Výstavy

Ivan Klich - "Vyhlídky nad Vltavou"

Termín: 3. 7. - 15. 7. 2017| Místo: Minigalerie
23. 6. 2017 | 3 minuty čtení

Letní dny jsou již v plném proudu. Pokud se nestíháte zastavit u vody přímo, zastavte se u nás - třeba cestou z práce - pro zážitek alespoň zprostředkovaně :) . Od 3. července si můžete v Minigalerii Centra FotoŠkoda prohlédnout výstavu Ivana Klicha zaměřenou na krajinářskou fotografii a vltavské vyhlídky. Vernisáž výstavy proběhne od 17:00 hodin.

O autorovi

Dobrý den, vážení přátelé,

jmenuji se Ivan Klich. Pocházím z Milevska, avšak již druhé desetiletí přebývám v Praze. Jsem absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. Povoláním jsem obchodním manažerem. Zanícen jsem však pro fotografii. Z předcházejícího vyplývá, že nejsem fotografem profesionálem, mnozí z mého okolí tvrdí, že jsem profesionálním amatérem. Fotografii se věnuji již od studentských let – tehdy však byli mým objektem především spolužáci, v následujících obdobích rodinného soužití se jím zase v absolutní většině stávaly děti. Opravdu jsem se začal fotografií zabývat až od roku 2013. Soustředím se především na fotografování krajiny a architektury.

Zaměření na krajinu vyplynulo z mé lásky k přírodě, ve které trávím mnohdy nepřetržitě až tři dny a přitom našlapu až desítky kilometrů. Fotografování architektury mě láká především z titulu obdivu nad uměním našich předků-stavitelů. Ve svých fotografiích se snažím zaměřit na hlavní „stavební prvky“ fotografie – kompozici, expozici, světlo a v neposlední řadě „umění dívat se“. Tyto elementy jsou základním předpokladem vskutku dobré, působivé a emocionální fotografie. Značně však může k úspěchu přispět i kvalitní fotografická technika, kterou nepodceňuji, a osobně v ní dávám přednost značce Nikon.

Připravil jsem pro vás tuto výstavu výběru fotografií z mé krajinářské specializace. Tou specializací jsou vyhlídky nad řekami. Nevěřili byste, kolik je nádherných vyhlídkových míst, ze kterých můžete z výšky až 100 metrů pozorovat tok řek a meandry, které vytvářejí. Ta nádherná, romantická a pro fotografy jako stvořená místa jsou na Labi, Vltavě, Berounce, Sázavě, Otavě, Lužnici, Mži, Ohři, Jizeře či Dyji. Vy máte skrze tuto výstavu možnost shlédnout vybrané vyhlídky na tzv. středním toku Vltavy, kterým se rozumí úsek od Českých Budějovic, resp. od Zvíkova, po Prahu.

Více o vyhlídkách nad Vltavou se můžete dočíst v mé knížce „Vltavské vyhlídky“ a o mé tvorbě na mém webu www.ivanklich.cz.

Váš

Ivan Klich

 

  • Výstava je pro zájemce prodejní, cena je vždy uvedena u konkrétní fotografie.
SIGMA 500 mm f/5,6 DG DN OS Sports pro Sony E

Ideální pro fotografování z ruky, Kompatibilní s vysokorychlostním automatickým zaostřováním, Kompaktní a lehký s vynikající kvalitou provedení

81 290,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...