Aktuality z fotosvěta

Koloběh života - Sony RX10 III

Koloběh života - Sony RX10 III
12. 4. 2017 | 3 minuty čtení

Fotograf Chris Schmid vyrazil na úchvatnou fotografickou expedici na suché solné pláně v Namibii. Fotografování bylo součástí Chrisova dokumentu „The African Survivors“, filmování a fotografování ohrožených druhů v Africe, v němž sleduje, jak se stejná zvířata chovají odlišně v různých prostředích.


Tajemnou krásu divočiny obohacuje pohled objektivem fotoaparátu Sony RX10 III, který kombinuje rozšířený superzoom 24-600mm 25x s výkonným senzorem. Tento fotoaparát dokáže zachytit úchvatné detaily, při velkém přiblížení

Od stopování nosorožce dvourohého, přes vzácné setkání s karakalem, až po zahlédnutí smečky lvů lovících kořist. Tyto výjimečné fotografie divoké přírody zachycují nehostinnou krásu divočiny.

Chris Schmid, fotograf švýcarského původu ověnčený cenami, zachytil tuto úchvatnou sérii v prosinci, v období, kdy může být počasí proměnlivé. To, jak série ukazuje, představuje pro fotografa různé výzvy, ale také rozšiřuje možnosti tvorby. 

Chris nabízí tipy, jak zachytit nejlepší záběry divoké přírody:

  • Zajistěte si dobrého stopaře: Vyhledávejte dobré stopaře, protože vám poskytnou nedocenitelnou pomoc. 
  • Buďte připraveni vstávat brzy, abyste se mohli připojit ke skupině zvířat, např. ke smečce lvů, a buďte připraveni také na čekání: Lvi obvykle spí až 20 hodin denně, takže musíte být pozorní, abyste zjistili, kdy se dají do pohybu, a mějte fotoaparát v pohotovosti. 
  • Buďte všímaví: Zní to jednoduše, ale mohou se vám tak podařit úžasné a neočekávané záběry. I když trávíte den pozorováním gepardů nebo lvů, kteří zrovna nelovili, je pravděpodobné, že se na lov vypraví následující den, proto pokračujte ve sledování. 
  • Dodržujte pitný režim a pijte velké množství vody: Platí obecné pravidlo, že byste měli vypít během tří hodin přibližně jeden litr vody. 
  • Používejte fotografické filtry: Živly umí být nelítostné, aspoň na afrických pláních tomu tak je. Fotografické filtry mohou nabídnout značnou ochranu.

Chris Schmid, fotograf, který nedávno získal významné ocenění, uvedl: „Fotografování místní přírody v Namibii mi připadá fascinující: Sledovat, jak zvířata přizpůsobují své chování, aby mohla přežít, je úchvatný příběh, který můžete vyprávět prostřednictvím objektivu svého fotoaparátu. Vegetace je sporá a zásoby vody jsou v takovémto suchém prostředí velmi omezené, mnohem častěji pozorujeme, jak se skupiny zvířat rozdělují, když se vydávají na lov svého dalšího zdroje potravy. Místa, kde je možné nalézt úkryt, jsou vzácná a nepočetná, takže je jejich teritorium extrémně efektivní a smrtící.”

Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
CANON EW-53B Sluneční clona pro RF-S 10-18mm

Sluneční clona pro širokoúhlý objektiv Canon, Určeno pro RF-S 10-18 mm f/4,5-6,3 IS STM, Blokuje rozptýlené světlo pronikající do objektivu

490,-
LEICA Multifunctional Handgrip HG-SCL7

Přídavná rukojeť pro Leica SL/SL3, Přidává vertikální ovladače, Zlepšuje komfort snímání „na výšku“

26 590,-
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...