Výstavy

Radek Kalhous – "Lovci duchů"

Termín: 21. 10. - 25. 11. 2016
Radek Kalhous – "Lovci duchů"
19. 10. 2016 | 2 minuty čtení

Chtěli bychom vás srdečně pozvat na výstavu fotografa Radka Kalhouse. Výstava fotografického dokumentu Lovci duchů, který vypráví o dětech a jejich posedlosti digitálními technologiemi, proběhne v chrudimské Galerii Art od 21.10. do 25.11. 2016.

"Potkával jsem ty bizarní situace každý den, stejně jako vy. Jen jsem je nevnímal, stejně jako většina z vás. Byly totiž všude kolem. Chvíle jako ta, kdy rodina sedí v restauraci u jednoho stolu a každý kouká do svého smartphonu a nemluví spolu. Nekomunikovali spolu, respektivě komunikovali, ale prostřednictvím serverů Minecraft multiplayers, vzdálených tisíce kilometrů-oni na dosah od sebe v zajetí svých vlastních virtuálních světů. V tu chvíli jsem udělal první fotografii ze souboru o kterém jsem tak dlouho přemýšlel, ale nevěděl jsem jak na to. 

... Potom jsem začal pozorovat svého mladšího syna systematicky a fotografovat ho ve všech situacích, které se opakují každý den. Jeho rituály s tabletem, místa kam se zašívá, motoriku jeho pohybů, mimiku obličeje ve chvílích výher i ztrát...

... Smutný pohled do objektivu je pouze zachycení konkrétního okamžiku. Jde jen o část jeho dětství, při které je uzavřen ve svém světe, do kterého my nevstupujeme. Ten v kterém žijeme společně, je vizuálně mnohem veselejší. Já jsem chtěl pouze prostřednictvím svého syna vytvořit obraz všudypřítomného virtuálného světa – Lovců duchů."

Radek Kalhous

Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...