Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Jan Michálek - "Poetická flóra"

Termín: 28. 8. - 9. 9. 2017| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
23. 8. 2017 | 2 minuty čtení

Jste fanoušky klasické fotografie? Připravili jsme pro vás událost, kterou si rozhodně nemůžete nechat ujít - výstavu Jana Michálka nazvanou Poetická flóra, na které můžete obdivovat digitálně nepřikrášlované snímky focené na film. Léto se už pomalu chýlí ke konci, tak neváhejte a přijďte načerpat inspiraci k podzimním fotografiím přírody! Výstava bude v prostorách Centra FotoŠkoda k vidění od 28. 8. do 9. 9. 2017.

O autorovi

Jan Michálek (*1935, Jihlava), výtvarník, vyučený aranžér, pracovník v propagaci, návrhář výstav, dlouholetý vedoucí výstavního oddělení Národního muzea, fotograf amatér, v současné době registrovaný výtvarník

Od roku 1959 pracuje s fotoaparáty Flexaret, Altix, Praktika a v poslední době aparátem Nikon. Fotografuje výhradně na kinofilm Kodak. Od mládí je ovlivněn Josefem Sudkem, námětem jeho fotografií jsou převážně obyčejné věci. Fotografie neřeže, neretušuje, komponuje je přímo při expozici. Nepoužívá žádnou pomocnou techniku ani efekty, zásadně využívá přírodního světla. Snaží se vnímat svět kolem nás a hledat v něm zajímavé detaily. Téma výstav nalézá v poezii, vytvořil cykly na verše Antonína Sovy „Ještě jednou se vrátíme“ a na verše Oldřicha Mikuláška „Poezie z trávy“. Další cykly, např. „Symboly v přírodě“, „Dřevo kolem nás“ nebo „Jak dřevo maluje“ zobrazují poetičnost života. Jeho fotografie jsou uveřejněny i v odborných knihách.

Jako výtvarník navrhl 133 tuzemských i zahraničních výstav. Vlastní fotografické výstavy připravuje v rámci svého koníčka. Dosud jich bylo 38.

Závěrem by rád poděkoval Centru FotoŠkoda a zejména Davidovi Dobiášovi za dlouholetou spolupráci při zpracování fotografií.

LACIE RUGGED SSD 2TB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 2 TB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

8 990,-
WANDRD PRVKE 21L Blue Photo Bundel V3

přístup možný i z boku, moderní rolovací design, boční výsuvná přihrádka na láhev či stativ

7 390,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...