FotoŠkoda Fest

O co byste neměli na FotoŠkoda FESTU v příštích dnech přijít?

O co byste neměli na FotoŠkoda FESTU v příštích dnech přijít?
9. 11. 2016 | 3 minuty čtení

Náš milý FotoŠkoda FEST je v plném proudu. Návštěvníci festují, lektoři vyučují, firmy prezentují své produkty. Které workshopy a přednášky bychom vám určitě pro příští dny doporučili? Pokud jste si právě pořídili svoji první zrcadlovku Canon, workshop První kroky se zrcadlovkou Canon je pro vás to pravé. Patříte mezi pokročilejší fotografy a zajímá vás focení v přírodě? Mohli byste ocenit přednášku o Digiscopingu – Wild life fotografii. V případě, že vás víc než fotografie zajímá film a digitální technologie, užijete si na FESTU také. V Muzeu Karla Zemana se dozvíte něco o digitálním restaurování a ještě se budete moci podívat na legendárního Barona Prášila!

První kroky se zrcadlovkou Canon

10. 11. 16:00–17:30, workshop

Pomůžeme Vám porozumět fotografickým zásadám a dosáhnout tak ještě lepších snímků. Osvětlíme si výhody zrcadlovek oproti kompaktům i to, jaké jsou velikosti a typy snímačů. U snímačů se dále zaměříme na jejich využití a také si vyjmenujeme klady a zápory menších senzorů APS-C. Vysvětlíme princip zrcadlovky a naučíme Vás efektivně pracovat se základními expoziční režimy. Využijte svoji zrcadlovku Canon na 100 %!

Digiscoping - Wild Life

10. 11. 18:00–19:30, přednáška

Digiscoping je na poli afokální fotografie relativně nový pojem. Jedná se o spojení fotoaparátu s optickým přístrojem, jako je např. mikroskop nebo dalekohled. Discoping se využívá převážně při fotografování ptactva a zvěře ve volné přírodě. Přijďte si poslechnout více o této zajímavé fotografické technice. Samozřejmostí je prostor na dotazy z publika.

Jak se čistí svět fantazie

11. 11. 16:00–17:00, přednáška (Muzeum Karla Zemana)

Nahlédněte do zákulisí projektu Čistíme svět fantazie partnerů Muzea Karla Zemana, Nadace české bijáky a České televize ve spolupráci s UPP, v rámci kterého se digitálně restaurují filmy Karla Zemana. Dozvíte se, jak restaurátoři ve své práci postupují a zhlédnete poutavé ukázky z restaurování filmu Baron Prášil. Přednáškou vás provede zástupce Muzea Karla Zemana.

Promítání a křest filmu Baron Prášil

11. 11. 17:15–19:30, promítání filmu a křest

Neuvěřitelná dobrodružství chlubivého barona ožívají ve filmu oslavujícím obrazotvornost a odvahu snílků a básníků. Promítání filmu jsme pro vás připravili pod záštitou Muzea Karla Zemana a volně navazuje na přednášku "Jak se čistí svět fantazie", která probíhá 11. 11. od 16:00 hodin.

registrace na fotoškoda fest

FUJIFILM Instax MINI 99

Tiskne fotografie o rozměru 5,08 × 7,62 cm, 5 režimů s automatickou expozicí, 6 barevných efektů

4 999,-

Související články

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...