VýstavyFotoŠkoda Fest

NOOR by NOOR

Termín: 13. 10. - 3. 12. 2017| Místo: Czech Photo Centre
NOOR by NOOR
15. 10. 2017 | 3 minuty čtení

Deset let dokumentovali fotografové agentury NOOR občanské a politické nepokoje, války, hladomor či přírodní katastrofy a otázky životního prostředí. Nyní máte až do 3. prosince příležitost si v Czech Photo Centre prohlédnout výběr toho nejlepšího, co pod záštitou NOOR za tu dobu vzniklo. A s akreditací na FotoŠkoda FEST máte v době jeho konání vstup na výstavu zdarma!

Velká témata v podání oceňovaných fotografů

Tým agentury NOOR sídlící v Amsterdamu tvoří 13 fotografů z 9 zemí, kteří vyjíždějí do celého světa dokumentovat hluboké příběhy a realizovat dlouhodobější projekty. Jsou jimi Nina BermanAndrea BruceStanley GreeneJon Lowenstein z USAPep Bonet a Sebastián Liste ze Španělska, Alixandra Fazzina z Velké Británie, Tanya Habjouqa z Jordánska, Robin Hammond z Nového Zélandz, Bénédicte Kurzen z Francie, Jurij Kozyrev z Ruska, Kadir van Lohuizen z Nizozemska a Francesco Zizola z Itálie. Jejich společnou premisou je víra, že pokud člověk problematiku na vlastní oči uvidí, povede to k jejímu pochopení a lepšímu porozumění. Kromě individuálních projektů jednotlivých fotografů jsou pro NOOR důležité především kolektivní projekty.

Výstava je výběrem toho nejlepšího u příležitosti desetiletého výročí agentury. Výstava je unikátní také způsobem výběru snímků. Každý z jejích fotografů prochází a vybírá z archivu jiného kolegy fotografie, které nejlépe odráží to, co se k NOOR váže jako skupině: konfrontace s dominantním příběhem inspirovaným empatií a jednáním prostřednictvím vizuálního vyprávění s integritou a vášní.

Do 3. prosince si v Czech Photo Centru můžete prohlédnout dějinné události, které v posledních 10 letech hýbaly světem. Neváhejte tedy a přijďte se nechat vtáhnout do minulosti, podívat se na důležité události hledáčkem oceňovaných fotografů a přiblížit si realitu tak, jak ji možná neznáte. V době FotoŠkoda FESTu budete mít navíc vstup s akreditací zdarma.

SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-
FUJIFILM Instax MINI 99 obal černý

Pouzdro pro Fujifilm Instax Mini 99, Zabraňuje poškození objektivu a těla, Chrání před prachem a poškrábáním

599,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Další FotoŠkoda Fest

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...