Výstavy

Jiří Hanke – "Rodinné balení"

Termín: 2. 3. - 29. 3. 2017
Jiří Hanke – "Rodinné balení"
11. 3. 2017 | 2 minuty čtení

Až do 29. 3. 2017 se v pražském Czech Photo Centre koná výstava, o kterou by žádný obdivovatel dokumentární fotografie neměl přijít! Pod názvem "Rodinné balení" se ukrývá soubor snímků významného českého fotografa Jiřího Hankeho. Projekt vychází z autorova dlouholetého pozorování a zachycování portrétů rodičů s dětmi známého jako "Otisky generace". Czech Photo Centre, Na Zlatě 1, Praha 5.

Otisky generace

Název jedinečného, dlouholetého a stále pokračujícího fotografického souboru Jiřího Hankeho. Na portrétech rodičů s dětmi v něm autor sleduje rodové podobnosti i rozdílnosti, ale i psychosociální vazby a vlivy rodinného prostředí.  Na stovkách fotografií tak podrobuje svému zkoumavému pohledu lidi známé i neznámé, a samozřejmě také vlastní rodinu. Výsledkem je vzrušující obrazové svědectví o tajemstvích života. A toto svědectví s každým dalším snímkem souboru pokračuje a dokazuje nezvratitelný a současně krásný fakt, že každý člověk a jeho život je neopakovatelný originál. 

Rodinné balení

Jiří Hanke se však s těmito fotografickými důkazy nespokojil a, jak svědčí výstava „Rodinné balení“, rozhodl se je převést do reálného života. Vlastního života. Stal se tvůrcem jakýchsi „Otisků generace č. 2“, které představuje výstava sedmi členů jeho rodiny – otce, ženy, syna, dcery, dvou vnuků a jeho samého. Výstava dokládající, jak se profese, zaujetí či posedlost dokáží přenášet z generace na generaci. Jak se talent může i dědit. A jak je každý při tom při všem neopakovatelně svůj. 

 

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
LEICA USB-C Dual Charger BC-SCL6

Duální nabíječka pro Leica SL/Q, Určena pro akumulátory BP-SCL, Pojme až 2 li-ion baterie

3 990,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...