VýstavyFotoŠkoda Fest

Petr Jan Juračka – extrémně energický fotograf

Termín: 9. 11. 2016
Petr Jan Juračka – extrémně energický fotograf
13. 10. 2016 | 4 minuty čtení

Petr Jan Juračka je značně činorodý fotograf. A přesně proto se stal tváří aktuálního FotoŠkoda Festu, který se oprávněně pyšní podtitulem "festival s extrémní dávkou fotografie". Petr se v posledních letech zabývá kromě vědecké fotografie zejména cestováním po světě, fotografováním, filmováním a co je pro něj nejvíce typické – poletováním s dronem. A protože aktivit všeho druhu provozuje už opravdu hodně, rozhodl se utrhnout na celý den jen pro vás. Která část jeho práce vám bude připadat nejzajímavější? Partnerem celodenního programu je společnost Nikon.

Krátký životopis Petra Jana Juračky

Mgr. Petr Jan Juračka je vědeckým pracovníkem a doktorem vědy Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, jedním z fotografů Zoo Praha a zároveň lektorem fotografických workshopů, které jsou pořádány ve spolupráci s Centrem FotoŠkoda. Tento mladý nadějný umělec připravuje překvapivé výstavy a je specialistou na vědeckou mikrofotografii. Získal již několik mezinárodních ocenění. Mj. zlatou medaili za sérii fotografií motýlích křídel v kategorii Micro v rámci jedné z nejprestižnějších fotografických soutěží světa – International Photography Awards USA.

Časosběr – krásy přírody

V poslední době nasbíral Petr při svých cestách poměrně hodně časosběrného a leteckého materiálu z Železných hor, kam se pravidelně vypravuje již od dětství. Tento materiál se rozhodl sestříhat do krátkého, jak sám říká „kochacího“ videa. Chcete vidět, jak se profesionálně skládá časosběr? A jak se prostřihává se záběry z dronu? A co všechno člověk potřebuje k tomu, aby udělal video, které chytne u srdce? Přijďte Petrovi koukat pod ruce, rozhodl se ukázat celé své workflow. Pozn. vzhledem k tomu, že je střih tvůrčí proces, bude se jednat o značně živelné a improvizované vystoupení. Na druhou stranu, od Petra nic jiného ani čekat nelze.

Sraz se koná v Nikon Photo Gallery, nutná registrace, zpoplatněno, max. kapacita 30 osob, 12–15:00.

S dronem kolem světa

Jižní Afrika a Lesotho, rakouské Alpy, Krkonoše či České Švýcarsko – to jsou destinace, kde se Petr letos soustředil a připravoval na svůj životní dronový úspěch, kdy v prvním výškovém táboře K2 (Pákistán) stanovil nový světový rekord v létání ve vysoké nadmořské výšce. Povídání, u kterého se zájemci o leteckou fotografii a video nejen pobaví, ale i poučí, bude jedna velká multimediální show. 

Tip: Chtěli byste si prohlédnout fotografie z výpravy pěkně sami, v klidu, nebo v jiný den? Výstava S jednou Klárou na kádvojku bude k vidění v naší minigalerii!

Na akci je nutná registrace, zdarma, 18–20:00.

Na (ká) dvojku s Petrem a Klárou

Chcete se přijít prostě jen tak pobavit nad sklenkou dobrého vína a ochutnat pákistánské speciality? Velmi neformální večer s Petrem a Klárou pro vás přichystal Nikon!

Na akci je nutná registrace, zdarma, 20–22:00.

Hanibal – fotografie a horolezectví 

Jak  jistě mnozí víte, Petr v letošním létě doprovázel naší nejlepší horolezkyni Kláru Kolouchovou na pověstnou druhou nejvyšší horu K2. Jaké to je fotografovat v natolik drsných podmínkách? A proč na K2 tak jako loni nikdo v letošní sezóně nevylezl? A proč jsou všichni rádi, že jsou ve zdraví doma? Co člověk potřebuje proto, aby se mohl vypravit na tak odvážnou cestu? To všechno a mnohé jiné rád zodpoví nejen Petr, ale i Klára Kolouchová, která bude hlavním hostem tohoto bloku.

Akce se koná v prodejně Hanibal na Senovážném náměstí, bez registrace, 16–17:30.

registrace na fotoškoda fest

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-
DJI Avata 2 Fly More Combo (Single Battery)

Detailní záběry ve velmi vysokém rozlišení 4K, Pohlcující zážitek z letu, Intuitivní ovládání pohybu

25 990,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Další FotoŠkoda Fest

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...