SONY FDR-X3000R

*****
(1 recenze) | Kód produktu: 4033493 | PN: FDRX3000R.CEN

4K akční videokamera s Wi-Fi, GPS a sofistikovaným dálkovým ovladačem v ceně. Nabízí generačně vylepšenou stabilizaci Super SteadyShot™ pro plynulejší video bez otřesů, „profesionální“ funkce včetně záznamu ve vysokém bitrate (100Mbit/s) umožňují věrný záznam akčních scén se všemi detaily, manuální ovládání, kompenzace expozice a vyvážení bílé. Zaměřená není jen na pokrokové 4K video, ale vylepšené je i FHD, které má plný počet zobrazených pixelů bez slučování pixelů (pixel binning). Ve FHD i 4K můžete jednoduše pořizovat časosběrné filmy, které si sestavíte v programu Sony Action Cam Movie Creator. Ve Full HD videu pořídíte i velmi rychlé scény, díky až 120 FPS.
Více o produktu »

  • malá "akční" 4K, FHD videokamera - až 100Mbit/s v profi formátu XAVC S
  • vylepšená technologie Super SteadyShot™ pro plynulejší video bez otřesů
  • při 4K má snímkovací frekvenci až 30 sn./s, FHD až 120 sn./s, HD až 240 sn./s - rychlé scény nejsou problémem
222 929 031 V případě dotazů se můžete obrátit na naše specialisty

Hodnocení odborníka 95%

SONY FDR-X3000 je bezesporu nejlepší akční kamerou, kterou Sony za mnoha desítek let dlouhou historii vytvořilo. Vůbec se nezalekne srovnání s konkurencí a to včetně mainstremového GoPro. Oproti němu nabídne unikátní optickou stabilizaci na čipu, což je prvek na který čekáme již dlouho řádku let....

  • špičková optická stabilizace čipu
  • Wi-Fi a vestavěné GPS s možností zobrazení telemetrických údajů do videozáznamu
  • profesionální XAVC S 100Mbit/s datový tok videa
  • při zapnutém režimu SteadyShot maximální úhel záběru 120 stupňů
  • méně příslušenství než u konkurenčního GoPro (částečně řeší SP Gasgets tripod adapter)

Ukázkové snímky

Základní popis

  • malá "akční" 4K, FHD videokamera - až 100Mbit/s v profi formátu XAVC S
  • vylepšená technologie Super SteadyShot™ pro plynulejší video bez otřesů
  • při 4K má snímkovací frekvenci až 30 sn./s, FHD až 120 sn./s, HD až 240 sn./s - rychlé scény nejsou problémem
  • GPS modul, který zaznamenává data o rychlosti apod. přímo do natáčené scény
  • ultra širokoúhlý objektiv ZEISS Tessar® s až 170° polem záběru
  • In-cam Highlight Movie Maker přímo ve videokameře vybírá vaše nejlepší scény a skládá z nich „hitparádové“ video
  • WiFi s NFC
  • včetně náramkového dálkového ovladače Live-View (RM-LVR3)

Videoprezentace

Popis produktu SONY FDR-X3000R

Vzhled a konstrukce

SONY FDR-X3000Videokamera Sony HDR-X3000 má kompaktní rozměry 29,40 mm × 47 mm × 83 mm a hmotností 114 g (s baterií) se snadno vejde do kapsy a po připevnění na helmu si jí téměř ani nevšimnete. Ovládání je řešeno pomocí několika tlačítek. Pomocí stavového displeje si můžeme zkontrolovat nastavení kamery. Vše je na kameře řešeno jednoduše a intuitivně, aby ulehčovala použití za těžkých podmínek, do kterých je především určena. Balení obsahuje vodotěsný kryt do 60 metrů ponoru, který zároveň ochrání kameru při pádu či v prašném prostředí. Kamera je odolná proti postříkání vodou a není tedy nutné, tak časté využívání podvodního pouzdra, jako dřív. Jedinečný štíhlý design snižuje odpor vody a vzduchu, takže kamera nezpůsobuje problémy při volném pádu, při jízdě na vodních lyžích nebo během náročného sjezdu dolů z kopce.

Snímač a optika

SONY FDR-X3000Nedotčený písek nebo ulice velkoměsta. Ať si hrajete kdekoli, zachyťte každý detail kvalitním objektivem Carl Zeiss®, který snímá v mimořádně širokoúhlém záběru 170 ° (120 ° při zapnutém systému SteadyShot), takže vám nic neunikne. Dále disponuje citlivým snímačem CMOS Exmor R™, který zaručuje krásné záznamy ve vysokém rozlišení, i za nedostatečných světelných podmínek. Objektiv Carl Zeiss® Tessar s odolnou konstrukcí optiky zaručuje (vhodná pro fotografování venku) nižší míru odrazu a pronikání světla díky vysoce kvalitní povrchové úpravě, která vede ke sníženému odrazu. Dále disponuje funkcí stabilizace obrazu SteadyShot, která zajistí plynulý obraz i v náročných podmínkách, což je v kategorii outdoorových kamer unikátem.

Formát záznamu a média

Kamera vyniká špičkovým záznamem ve 4K, které zvládne při 30 sn./s v datovém toku až 100 Mbit/s (50 Mbit/s při FHD - až 120p). Dále nabízí i snížení rozlišení z důvodu větší snímkovací frekvence (možnost tvořit slowmotion s až 240 smínky za sekundu při rozlišení HD). Video se ukládá na paměťovou kartu Micro SD/SDHC/SDXC ale podporovány jsou samozřejmě také karty Micro M2. High Definition video je ukládáno ve formátu MPEG4-AVC/H.264 či špičkovém, vysoko datovém rozmátu XAVC S. Za zmínku jistě stojí také, že si kamera poradí také se záznamem klasických fotografií a to v rozlišení až 8,2 megapixelů.

Vybraná specifikace

  • SONY FDR-X3000Vestavěný stativový závit - přímo na kameře
  • Editace 4 videí pomocí funkce Sloučení videa - spojení až čtyř filmových záznamů
  • Úplné ovládání s náramkovým dálkovým ovladačem Live-View
  • Časosběrný záznam vám umožní rozvíjet při vytváření videí kreativitu - snímek zachytí každých 5, 10, 30 nebo 60 sekund
  • Pohodlný záznam ve smyčce - nemusíte bát, že propásnete nejlepší moment. Lze vybrat záznam ve smyčce s přepisem o volitelné délce 5, 20, 60 a 120 minut nebo „neomezeně“
  • Vícenásobná expozice - vytvoří složený obraz objektu v pohybu s různými nastaveními pro různé série více snímků, které mají hodnoty: 10 sn./s/1 s, 5 sn./s /2 s a 2 sn./s./5 s.
  • Časosběrné filmy ve 4K i FHD - jednoduché seskládání fotografií na časosběrné video v  aplikaci Action Cam Movie Creator
  • Tělo videokamery Action Cam je odolné proti stříkající vodě a mrazu
  • Záznam ve smyčce - nemusíte se bát, že propásnete nejlepší moment. Délka 5, 20, 60 a 120 minut nebo „neomezeně“
  • Fotografování v sekvenci 10, 5 nebo 2 sn./s. - zachytíte i tu nejrychlejší akci
  • Procesor BIONZ X™ pro skvělé detaily a struktury
  • Snímač CMOS Exmor R® se zvýšenou citlivostí
  • Chytré ovládání a přívětivé uživatelské rozhraní

SONY FDR-X3000

Funkce a ovládání

Sony HDR-X3000 se může pochlubit kromě svých outdoorový vlastností také spoustou užitečných funkcí. Mezi ně určitě patří funkce sdílení filmů s funkcí Wi-Fi®. Po skončení akce si můžete prohlédnout záznam v chytrém telefonu (tabletu, notebooku...) prostřednictvím aplikace PlayMemories Mobile a vestavěné funkce Wi-Fi® ve videokameře Action Cam. Podpora technologie NFC pro snadnější sdílení s telefony Xperia, tablety a dalšími kompatibilními zařízeními s operačním systémem Android. Žádné kabely ani připojování. Jen vy, hezky plynule. Kamera je uzpůsobená pro velmi rychlé a jednoduché ovládání, takže v zimě na horách si pro její nastavení nebudete muset sundat ani rukavice. 

SONY FDR-X3000GPS

Tato funkce je v kategorii outdorových kamer stále vyjímečná. Kromě klasické funkce sledování pohybu kamery přes GPS, využívané aplikací Map View, nabízí kamera funkci (Multi-View) zobrazení rychloměru v natáčených videí a tím příspívá k dramatičnosti všemožných sjezdů, pádů apod.

Čtení plného počtu pixelů (bez pixel binning)

Snímač odečítá obrazová data z každého pixelu, což u videa zabraňuje vzniku vzorkování, efektu moiré a barevných vad.

Živé streamování na webu Ustream®

Sdílejte v reálném čase vyjížďky na lyžích i náročné vlny (a to, jak něco smetou). Streamujte scény tak, jak se dějí, s vysoce kvalitním obrazem i zvukem. 

SONY FDR-X3000

Manuální ovládání 

Prozkoumejte propracované funkce záznamu pro videozáznamy v profesionálním stylu. Používejte pokročilá manuální nastavení, jako je vyvážení bílé a funkce AE Shift, a optimalizujte jas a odstín tak, aby odpovídal záznamu z jiných videokamer, a záznamy se snáze upravovaly.

Aplikace Highlight Movie Maker pozná tváře

Aplikace Highlight Movie Maker instalovaná ve videokameře okamžitě vytváří pozoruhodné krátké filmy určené ke sdílení a opatřené vaší oblíbenou hudbou. Aplikace rozpozná tváře i akci.

Vícenásobná expozice

SONY FDR-X1000VRZachyťte celou akční sekvenci v jednom záběru. Tato funkce vytvoří složený obraz objektu v pohybu s různými nastaveními pro různé série více snímků, které mají hodnoty: 10 sn./s/1 s, 5 sn./s /2 s a 2 sn./s./5 s. A to při plném 8,2 Mpx rozlišení.

Pokročilé funkce úprav

S pomocí vyvážení bílé, funkce AE Shift a dalších ručních nastavení můžete jemněji upravit jas a odstín. Díky časovému kódu a dat User Bit (TC/UB) můžete upravovat záznam z různých zařízení.

Ovládání více videokamer

Použijte až pět videokamer najednou a získejte vzrušující záběry z podhledu nebo vzhůru nohama. A všechny je snadno ovládejte dálkovým ovladačem Live-View11 nebo smartphonem s aplikací PlayMemories Mobile.

SONY FDR-X3000Ruční ovládání umožňuje projevit vlastní filmový styl

Seznamte se s chytrými kamerovými funkcemi, se kterými vytvoříte úchvatné akční videozáznamy, které budete s hrdostí přehrávat rodině, přátelům i fanouškům. Používejte pokročilá manuální nastavení, jako je vyvážení bílé a funkce AE Shift, a optimalizujte jas a odstín tak, aby odpovídal záznamu z jiných videokamer, a záznamy se snáze upravovaly. Ukažte své schopnosti a vyjádřete vlastní styl – v roli režiséra i akční hvězdy.

SONY FDR-X3000

Možnosti propojení, vstupy a výstupy

Své videozáznamy snadno přenesete z videokamery přes port micro USB, konektor HDMI® typu D, pomocí paměťových karet Micro M2/SD a Wi-Fi®. Dále nabízí možnost připojení externího mikrofonu.

Rozměry a hmotnost:

29,40 mm × 47 mm × 83 mm a váha 114 g (údaje bez voděodolného pouzdra)

Obsah balení:

Dobíjecí akumulátor NP-BX1
Náramkový dálkový ovladač Live-View (RM-LV3)
Voděodolné pouzdro
Lepící držák
MicroUSB kabel

Více informací na stránkách výrobce

Parametry produktu

Rozlišení videaFull HD (1920x1080) | HD (1280x720) | 4K UHD (3840x2160)
Snímková frekvence ve Full-HD videu120
Rozlišení snímače (snímačů) v Mpx8,8
DisplejMonochromatický (stavový)
Záznam zvukustereo 2.1
Rychlost sériového snímání (sn/s)10
Voděodolnost bez podvodního pouzdraproti stříkající vodě
Voděodolnost s podvodním pouzdrem60m
Max. úhel záběru170° | 120°
Časosběrano
Další doporučené příslušenství

Doporučené příslušenství

SANDISK microSDXC 32GB EXTREME PRO 100 MB/s A1 Class 10 U3

SANDISK microSDXC 32GB EXTREME PRO 100 MB/s A1 Class 10 U3

*****
(1 recenze)
SANDISK microSDXC 32GB EXTREME PRO 100 MB/s A1 Class 10 U3
  • Typ - micro SDHC
  • Kapacita - 32 GB
  • Rychlost čtení - 100 MB/s
SANDISK microSDXC 128GB Extreme Pro 200 MB/s A2 C10 V30 UHS-I U3, adapter

SANDISK microSDXC 128GB Extreme Pro 200 MB/s A2 C10 V30 UHS-I U3, adapter

*****
(4 recenze)
SANDISK microSDXC 128GB Extreme Pro 200 MB/s A2 C10 V30 UHS-I U3, adapter
  • MicroSDXC
  • 128 GB
  • Rychlostní třída U3
890,-
Skladem > 5 ks
CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ

CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ

*****
(6 recenzí)
CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ
  • aretační páčka pro všechny tři směry
  • třísekční nohy aretované pomocí pojistek
  • transportní výška: 16 cm
490,-
Poslední kus
LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL

LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL

LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL
  • čisticí médium - suchý karbon, nehrozí zatečení vody do přístroje jako v případě...
  • životnost pera je cca 500 použití
  • velmi jednoduché použití
260,-
Skladem > 5 ks
AVACOM AV-MP nabíječka univerzální (bez plata)

AVACOM AV-MP nabíječka univerzální (bez plata)

*****
(6 recenzí)
AVACOM AV-MP nabíječka univerzální (bez plata)

Univerzální nabíječka umožnující nabíjení celé řady Li-Ion baterií do digitálních fotoaparátu a videokamer. K nabíječce nutno dokoupit nabíjecí plato pro daný tip...

450,-
Skladem > 5 ks
GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010

GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010

GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010
  • jednorázové antistatické utěrky (suchá-mokrá)
  • vhodné na čištění optiky
  • nepouští vlákna
25,-
Skladem > 5 ks

Hodnocení odborníka 95%

SONY FDR-X3000 je bezesporu nejlepší akční kamerou, kterou Sony za mnoha desítek let dlouhou historii vytvořilo. Vůbec se nezalekne srovnání s konkurencí a to včetně mainstremového GoPro. Oproti němu nabídne unikátní optickou stabilizaci na čipu, což je prvek na který čekáme již dlouho řádku let. Díky optické stabilizaci jsou všechny záběry velmi stabilní a to tak, že předčí vše co jsme v outdoorových kamerách doposud viděli!

  • špičková optická stabilizace čipu
  • Wi-Fi a vestavěné GPS s možností zobrazení telemetrických údajů do videozáznamu
  • profesionální XAVC S 100Mbit/s datový tok videa
  • plnohodnotné (30 sn./s) 4K video, FHD až 120 sn./s, HD až 240 sn./s - rychlé scény nejsou problémem
  • perfektní Live View dálkový ovladač v balení
  • ultra širokoúhlý objektiv ZEISS Tessar®
  • odolnost kamery i bez vodotěsného pouzdra
  • pokročilé manuální ovládání i funkce pro profesionální zpracování videa
  • při zapnutém režimu SteadyShot maximální úhel záběru 120 stupňů
  • méně příslušenství než u konkurenčního GoPro (částečně řeší SP Gasgets tripod adapter)

Ukázkové snímky

Příslušenství k produktu SONY FDR-X3000R

SANDISK microSDXC 32GB EXTREME PRO 100 MB/s A1 Class 10 U3

SANDISK microSDXC 32GB EXTREME PRO 100 MB/s A1 Class 10 U3

*****
(1 recenze)
SANDISK microSDXC 32GB EXTREME PRO 100 MB/s A1 Class 10 U3
  • Typ - micro SDHC
  • Kapacita - 32 GB
  • Rychlost čtení - 100 MB/s
SANDISK microSDXC 128GB Extreme Pro 200 MB/s A2 C10 V30 UHS-I U3, adapter

SANDISK microSDXC 128GB Extreme Pro 200 MB/s A2 C10 V30 UHS-I U3, adapter

*****
(4 recenze)
SANDISK microSDXC 128GB Extreme Pro 200 MB/s A2 C10 V30 UHS-I U3, adapter
  • MicroSDXC
  • 128 GB
  • Rychlostní třída U3
890,-
Skladem > 5 ks
CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ

CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ

*****
(6 recenzí)
CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ
  • aretační páčka pro všechny tři směry
  • třísekční nohy aretované pomocí pojistek
  • transportní výška: 16 cm
490,-
Poslední kus
LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL

LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL

LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL
  • čisticí médium - suchý karbon, nehrozí zatečení vody do přístroje jako v případě...
  • životnost pera je cca 500 použití
  • velmi jednoduché použití
260,-
Skladem > 5 ks
AVACOM AV-MP nabíječka univerzální (bez plata)

AVACOM AV-MP nabíječka univerzální (bez plata)

*****
(6 recenzí)
AVACOM AV-MP nabíječka univerzální (bez plata)

Univerzální nabíječka umožnující nabíjení celé řady Li-Ion baterií do digitálních fotoaparátu a videokamer. K nabíječce nutno dokoupit nabíjecí plato pro daný tip...

450,-
Skladem > 5 ks
GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010

GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010

GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010
  • jednorázové antistatické utěrky (suchá-mokrá)
  • vhodné na čištění optiky
  • nepouští vlákna
25,-
Skladem > 5 ks

Poradna k produktu

SONY FDR-X3000R

Přidat příspěvek
  • Jan V.
    Odpovědět

    SONY FDR-X3000

    Jan V. 03.01.2019 21:01:40
    Dobrý den, dá se zakoupit k této kameře držák na kolo?
    • Poradce Fotomateriály
      Odpovědět

      RE:SONY FDR-X3000

      Poradce Fotomateriály 04.01.2019 11:23:38
      Dobrý den. Vámi uváděný produkt nemáme v naší nabídce. D. Vybíral
  • Tomáš Kučera
    Odpovědět

    Dalkove ovladani

    Tomáš Kučera 15.03.2018 08:37:02
    Dobrý den,

    je dálkové ovládání kamery (RM-LVR3) vodotěsné?
    • Poradce Fotomateriály
      Odpovědět

      RE:Dalkove ovladani

      Poradce Fotomateriály 15.03.2018 11:30:50
      Dobrý den, ano, ovladač je vodotěsný, viz výtažek ze stránek výrobce: "Poznámky ohledně vodotěsnosti. Dálkové ovládání je navrženo jako vodotěsné. Na poškození způsobené nesprávným nebo nevhodným použitím či nesprávnou údržbou se záruka nevztahuje. Nevystavujte dálkové ovládání tlaku vody, například z vodovodního kohoutku. Nepoužívejte ji v termálních pramenech. Používejte dálkové ovládání v doporučeném rozsahu teploty vody od 0 °C do 40 °C. Dálkové ovládání je vodotěsné do hloubky 3 m po dobu 30 minut. Poznámky před použitím dálkového ovládání pod vodou nebo u vody Vniknou-li do konektorové části dálkového ovládání (která slouží k nasazení do vidlicového držáku) nečistoty nebo písek, otřete vše měkkým hadříkem, který nezanechává žádná vlákna. Jestliže jste používali dálkové ovládání poblíž vody nebo s rukama mokrýma či znečištěnými pískem, proveďte před nabíjením ve vidlicovém držáku postup uvedený v kapitole „Údržba" Přeji příjemný zbytek dne.
  • Libor Kolman
    Odpovědět

    objektiv

    Libor Kolman 24.05.2017 20:58:00
    Objektiv má pevné ohnisko a zoomování je elektronické?
    • Poradce  Fotomateriály
      Odpovědět

      RE:objektiv

      Poradce Fotomateriály 25.05.2017 09:41:56
      Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Kamera Sony má ohniska: OHNISKOVÁ VZDÁLENOST (35 MM) (VIDEO) f = 17 mm (širokoúhlé), f = 23 mm (střední), f = 32 mm (zúžené) Zoom je opravdu elektronický.
  • Karlsson
    Odpovědět

    dálkové ovládání a napájení

    Karlsson 19.03.2017 02:52:59
    Dobrý den,
    zvládne tento model točit při současném připojení na powerbanku a napájení?
    A dálkové pvládání - dá se jím kamera vypnout aby něžrala šťávu a znovu zapnout třeba za hodinu? Díky
    • Poradce  Fotomateriály
      Odpovědět

      RE:dálkové ovládání a napájení

      Poradce Fotomateriály 23.03.2017 15:08:17
      Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Kamera FDR-X3000 umí nahrávat i po připojení k power bance a dálkové ovládání umí kameru zapnout i vypnout.
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...