23. 9. 2016 | 2 minuty čtení

Projekt Buddhovy dcery dokumentuje formou benefiční výstavy velkoplošných fotografií francouzského fotografa Oliviera Adama život buddhistických mnišek v Himálaji. Výstavu konající se při příležitosti návštěvy Jeho Svátosti dalajlamy pořádá Národní galerie v Praze ve spolupráci s neziskovou organizací MOST ProTibet a je součástí doprovodného programu konference Forum 2000 – Festivalu demokracie.

Buddhovy dcery

Fotograf Olivier Adam, pravidelný fotograf Jeho Svatosti dalajlamy při návštěvách v Evropě dokumentuje život budhistických mnišek v Himálaji již více než osm let. Projekt Buddhovy dcery začal v pěti klášterech v severní Indii, blízko Dharamsaly, v místě, kde Jeho Svatost dalajlama a tisíce tibetských uprchlíků našli útočiště po čínské invazi v roce 1959.

Při svých cestách do vysoce položených údolí Zanskaru a Spiti v indickém Himálaji, objevil Olivier Adam kláštery, které jsou jedinou možností pro vzdělání žen. Buddhistické mnišky zde žijí ve velice těžkých podmínkách, avšak s touhou po vzdělání.

Podpořte projekt Buddhovy dcery

Výtěžek z prodeje fotografií, které budou k zakoupení na výstavě Buddhovy dcery a přes webové stránky www.buddhovydcery.cz, bude věnován na projekt organizace MOST ProTibet podporující vzdělání buddhistických mnišek v severní Indii.

MOST ProTibet

Posláním neziskové organizace MOST ProTibet je od roku 2004 podpora vzdělanosti a zlepšování životních podmínek v indickém Himálaji a Tibetu. Jedním z projektů je podpora mnišek v buddhistických klášterních školách v údolí Spiti, kde díky českým dárcům studuje 15 mnišek.

VOIGTLÄNDER 50 mm f/1,0 Nokton Asph. pro Sony E

Extrémně rychlý základní objektiv, Kompaktní rozměry & retro styl, Konstrukce s ručním ostřením

39 490,-
CANON EW-53B Sluneční clona pro RF-S 10-18mm

Sluneční clona pro širokoúhlý objektiv Canon, Určeno pro RF-S 10-18 mm f/4,5-6,3 IS STM, Blokuje rozptýlené světlo pronikající do objektivu

490,-
LEICA brašna Equipment Bag, recycled Polyester

rozměry 22 x 16 x 4,5 cm, elegantní a praktická, vyrobena v Evropě

3 290,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...