Výstavy

FotoInstitut.cz a CK FotoAtlas - "Od Sahary po Himaláj"

Termín: 3. 10. - 15. 10. 2016| Místo: Minigalerie
29. 9. 2016 | 2 minuty čtení

"Nejdůležitější pro fotografa je umět vnímat světlo, jak se mění během dne i noci. Hledáčkem fotoaparátu se pak snažíme zachytit jedinečné okamžiky na našich cestách ať už v poušti nebo velehorách, během dne nebo v noci. Fotoaparát nám umožňuje fotit v krajině jak dlouhé expozice tak zaznamenat zlomek vteřiny", říká Helena Macenauerová, která pravidelně pořádá fotoexpedice do nejrůznějších koutů světa. Jak se tyto vteřiny podařilo zaznamenat účastníkům posledních fotoexpedic, se můžete přesvědčit v naší Minigalerii od 3. října 2016.

"Duny na poušti Nubra, obehnané sedmitisícovými velikány Karákorámu, se liší od těch oranžových v nejstarší poušti světa Namib. Nevlídná krajina Skotska v mnohém připomíná Island, ten má však blíž nitru Země, a tak zde narazíte na fumaroly nebo i chrlící lávu. Severní Vietnam má na podzim napilno, sklízí se tu rýže. Japonsko oslavuje na jaře sakury, na podzim červené javory. Malebnou krajinu v Toskánsku zachytíte nejlépe dlouhými skly. Na ostrově Helgoland, kde se terejové a tuleni pohybují na dosah, bývá i ohnisko 200mm příliš dlouhé. Drsné prostředí indické i nepálské části Himálaje tvaruje lidi i krajinu..."

Vystavené snímky byly pořízeny účastníky FotoExpedic, které pořádá FotoInstitut.cz a CK FotoAtlas pod vedením Andreje a Heleny Macenauerových.

Vernisáž výstavy proběhne ve středu 5. října od 17:00 hodin.

ROLLEI Sportsline Fun bílý

Stylový kompaktní fotoaparát, Fotografie v rozlišení až 7680 × 5760 px, Nahrávání videa v rozlišení Full HD

2 290,-
MANFROTTO Advanced Messenger M III

fotobrašna pro tělo fotoaparátu a 2-3 objektivy nebo dron DJI Mavic Pro, velká kapsa na zip s odnímatelnými přihrádkami, kapsy na příslušenství i telefon nebo doklady

2 890,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...