Výstavy

Vendula Hurtová - "Intimní život květin"

Termín: 15. 8. - 27. 8. 2016| Místo: Minigalerie
10. 8. 2016 | 4 minuty čtení

Jak dlouho musí být člověk spoután činností, kde je zakázaná kreativita? Tak dlouho, aby dozrál, tak dlouho, aby toužil po opaku a po volnosti a také tak dlouho, aby měl zázemí začít fotit a učit se fotit. A pak jsou tady ještě další podmínky – talent, chuť, nadšení a t řeba i t rochu výjimečnosti nebo odlišnosti. Těmito slovy začíná své povídání o výstavě "Intimní život květin" autorka Vendula Hurtová. Nahlédnout do její říše květin můžete v prostorách naší Minigalerie od 15. srpna 2016, kdy od 17:00 proběhne rovněž vernisáž výstavy.

„Od pravidel účetnictví a zákonů jsem se odpoutala v roce 2014, kdy jsem dokončila trimestr Večerní FotoŠkola v Centru FotoŠkoda v Praze. Absolvovala jsem další workshopy (Portrét v přirozeném světle a fotografování aktu s Robertem Vano, Fashion s Igorem Adlerem v Chorvatsku a v neposlední řadě fotografování technikou makro s manžely Scheuflerovými a jiné) a neustále se sebevzdělávám. K mým nejoblíbenějším oblastem fotografování patří zejména ateliérová fotografie a makro fotografie a nejčastějším předmětem mojí fotografie je makro svět a žena a muž ve všech obrazech. Ve své tvorbě v oblasti makro fotografie se věnuji tematice květin. Vždy mě uchvacovalo blahodárné působení květin na naše tělo a duši, jejich intimní řeč, a protože květiny vadnou, snažila jsem se je zachytit v projektu „Jaro, léto, podzim, zima„ Mezi mé další větší projekty patří „Barevné vidění„ – fotografování lidských očí technikou makro, který je stále před dokončením a „Příběh obyčejného pětiúhelníku“, který pojednává o komplikovaných milostných vztazích mezi mužem a ženou. A k mému životu: Narodila jsem se v roce 1977. Po absolvování střední školy jsem pracovala jako finanční účetní a právní referent. Od roku 2000 vedu účetní firmu. Pocházím z Meziboří u Litvínova, kde žiji se svou rodinou.“

Vendula Hurtová, autorka výstavy

Výstava je prodejní, cena jedné fotografie na malířském plátně činí 5.070 Kč.



How long can a pe rson be t ied up by an activity which forbids creativity? Long enough to grow up, long enough to long for the opposite and for freedom, and long enough to have an environment to be able to begin with photography and to learn photography. And then there are other conditions to be met: talent, temper, enthusiasm and also little bit of uniqueness and individuality.


„I broke away from rules of accounting and laws in 2014 when I finished a trimester of evening school of photography at FotoŠkoda Center in Prague. Then I participated in further workshops, such as Portrait in natural light with Robert Vano, Fashion with Igor Adler in Croatia and also macro photography with Mr. and Mrs. Scheufler and have been self-educating ever since. My favorite areas of photography include studio and macro photography and frequent objects of my photographs are the macro world, and woman and man in various scenes. In my macro photography work, I am focusing on flowers. I have been attracted by beneficial effect, which flowers have on our body and soul and by their intimate language. Because flowers wane, I tried to capture them in the project “Spring, summer, autumn, winter”. My other projects include “Colorful Vision”, capturing human eyes using the macro technique, which is still in progress and “A Story of an Ordinary Pentagon”, dealing with a romantic relationship between a man and a woman. And few words about me: I was born in 1977. After graduation from high school I worked as an accountant and a legal clerk. Since 2000 I own an accounting firm. I am from Meziboří by Litvínov, where I live with my family.“

Vendula Hurtová, author

 

LACIE RUGGED SSD 2TB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 2 TB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

8 990,-
LEICA Double Rope Strap - Night SO 100cm

Barva Night, Dvojitý popruh, Pevné horozelecké lano

2 990,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...