31. 8. 2017 | 4 minuty čtení

Olympus dnes představuje nový kompakt s výměnnými objektivy, model E-M10 Mark III. I když je primárně určen začínajícím fotografům, jeho vlastností dokážou využít a ocenit i zkušení fotografové, kterým chyběl dostatečně výkonný, ale při tom malý fotoaparát.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Hlavní přednosti:

  • Vestavěný stabilizátor pro lepší fotky i 4K video – stabilizuje všechny objektivy
  • Lehký, kompaktní v klasickém a elegantním designu
  • Nové intuitivní režimy a jednoduché ovládání na dotykovém LCD
  • Vysoká rychlost a přesnost AF zaostřování
  • Vestavěné Wi-Fi pro snadné sdílení a dálkové ovládání

Olympus E-M10 Mark III

Olympus E-M10 Mark II

16 Mpx CMOS senzor

16 Mpx CMOS senzor

121 AF bodů

81 AF bodů

TruepicVIII procesor

TruepicVII procesor

8.6 sn./s. sekvenční snímání

8.5 sn./s. sekvenční snímání

362 g (jen tělo)

351 g (jen tělo)

4K 30P Video se 4K foto režimem

FHD 60P Video

Scénické režimy a umělecké filtry

Scénické režimy a umělecké filtry

Bleech Bypass filtr

 

Advanced Photo režim

 
 

Olympus E-M10 Mark III je ideálním společníkem na cesty nejen začínajícím fotografům, pro které je prvořadě určen. Základem obrazového výkonu je snímač s rozlišením 16 Mpx, ze kterého jdou nafocená data do obrazového procesoru TruePic Vlll převzatého z uznávané vlajkové lodi OM-D E-M1 Mark II.

Výsledné snímky budou ostré prakticky v jakýchkoli světelných podmínkách, dokonce i při fotografování nočních scén bez použití stativu, díky špičkové pětiosé obrazové stabilizaci s účinností až 4 EV.

Vestavěný hledáček, blesk a Wi-Fi - vše na tomto fotoaparátu bylo navrženo s ohledem na nové fotografy, a dojem z kompaktního těla není výjimkou. Pohodlné držení, robustní konstrukce a zvětšený grip znamenají, že se fotoaparát snadno a dobře drží. Fotoaparát nabízí otočný LCD displej s dotykovým ovládáním podobným chytrým telefonům, snadno ovladatelné kovové voliče a tlačítka

Ani pro ty, kteří s fotoaparáty s výměnnými objektivy teprve začínají, není fotografování díky čtyřem asistenčním režimům žádný problém:

  • Režim AUTO (dříve iAUTO) byl výrazně vylepšen pro ještě lepší snímky bez rozmazání (detekce pohybu i ve tmě).
  • Aktualizovaný režim Scene (SCN) umožní fotografům vybrat jednu ze šesti scén s předdefinovanými nastaveními, a docílit tak přesně požadovaných a předvídatelných výsledků.
  • Fotoaparát byl doplněn o režim Advanced Photo (AP), aby mohli fotografové jemně vyladit své snímky a užít si úžasné fotografické metody, jako jsou Live Composite pro malování světlem a vícenásobná expozice, aniž by museli procházet detailní strukturu menu.
  • Režim uměleckých filtrů (ART) byl obohacen o novou volbu Bleach Bypass, která rozšiřuje paletu možností fotografického vyjádření. Imituje proces klasického zpracování filmu, při kterém je vynechán krok vymývání stříbra.

Olympus E-M10 Mark III je vybaven vysokorychlostním systémem automatického zaostřování. S pomocí velmi rychlého dotykového zaostřování Touch AF můžete využívat 121 zaostřovacích bodů kontrastního AF systému, které pokrývají většinu obrazové plochy. . Kontinuální AF dokáže sledovat pohybující se objekty, nechybí ani funkce priority obličeje (Face Priority AF) a detekce očí (Eye Detection AF).

Díky Wi-Fi modulu, vestavěnému v E-M10 Mark lll můžete zůstat připojeni i venku. S pomocí aplikace Olympus Image Share (OI.Share) pro chytré telefony je snadné sdílet s přáteli nádherné fotografie a videa i bez použití počítače.

Olympus OM-D E-M10 III v eshopu

 
JJC Thumb up grip TA-XT5 pro Fujifilm X-T5

zlepšuje držení fotoaparátu, grip neovlivňuje ovládací prvky fotoaparátu, určeno pro Fujifilm X-T5, X-T4 a X-T3

750,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...