FotokurzyFotoŠkoda Fest

Sportovní fotografie na fotofestu - profesionálové před i za hledáčkem!

Sportovní fotografie na fotofestu - profesionálové před i za hledáčkem!
15. 5. 2017 | 5 minut čtení

Již za necelé dva týdny startuje jarní FotoŠkoda FEST. Tentokrát jsme si na základě hlavního zaměření hvězdy festivalu Dana Vojtěcha - ambassador Nikon připravili několik sportovně zaměřených akcí, které rozhodně stojí za to. Ať se fotografování sportu věnujete ve volném čase, profesionálně, nebo si pouze chcete rozšířit obzory, vytipovali jsme pro vás několik přednášek a workshopů zaměřených na sportovní fotografii a zachycení pohybu. Navštivte tematicky zaměřené přednášky či si vyzkoušejte focení sportovců přímo v praxi v atraktivních prostorách skateparku Štvanice či dalších lokalitách!

Úterý 30. 5. 2017

Fascinuje vás člověk v pohybu a sportovní fotografie? Myslíte si ale, že fotit sport je příliš náročná disciplína a je k tomu potřeba příliš specializovaná technika? Dokážeme vám, že sport můžete fotit i vy. Vše si budete moci vyzkoušet při fotografování ve skateparku. Dozvíte se, jak správně nastavit fotoaparát a využívat polomautomatické a manuální režimy, abyste měli pod kontrolou expozici, práci s hloubkou ostrosti a pohybový management. Po zvládnutí technické stránky přidáme kompoziční pravidla, aby fotografie dopadla podle vašich představ. Přijďte se naučit pořizovat kreativní fotografie sportovních momentek, které budete mít plně pod kontrolou.
 

Nevíte si rady jak použít externí blesk tak, abyste měli snímky pod kontolou? Chcete pochopit vztah mezi expozičním trojúhelníkem a použitím blesku? Neváhejte a přijďte na workshop se specialisty Canon. Workshop bude uveden stručnou teorií na téma blesky Speedlite, kde se dozvíte veškeré možnosti. Praktickou část začneme kombinací správného nastavení expozičníhoo trojúhelníku a dalších důležitých hodnot a využujeme blesku na tělech fotoaparátu. Na závěr blesky rozmístíme mimo těla fotoaparátů. Vyzkoušíme jak sportovce mrazit bleskem, jak vypíchnout jeho pohyb abychom dosáhli ještě působivějších výsledků.
 

Trápíte se s tím, že neumíte vystihnout a zdůraznit osobnost portrétovaného? Nedaří se vám navodit odpovídající atmosféru? Tápete, který objektiv je vhodné použít? Během workshopu si krok za krokem ukážeme práci s prostředím a naším sportovcem. Fotografování bude probíhat ve skate parku, kde budou připraveny různorodé situace.Cílem bude vypíchnout portrétovaného sportovce a to díky použití super světelných objektivů různých ohniskových vzdáleností. Aneb budete mít pod kontrolou hloubku ostrosti. S tím souvisí i precizní ostření. Na závěr přidáme mobilní fotostudio tvořené několika blesky a příslušenstvím.

Středa 31. 5. 2017

Sport je hlavně pro začátečníky jednou z nejtěžších fotografických disciplín, na workshopu si společně ukážeme jak toto téma zvládnout. Aby naše snažení bylo co nejzajímavější a nejpraktičtější, pozvali jsme si profesionálního sportovce. Takže o rychlý pohyb bude rozhodně postaráno. Dozvíte se, jak správně zvládnout práci s expozičním časem, jak při sportu pomáhá citlivost ISO, na co si dávat pozor, když není dostatek světla, jak správně ostřit a kdy je vhodné použít jednotlivé ostřící režimy, ale i který objektiv je vhodný pro jaký sport.

Sobota 3. 6. 2017

Přednáška vedená Danem Vojtěchem se bude především točit okolo tematu jeho aktuální tvorby a řeč přijde i na projekty, které Dana v současné době umělecky naplňují. Představí vám několik svých posledních sportovních projektů, ukáže nejrůznější backstageová videa a fotografie a prozradí, jak samotné focení probíhá a co vše za ním stojí. Daniel Vojtěch se věnuje vlastním i komerčním projektům z oblasti extrémních sportů po celém světě. Více už prozrazovat nebudeme, přijďte, litovat určitě nebudete!
 

Workshop s Danem Vojtěchem je určen pokročilým fotografům, kteří si pod jeho vedením chtějí vyzkoušet nejrůznější zajímavé postupy zachycení sportovního portrétu. V exteriéru si vyzkoušíte fotografování portrétu sportovce pod vedením české špičky v oblasti sportovní fotografie.

Neděle 4. 6. 2017

CapeEpic je ultimátní MTB závod v dobře známé J.A.R. s dlouholetou tradicí, letos se konal již po čtrtnácté. V ročníku 2017 Jakub Douda zaujmul pozici týmového fotografa MITAS SUPERIOR bikerů. Zažil spolu s týmem opravdu nezapomenutelné okamžiky. Závodníci najeli během etapáku přes 650 km, Jakub v autě při honu na nejlepší foto spoty přes 2100 km. Pokud vás zajimá více, přijďte se podívat na jeho přednášku s přátelskou atmosférou o fotografování na jednom z nejextrémnějších závodů na MTB kolech.
 

KOMPLETNÍ PROGRAM A REGISTRACE

Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-

Související články

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Další FotoŠkoda Fest

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...