VýstavyFotoŠkoda Fest

Terra Africa

Termín: 4. 11. - 30. 12. 2016
Terra Africa
2. 11. 2016 | 2 minuty čtení

Režisér a Tvář Centra FotoŠkoda Jan Svatoš představí v prostoru ČSOB Inspirace výstavu s názvem Terra Africa. K vidění zde budou fotografie, které autor pořídil na svých fotografických a filmařských výpravách v Africe. Výstavní kolekci fotografií z afrického kontinentu doplňují také záběry zvířat, které Jan Svatoš pořídil v Zoo Dvůr Králové. ČSOB Inspirace, Jungmannovo náměstí 767, Praha 1. Otevřeno PO-PÁ 8.30 – 19.00.

O autorovi

V roce 2010 uspořádal Jan Svatoš v nehostinných končinách severní Keni expedici, v jejímž průběhu fotografoval a filmoval starou analogovou technikou a vyvolával filmy v přenosné temné komoře. Výsledný snímek – dokumentární film Africa obscura (2011) - získal hned 3 mezinárodní ocenění.

Svatošův celovečerní dokument Archa světel a stínů  pojednává o zrození filmové divočiny prostřednictvím životního příběhu a odkazu amerických filmařů Martina a Osy Johnsonových, kteří téměř před 100 lety s fotografováním a filmováním v Africe začínali jako vůbec první.

MgA. Jan Svatoš (*1984)

Absolvent FAMU, FSV UK a FAMO v Písku. Je členem české Asociace režisérů a scénáristů a držitelem prestižní ceny JADE KUNLUN Special Jury Award, kterou mezinárodní porota ocenila jeho dokument divoČINY. Za stejný film získal i cenu Ministerstva kultury na polském festivalu WFO v Lodži. Je autorem více než 10 dokumentárních filmů, z nichž většina soutěžila na mezinárodních filmových festivalech. Mezi nejúspěšnější snímky patří Africa obscura (trojnásobné ocenění) a divoČINY (trojnásobné ocenění). Spolupracuje dlouhodobě s Českou televizí a Českým rozhlasem. Intenzivně se věnuje problematice životního prostředí, spolupracuje s mezinárodním festivalem NaturVision, v němž zasedal jako člen poroty.

(Zdroj: www.inspirace.csob.cz)

Registrace na FotoŠkoda Fest

SIGMA 500 mm f/5,6 DG DN OS Sports pro Sony E

Ideální pro fotografování z ruky, Kompatibilní s vysokorychlostním automatickým zaostřováním, Kompaktní a lehký s vynikající kvalitou provedení

81 290,-
NIKON Z 28-400 mm f/4-8 VR

Pro full frame senzor / 28-400 mm / clona f/4,0 – 8,0, Širokorozsahový s 14,2× optickým zoomem, Krokový motor automatického ostření STM

39 990,-
DJI RS 4 Combo

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

18 790,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Další FotoŠkoda Fest

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...