Produktové novinky

Canon EOS 5D Mark IV: dokonalost byla dosažena!

Canon EOS 5D Mark IV: dokonalost byla dosažena!
25. 8. 2016 | 6 minut čtení

Společnost Canon představuje nový přírůstek do legendární série 5D - Canon EOS 5D Mark IV. Je navržen pro všechny, kteří chtějí během svých cest pořizovat perfektní snímky a jedná se o nejuniverzálnější zrcadlovku celého EOS systému. Nová zrcadlovka tak nabízí špičkovou rychlost i rozlišení, podporuje natáčení filmů a umožňuje vytvářet skvělé snímky i při špatných světelných podmínkách.

Klíčové vlastnosti Canon EOS 5D Mark IV:

  • CMOS snímač s rozlišením 30,4 megapixelů  a vysokou expoziční pružností
  • Inovativní systém CMOS AF s dvojitými pixely a formát RAW s dvojitými pixely
  • Možnost profesionální filmové produkce v rozlišení 4K s podporou DCI 4K při rychlostí snímání až 30p
  • Možnost neustálého připojení díky vestavěné Wi-Fi konektivitě a NFC
  • Vestavěná jednotka GPS

Canon EOS 5D Mark IV ve videu

Ďábel je ukrytý v detailech

Základem fotoaparátu EOS 5D Mark IV je nový snímač CMOS s rozlišením 30,4 megapixelů. Full frame snímač umožňuje vytvářet snímky s velmi podrobnými detaily, a to i v oblastech s vysokým jasem a s tmavými stíny. Díky rozsahu citlivosti ISO 100 až 32 000, který mohou uživatelé rozšířit na hodnoty 50 000 až 102 400, lze pomocí nové digitální zrcadlovky fotografovat v širokém spektru světelných podmínek.  Za lepšími možnostmi pořizování snímků při nedostatečném osvětlení stojí i dokonalejší algoritmus pro zpracování šumu a Canon EOS 5 Mark IV je tak ideální pro fotoreportéry, kteří potřebují zachytit důležité události bez ohledu na kvalitu okolního osvětlení.

Díky širokoplošnému retikulárnímu systému automatického zaostřování se 61 body je s fotoaparátem EOS 5D Mark IV sledování obličeje i barvy rychle se pohybujících objektů velmi snadné. Celkem 61 bodů – z nichž je 41 křížových – pokrývá rozšířenou plochu snímače a pomocí hledáčku umožňuje zaostřovat dokonce i za měsíčního svitu při úrovní osvětlení -3 EV. A v režimu živého náhledu je zaostřování funkční i při hodnotě -4 EV. Automatické zaostřování se 61 body včetně 21 křížových pro ještě větší přesnost mají uživatelé v případě zrcadlovky EOS 5D Mark IV k dispozici i při použití telekonvertorů, a to na všech teleobjektivech se třídou světelnosti f/8.

Poprvé v historii Canon dává do své profi zrcadlovky dotykový LCD displej s vysokým rozlišením a s úhlopříčkou 8,1 cm (3,2 palců), který spolupracuje s novým tlačítkem pro výběr oblasti automatického zaostřování – výběr konkrétního bodu je tak ještě rychlejší. Spolupráce s pokročilým měřícím snímačem RGB+IR s rozlišením 150 tisíc pixelů, který je vybavený samostatným obrazovým procesorem DIGIC 6, zajišťuje velmi přesnou expozici a dokonalou detekci objektů i jejich sledování.

Nikdy nezmeškejte důležitý záběr

Zrcadlovka EOS 5D Mark IV využívá technologie vysokorychlostního získávání obrazových dat ze snímače, která v kombinaci s obrazovým procesorem DIGIC 6+ umožňuje v maximálním rozlišení a s plnou podporou automatického zaostřování i expozice se sledováním fotografovat rychlostí až 7 snímků za sekundu. Během jedné sekvence mohou uživatelé pořídit až 21 snímků ve formátu RAW nebo neomezený počet fotografií ve formátu JPEG – s novou zrcadlovkou tak budou uživatelé vždy plně připraveni na další záběr. Canon EOS 5D Mark IV je ideální i v situacích, které vyžadují diskrétnost, jako je tomu například při zpravodajství nebo fotografování zvířat v jejich přirozením prostředí. Součástí nejnovějšího modelu jsou totiž režimy Silent Single a Silent Continuous, které umožňují focení s naprosto minimálním rušením okolí.

Skok do světa filmů v rozlišení 4K

S digitální zrcadlovkou EOS 5D Mark IV mohou nyní natáčet filmy v rozlišení 4K všichni, kteří chtějí využít síly video obsahu k vyprávění opravdu působivých příběhů. Podporuje rozlišení DCI 4K (4 096 x 2 160) při rychlostech snímání 30, 25 a 24 snímků za sekundu i získávání samostatných snímků ve formátů JPEG s rozlišením 8,8 megapixelů ze 4K filmů. Ještě nikdy v minulosti nebylo tak moc důležité přinášet kvalitní záběry přímo z terénu, a to i díky rostoucím možnostem streamovacích služeb a obsahu na vyžádání. Canon EOS 5D Mark IV využívá nejnovější technologie a v oblasti filmů se může pochlubit nativním rozlišením 4K, rozlišením HD při rychlosti snímání 120p, systémem CMOS AF s dvojitými pixely, možností tvorby časosběrných videí i novým režimem pro natáčení filmů s vysokým dynamickým rozsahem.

Konektivita vždy a všude

Fotoaparát EOS 5D Mark IV přichází s širokou škálou nových i přepracovaných funkcí a vlastností vyžadovaných komunitou profesionálních uživatelů značky Canon a nabízí i bezkonkurenčně flexibilní konektivitu. Díky vestavěné Wi-Fi mohou uživatelé ze svých chytrých zařízení pomocí aplikace Canon Camera Connect fotoaparát vzdáleně ovládat a bezpečně přenášet soubory do cílového umístění (k dispozici je podpora protokolů FTPS/FTP). Canon EOS 5D Mark IV navíc umožnuje automaticky ukládat do EXIF dat lokalizační informace o aktuální poloze a usnadňuje tak správu snímků. Součástí nového modelu je i podpora automatického ukládání údajů dle standardu IPTC, jako jsou například podrobnosti o každém záběru. 

Díky lepší odolnosti vůči vodě a prachu je nová zrcadlovka ideálním přístrojem pro fotografování na cestách i pro fotoreportéry, kteří pracují v náročném terénu a obtížných podmínkách. 

canon eos 5D mark IV v eshopu

Související články

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Instax Mini 99 - analogová novinka společnosti Fujifilm

Instax Mini 99 - analogová novinka společnosti Fujifilm

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...