Aktuality z fotosvětaFotosoutěže

Czech Press Photo otevírá bránu letošního ročníku

Termín: 1. 9. - 30. 9. 2017
12. 9. 2017 | 3 minuty čtení

23. ročník prestižní fotografické soutěže Czech Press Photo je zahájen, své příspěvky do něj můžete posílat do 30. září. V průběhu října a listopadu pak odborná porota rozhodne o vítězích jednotlivých kategorií a na vítězné fotografie se budete moci podívat tradičně na Staroměstské radnici. Loni se soutěže zúčastnilo 349 autorů, jedním z těch letošních se můžete stát i vy!

Fotografie i videa

V soutěži je možné se utkat o vítězství ve dvou základních kategoriích - foto a video. Celkem můžete poslat až 10 děl. U fotografie se soutěží např. v kategoriích Aktualita; Problémy dnešní doby; Každodenní život; Lidé, o kterých se mluví; Umění a kultura; Sport; Portrét; Příroda, věda a životní prostředí; Lifestyle a Proměny Prahy. U videa jsou to Aktualita a reportáž; Feature a Investigation. Pravidla pro zařazení do jednotlivých kategorií a další požadavky naleznete v pravidlech soutěže

O vítězích rozhodne odborná porota, jejíž fotosekci letos předsedá fotograf Petr Josek a kromě něho v ní zasednou např. Jan Šibík, Juraj Mravec či Alžběta Jungrová. Do čela videoporoty letos zasedne režisér, scénárista a producent Josef Havran a spolu s ním budou videa hodnotit např. Olga Sommerová, Alois Fišárek či Jan Vaniš.

Tvrdá konkurence vybrousí diamant

Do soutěže se loni zapojilo na 349 autorů, kteří poslali necelých 6000 děl. Letos by podle odhadu Veroniky Souralové, ředitelky Czech Press Photo, mohlo být soutěžících ještě více. „Předpokládáme, že se do soutěže letos přihlásí buď obdobný, nebo dokonce vyšší počet prací, než tomu bylo vloni. V polovině října, po zasedání mezinárodní poroty, pak vyhlásíme nominace jednotlivých kategorií a 21. listopadu celkové výsledky. Veřejnost si bude moci jak všechny nominované, tak i některé další vybrané fotografie a videa prohlédnout na výstavě, která se opět uskuteční na Staroměstské radnici.“

Zúčastnit se může každý s trvalým bydlištěm v Česku nebo na Slovensku - ať už jste tedy vydavatel, zástupce agentury, odborné školy nebo fotograf na volné noze, můžete poměřit svá díla s ostatními tvůrci a třeba své dílo od 22. listopadu 2017 do 30. ledna 2018 uvidíte v Rytířském sále Staroměstské radnice.

V galerii článku naleznete fotografie, které ovládly předchozí tři ročníky, příští rok mezi nimi může být i ta vaše!

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Fotosoutěže

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...