Výstavy

Steve McCurry – "Photographer"

Termín: 5. 9. - 2. 10. 2016
Steve McCurry – "Photographer"
6. 9. 2016 | 2 minuty čtení

Chtěli bychom vás co nejsrdečněji pozvat na výstavu známého fotografa Steva McCurryho, která je k vidění v ambitu pražského Kláštera u Panny Marie Sněžné. Výstava Photographer bude k vidění do 2. 10. 2016.

Pro veliký ohlas a krátkou dobu trvání loňské pražské výstavy ikony světové fotografie Steva McCurryho, nyní přicházíme s další mimořádnou možností prohlédnout si 107 velkoplošných fotografií, mezi kterými nechybí vítězné snímky z World Press Photo a take autorův nejslavnější portrét “Afghánská dívka”, přezdívaná “Mona Lisa Východu”.


Steve McCurry je již přes 30 let jednou z  nejuznávanějších osobností současné fotografie, proslavil se roku 1979, kdy se za pomoci uprchlíků z Pákistánu dostal do rebely kontrolovaného Afghánistánu těsně před sovětskou invazí. Později, když se s plnovousem a v přestrojení vynořil zpět na druhé straně hranic, měl na sobě domorodý oděv, ve kterém skrýval zašitý film. Byl to právě tento svitek, který obletěl svět a poprvé ukázal afghánský konflikt v plné šíři. 

Charakteristické pro jeho tvorbu je, že nezobrazuje pouze “krajinu války”, ale také lidské osudy na jejím pozadí. Fotografie Steva McCurryho patří k významným dílům nejprestižnějších světových sbírek moderního umění a byly mnohokrát vystavovány na různých kontinentech, autor získal nespočet ocenění a v roce 1984 se stal dokonce čtyřnásobným vítězem v soutěži World Press Photo.

Ruční vyvolání černobílých filmů

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

260,-
Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...