s Instaxem to nejlepší léto
18. 7. 2016 | 4 minuty čtení

Ten, kdo si ještě nevšiml, že se instantní fotoaparáty rychle vrací mezi nás, by si měl trochu přepucovat brýle. Už dávno ztratily pověst nedostupného luxusu, nebo nepovedeného experimentu. Jedná se o cenově dostupnou a kreativní technologii, se kterou si užijete velkou spoustu zábavy. A navíc budete mezi přáteli za hvězdu. Neradi zůstáváme pozadu, takže jsme si pro vás přichystali opravdu bohatý sortiment Instaxů!

Když "instantní" neznamená náhražka

Pokud jste pojem instantní fotografie (nejen její současnou "novou vlnu") ještě nezaznamenali, máme tady pro vás malé technické okénko!


Instatní fotoaparát je takový přístroj, který poskytuje "okamžitou fotografii". Prostě a jednoduše – plnohodnotný snímek budete mít jen pár minut po vyfocení v ruce. Jak je to možné? Instatntní film je vlastně taková speciální obálka, která obsahuje emulze a chemické látky. Expozice, vyvolání i kopie na fotopapír probíhají uvnitř těla fotoaparátu. Voilá!


Mezi nejpopulárnější modely patří rozhodně Fujifilm Instax Mini 8. Dalo by se (lehce poeticky) říct, že je to ta nejjasnější hvězda mezi mezi všemi ostatními Instaxy. Jedná se o jednoduchý a levný model, který je dostupný v mnoha pěkných barvách. Díky nízké hmotnosti a příjemným rozměrům se nepronese ani v celkem malé kabelce. Komu vyhovuje nekomplikovanost a intuitivní focení, musí být s "malou osmičkou" naprosto spokojený.

Je vám jednoduchost proti srsti a požadujete vyspělejší přístroj? Nestačí vám kolečko s piktogramy sluníčka a postavičky? I pro vás se u nás něco pěkného najde. Máme na mysli instantní fotoaparát, který skoro nevypadá jako hračka, ale přesto si s ním vyhrajete. Nabízí totiž pokročilé funkce, jako je pořízení snímků s expozičním režimem B (Bulb) či vytvoření působivých dvou-expozic. Je to hnědo/černo-stříbrný elegán a jmenuje se Fujifilm Instax Mini 90

Jako třetího kandidáta bychom vám rádi představili instantní fotoaparát, se kterým budete působit skvěle i v obleku. Ze všech jmenovaných modelů má rozhodně nejstřídmější design, který může směle konkurovat digitálům. A podobně jako s chytrým telefonem si i s Fujifilmem Instax Mini 70 zvládnete pořídit perfektní selfie. Tenhle instatní král na to má speciální funkci. 

Instantní království materiálů a doplňků

Čím svého nového instantního miláčka nakrmit? V čem ho nosit, aby se neponičil? Kam uložit nafocené fotografie? Jak každý fotograf ví – fotoaparátem nic nekončí, fotoaparátem všechno začíná. 

  1. Instax není digitál, jedná se o poctivý analog, takže vás čeká milá povinnost – pořídit si instantní materiál. Bílý rámeček je klasika, ale k dispozici máme mnohem víc variant
  2. Kolik je v nabídce barev fotoaparátu, minimálně tolik barevných pouzder existuje. A popruhů. Z toho vzniká prakticky nekonečné množství kombinací.
  3. Je dobré někam svoje instantní fotky bezpečně uložit. Třeba do stylové kovové krabičky. Přece jenom se jedná o originály, víc stejných snímků mít prostě nebudete! 

Chci svůj vlastní instax

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-
TTARTISAN adaptér objektivu Leica M na tělo Hasselblad X

Kovová redukce, Pro objektiv Leica M, Pro těla fotoaparátů s bajonetem Hasselblad X

1 590,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...