20. 6. 2017 | 2 minuty čtení

Český fotograf Zdeněk Thoma měl tu čest převzít 15. 6. řád Vycházejícího slunce za dlouholetou propagaci japonské kultury v Československu a České republice. Ocenění mu předal japonský velvyslanec v Česku Kaoru Šimazaki. Připojujeme se ke gratulaci a obdivovatelům více než čtyřicetileté práce soustředící se na Japonsko a další asijské země.

Fotograf, publicista a cestovatel

Zdeněk Thoma *1938 známý český fotograf, publicista, cestovatel a Tvář Centra FotoŠkoda. Cestovatelským a fotografickým osudem se mu stala čarokrásná, životem kypící Asie, kde strávil přes sedm let života. Napsal čtyři cestopisy: Toulky po Japonsku, Země bohů a démonů, Putování k⁠ posvátné hoře Kailás, Japonská mozaika. Je autorem fotografií v⁠ obrazových publikacích Čína, Umění japonských zahrad, Ikebana a bonsai, Nepál – království pod Himálajem, Praha včera a dnes, Skvosty Prahy, Česko, 101 nejkrásnějších domovních znamení Prahy a spoluautorem publikací Svět tibetského buddhismu, Umění čínských zahrad a mnoha dalších.

Specializace a praxe

  • fotograf, publicista a cestovatel
  • cestovatelským a fotografickým osudem se mu stala Asie - sedm let strávil v 28 zemích Asie, hlavně v Japonsku, Číně, Tibetu, Nepálu a Indii

Fotografická technika

  • Od r.1967 nepřetržitě fotografuje s Pentax technikou. První fotoaparát byl Pentax Spotmatic v průběhu let mu rukou prošla řada profesionálních těl včetně 645. Jeho úplně první fotoaparát před r. 1967 byla Leica III.

www.thoma.cz

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...