27. 9. 2016 | 6 minut čtení

Druhý díl mini seriálu o nejlepším a zároveň nejvyužitelnějším příslušenství na GoPro a to zejména pro cyklistický sport. Cyklistika všeho druhu je téměř národním sportem, není tedy divu, že je často zaznamenávaná, a to převážně kamerami GoPro. Nemusíte jezdit český pohár v downhillu (sjezdová kola na náročných tratích), nebo být na těch nejhezčích trailech či silnicích světa. Velmi pěkné záběry pořídíte prakticky kdekoliv, třeba při běžné rodinné vyjížďce do lesa, podél řeky, ve městě... K tomu, aby šly záběry zachytit a byly poutavé, je potřeba pár kusů základního příslušenství, zejména držáků. Pojďme se tedy podívat, které kousky, nejenom na kole, nejčastěji využijete a posunou vás dále v zachycování okolního světa přes objektivy GoPro kamer.

První díl miniseriálu o nejlepším GoPro příslušenství

Ovládání kamery

GOPRO Wi-Fi Smart Remote - dálkový ovladač

GOPRO Wi-Fi Smart Remote - dálkový ovladačDálkový ovladač je vaší prodlouženou rukou při ovládání kamery. Při běžném, zejména outdoorovém, použití často nastávají situace, kdy je přímé ovládání kamery nebo ovládání pomocí mobilního telefonu obtížné, nebo přímo nemožné. Ze života cyklisty je to velmi častý obrázek, kdy kamera je umístěna nepřístupně na kole a vy potřebujete změnit režim videa, udělat fotografii apod. Mobilní telefon je velkým pomocníkem, přes kterého nejenom, že kompletně ovládáte svou kameru, ale na jeho displeji vidíte, co zrovna natáčíte, nebo jste už natočili, vyfotili. Ovšem lovit telefon z batohu pro každé nastavení kamery či přepnutí jejich režimů je přinejmenším otravné. Dálkový ovladač máte neustále připevněn na zápěstí jako hodinky, a tak lze ovládat kameru i za jízdy. Navíc je vodotěsný do 3 m a vydrží nejeden pád či šrám.

GOPRO LCD Touch BacPac - dotyková obrazovka

GOPRO LCD Touch BacPac - dotyková obrazovkaDotykový barevný displej má pouze několik modelů od GoPro, majitelé ostatních modelů ovšem nemusí zoufat, i k jejich typu GoPro (mimo verze Session) lze připojit tento displej. Výhody jsou zřejmé - výrazně intuitivnější ovládání kamery tak, jak jsme dnes zvyklí, tedy dotykem. Možnost prohlížet fotografie, videa přímo v kameře a v neposlední řadě je možné využít displej jako náhledový hledáček, díky kterému máte absolutní přehled o tom, co zrovna natáčíte, fotografujete. Navíc s displejem získáte 3,5 mm jack konektor na sluchátka, který se jinak nahrazuje redukcí z USB, a kvalitnější reproduktor.

Kryty a možnosti ochrany GoPro

GOPRO Standard Housing pro Hero4 do 40m

GOPRO Standard Housing pro Hero4 do 40mGoPro kryty vynikají svojí odolností, ale i přesto se může stát, že po velkém pádu nebo velmi nešetrném otevírání krytu dojde k poškození. Nejčastější poškození, které vede k výměně housingu, je rozbití krycího sklíčka, které chrání objektiv. Kryt je odolný do 40 m pod vodní hladinu, pro větší ponor doporučujeme GOPRO Dive Housing, který je celkově masivnější a zvládne tak jisté ovládání i 60 m pod vodní hladinou. Ale to pro nás bikery není tak podstatné. My totiž více využijeme sadu GOPRO Protective Lens + Covers - víčka + dvířka, která ochrání to nejcitlivější, tedy čočku videokamery a to po čas, kdy se kamera nepoužívá. V případě, že kameru potřebujete používat i bez vodotěsného krytu s možností připevnění na jakýkoliv držák, můžete využít GOPRO The Frame, což je ochranný rám, díky kterému jsou vám všechny konektory přístupné i za provozu kamery. Ideálním doplňkem je pak GOPRO Protective Lens - ochranná skleněná čočka, díky níž je objektiv chráněn proti poškrábání i rozbití.

Ministativy, grip a redukce na stativ

GOPRO 3-Way Grip/Arm/Tripod

GOPRO 3-Way Grip/Arm/Tripod3 Way Grip je, jak název trochu napovídá, držákem 3 v 1, který využijete při natáčení z ruky, kdy slouží jako malý ruční stabilizátor. Při rozložení na délku se z něj stane teleskopický držák umožňující jednoduché natáčení z pod či nadhledu a konečně poslední možností jak upravit tohoto všeuměla je rozložení na malý tripod (stojánek). Díky čemuž kameru dobře umístíte v terénu, pro získání, v době akčních kamer tak žádaných statických záběrů. GOPRO 3-Way - příslušenství mnoha tváří!

GOPRO Tripod Mounts KIT - držáky na stativ + ministativ

GOPRO Tripod Mounts KIT​Set dvou redukcí z GoPro konektorového systému na klasický stativový závit a praktický skládací tripod. Redukce vám umožní připevnění GoPro na jakýkoliv stativ, monopod či libovolné příslušenství se stativovým závitem. Malý stojánek je užitečný při natáčení statických záběrů, navíc u něj můžete nastavit sklon v jednom směru, je tak vhodný pro rovnější povrchy.

Vybrat z tak široké nabídky příslušenství GoPro pouze pár kusů vhodných pro cyklo tématiku není snadný úkol. Ale snad vám tento nástin příslušenství, které ke GoPro existuje, pomůže při zaznamenávání toho, co máme tak rádi - cyklistiky!

Kompletní sortiment příslušenství GoPro vhodné na kolo, případně motocykl apod.

Článek s novinkami GoPro příslušenství na kolo

SEZNÁMENÍ S GOPRO KAMEROU

SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-
Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-

Související články

Recenze: Nikon Z6 II
Hodnocení 98%

Recenze: Nikon Z6 II

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II
Hodnocení 98%

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF
Hodnocení 92%

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...