VýstavyAktuality z fotosvětaFotokurzy

Oslavte kulatiny Nikonu s námi v Centru FotoŠkoda!

Termín: 25. 9. - 30. 9. 2017
Oslavte kulatiny Nikonu s námi v Centru FotoŠkoda!
18. 9. 2017 | 4 minuty čtení

100 let je výročí, které si zaslouží pořádnou oslavu, a nám je ctí, že se uskuteční právě na naší půdě. Kromě prohlídky historických modelů na výstavě v Minigalerii si můžete přijít poslechnout vyprávění o fotografické kultuře v rodišti Nikonu, popovídat si o vývoji dokumentární fotografie či si nechat poradit s výběrem toho nejlepšího objektivu. Potkáte zde i Františka Ortmanna, držitele několika ocenění Czech Press Photo, takže oslava to bude vskutku velkolepá!

Oslavy jubilea jsou v plném proudu

Nikon letos slaví významné výročí - plných 100 let od svého založení - a oslavy pojal opravdu velkolepě. Pro své příznivce připravuje po celý rok různé zajímavosti, jak jsme psali již před časem, teď na podzim si pro ně připravil workshopy, besedy, výstavy nebo prezentace - zkrátka něco, na co jen tak nezapomenete!

Výstava historických fotoaparátů Nikon

V prostorách naší Minigalerie pro vás společnost Nikon připravila průřez nejdůležitějšími milníky, které ovlivnily vývoj fotografického řemesla. Kromě samotné techniky se v unikátní instalaci můžete těšit na příběhy fotografů, kteří techniku používali, a také na spoustu zajímavostí, o nichž jste možná dodnes neměli ani tušení. Rozhodně tedy stojí za to se u nás od 25. do 30. září zastavit a vrátit se zpátky v čase ve vší barvitosti, jakou si dokážete představit.

Letní Letná okem Františka Ortmanna

Jaké je to být VIP fotografem festivalu na mezinárodní úrovni? Právě František Ortmann je dvorním fotografem Nového cirkusu Letní Letná, který již několik let dokumentuje a je jeho srdeční záležitostí. Přijďte na besedu s profesionálním a renomovaným fotografem, který se specializuje nejen na módní, gastronomickou a divadelní fotografii.

přihlásit se na besedu zdarma

Japonská fotografická kultura

Všichni víme, že s Japonska pohází těžká většina fotografické techniky a je to země s velmi silnou fotografickou kulturou. Ta se logicky koncentruje v hlavním městě Tokiu. Ve většině případů se ale jedná o malé výstavy a náklady fotografických knih v řádu stovek výtisků. Není tak překvapivé, že z tamní výtvarné produkce se k nám na druhou stranu planety dostane jen velmi málo. Za průzkumem Tokijské fotografické scény se Kryštof Korč vypravil zatím třikrát a dovezl s sebou mnoho zajímavých příběhů a samozřejmě i knih. Přijďte si poslechnout o tom, jak žije fotografie v Tokiu a oslavit 100 let Nikonu!

přihlásit se na besedu zdarma

Čím větší foťák, tím větší umění?

Pamatujete si digitální revoluci ve fotografii? Pamatujete si kolik fotografů tvrdilo, že tohle se nikdy neujme? Každá novinka ve fotografické technice si vedle skalních odpůrců získala ihned i nadšené příznivce, a o nich bude toto promítání, zaměřené především na dokumentární fotografii. Kdo se nebál využít surové světlo blesku? Kdo s nadšením přešel k barevné dokumentární fotografii? A co si v 60. letech představovali pod pojmem extrémně širokoúhlý objektiv? A kdo převíjel tak rychle, že mu 36políčkový film stačil sotva na pár minut? Přijďte se podívat na inspirativní fotografie od autorů, kteří se nebáli využít všeho, co jim dostupná technika nabízela.

přihlásit se na besedu zdarma

 

Kompletní program besed a workshopů najdete na našich webových stránkách, místa na nich čekají už jen na vás!

Nikon slaví 100 let - "Výstava historických fotoaparátů Nikon"

 

 

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-
TTARTISAN adaptér objektivu Leica M na tělo Hasselblad X

Kovová redukce, Pro objektiv Leica M, Pro těla fotoaparátů s bajonetem Hasselblad X

1 590,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Další Aktuality z fotosvěta

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Fotokurzy

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...