Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Michaela Pfeifferová - "Indie trochu jinak II"

Termín: 14. 8. - 26. 8. 2017| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
8. 8. 2017 | 3 minuty čtení

Léto je ideální dobou na cestování. Pokud nemáte možnost vyjet prozkoumávat taje cizích krajů přímo a láká vás pestrá Indie, přijďte načerpat inspiraci třeba na další dovolenou na výstavu Michaely Pfeifferové s názvem Indie trochu jinak II, která navazuje na výstavu z loňského roku. Navštívit ji můžete od 14. do 26. srpna v Minigalerii Centra FotoŠkoda. Vernisáž proběhne v pondělí 14. 8. od 17 hodin.

O autorce

Vzdělání a profese

  • Vyučena knihařskému oboru v Praze
  • OSVČ
  • Od roku 2002 vede obchod se zdravou výživou Zdravé žití U tří růží
  • Různé fotografické kurzy
  • Večerní škola fotografie – rekvalifikace fotoreportér

Fotografická technika

  • Nikon D810, objektiv Nikkor AF-S 24-120 mm

Reference

  • Úspěchy v několika fotografických soutěžích v Čechách a jednou na Slovensku. Byla oceněna cenou poroty v prvním Pražském FotoMaratonu.

Můj první zájem o fotografii byl v mých 8 letech. Babička mi přivezla malý plastový foťáček na kinofilm z východního Německa. Za čas jsem fotila na malé kompakty ("piškoty") různých značek jako Fujifilm, Olympus a Canon. Focení se stalo mým koníčkem.

Pak jsem přešla na Nikon a fotila opět na kinofilm, bavila mě hodně černobílá fotografie a krajiny. Se vzestupem „digitálů“ jsem si vyzkoušela a zakoupila Canon EOS 600D, se kterým jsem navštívila mimo jiné expedici Island v roce 2013 a Indii 2014 - 2015, 2015 – 2016. Poslední Indii 2016 - 2017 již fotím s Nikonem D810.

Ráda fotím a cestuji. Poznávám nové lidi, místa, krajiny, architekturu. Ráda dělám portréty lidí. Ale momentky také potěší. Při svých cestách až na malé výjimky fotoaparát nepouštím z ruky, mám jej stále připraven k akci. Při cestách po Indii jsem ve velké nevýhodě, nemohu čekat na dobré světlo a takzvaně „očíhávat“ objekty k focení. Je to na první dobrou a většina fotografií může vzniknout jen při cestě autobusem. Ale to mě právě baví, ta autenticita toho daného okamžiku, tak jak se mi právě podaří fotografie zachytit, či ne….

Proto, když jsem pro Vás připravovala druhou výstavu, jsem si lámala hlavu, jak ji nazvu, a pak to přišlo… jak jinak než „Indie trochu jinak II“

Doufám, že se Vám výstava bude líbit, a doufám, že díky těmto fotografiím budete moci nahlédnout do tajů indického života…"

Michaela Pfeifferová

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...