CANON PowerShot G1 X MARK III

*****
(2 recenze) | Kód produktu: 4015379 | PN: 2208C002AA

Canon PowerShot G1 X Mark III nabízí výkon a kvalitu zpracování obrazu, která je srovnatelná s APS-C zrcadlovkami Canon (snímač je podobný s APS-C senzorem zrcadlovky Canon EOS 80D). Díky kvalitě známé z digitálních zrcadlovek, kompaktnímu tělu a funkcím z opravdu úspěšné řady PowerShot G představuje fotoaparát Canon PowerShot G1 X Mark III ideální doplněk fotografické výbavy jakéhokoliv profesionála, nebo uživatele, který potřebuje kompaktní fotoaparát a upřednostní malé rozměry, nízkou hmotnost před možností měnění objektivů.
Více o produktu »

  • špičkový kompaktní fotoaparát s výkonem zrcadlovky v těle kompaktu
  • APS-C snímač CMOS s rozlišením 24,2 Mpx
  • objektiv s vysokou světelností f/2,8 až 5,6
222 929 020 V případě dotazů se můžete obrátit na naše specialisty

Hodnocení odborníka 90%

Když se na Canon PowerShot G1X Mark III podíváte, uvidíte hezký malý kompakt. Jenže tenhle skutečně doslova kapesní foťák v sobě ukrývá výkon, jaký mohou nabídnout velice slušné zrcadlovky. A to z něj dělá neobyčejně zajímavý přístroj, který je v podstatě úplně nový a s předchůdci toho má pramálo...

  • velice malé rozměry a dobré držení
  • perfektní kvalita obrazu i na vyšších ISO
  • kovové tělo odolné proti povětrnostním vlivům
  • relativně malá výdrž baterky

Ukázkové snímky

Základní popis

  • špičkový kompaktní fotoaparát s výkonem zrcadlovky v těle kompaktu
  • APS-C snímač CMOS s rozlišením 24,2 Mpx
  • objektiv s vysokou světelností f/2,8 až 5,6
  • 3x optický zoom (ekvivalent pro 35mm film: 24 až 72 mm)
  • procesor DIGIC 7
  • 49 AF bodů
  • první kompaktní fotoaparát s technologií Dual Pixel CMOS AF (zaostření za 0,09 s)
  • stabilizace s rozsahem až 4 EV
90%
*****

hodnotilo 1 uživatelů

Videoprezentace

Popis produktu CANON PowerShot G1 X MARK III

TIPA AWARDS 2018TIPA World Awards ocenila Canon PowerShot G1 X Mark III cenou: Nejlepší profesionální kompakt za rok 2018

 

Vzhled a ergonomie

Tělo tohoto fotoaparátu nabízí, narozdíl od přechozí generace, vestavěný hledáček (2 360K bodů), takže sáňky jsou vždy volné pro externí blesky. Tělo je zpracováno za účelem co nejlepší ergonomie, díky tomu je ovládání opravdu intuitivní, a i méně zkušený uživatel si brzy zvykne na všechny ovládací prvky, které fotoaparát nabízí. Často používané funkce lze přidat do uživatelské nabídky, kde je v případě potřeby snadno najdete. Intuitivní ovládání dále podporuje 3" výklopná dotyková obrazovka s rozlišením 1,04 miliónu bodů využívá reprodukci barev sRGB pro vynikající barevnou přesnost, čistotu obrazu a kontrast. Díky níž je velmi pohodlné focení jak makrofotografie, tak focení nad hlavou s plným přehledem o fotografované scéně. Jste-li zastánci tradičnějšího způsobu fotografování, můžete využít vestavěný OLED elektronický hledáček s krátkou odezvou a 100% pokrytím. Velmi užitečné je i automatické zaostřování s podporou dotyku. Cestovatele a turisty nový fotoaparát potěší vyšší mírou ochrany před prachem a vlhkostí. PowerShot G1 X Mark III je jediným digitálním fotoaparátem značky Canon se snímačem typu APS-C, který lze doplnit voděodolným pouzdrem, s nímž ho lze používat až do hloubky 40 metrů. 

Snímač

Canon PowerShot G1 X Mark IIIPro maximální kvalitu snímku nabízí fotoaparát PowerShot G1 X Mark III APS-C snímač s technologií CMOS. APS-C snímač nabízí fotografům také větší kontrolu hloubky ostrosti a snímky s mimořádně nízkým šumem i při fotografování s vysokou citlivostí ISO za velmi slabého osvětlení. Obrazová kvalita snímků je tak dokonalá bez ohledu na konkrétní situaci – od vysoce kontrastních scén, například v interiéru, kde jsou detaily, čistota a nízký šum naprosto zásadní, až po scenérie s nízkým kontrastem v mlhavém dni. 

Objektiv 

Objektiv z produkce Canonu disponuje 24mm ultraširokoúhlým ohniskem s 3× optickým zoomem. Fotoaparát využívá precizní technologie a rozsáhlé odborné znalosti na poli objektivů společnosti Canon a přináší ostré snímky s vysokým rozlišením. Velký APS-C snímač a objektiv f/2,8–5,6 s clonou s devíti lamelami zajišťují vynikající oddělení objektu od jemně rozostřeného pozadí. Zaostření již od 10 cm. Díky tak velkému snímači lze využívat i tvůrčích možností malé hloubky ostrosti. Objektiv nového fotoaparátu Canon pečlivě navrhl právě s ohledem na použitý snímač a výsledkem je snížení výskytu nežádoucích efektů, jako například odlesků, které mohou pokazit jinak kvalitní snímky. Díky cloně s devíti lamelami lze vytvářet fotografie s příjemně rozostřeným pozadím a kruhovým bokehem – fotografové tak mohou minimalizovat vliv rušivého pozadí a vyzdvihnout na svých snímcích to, opravdu důležité. 

Procesor 

Jelikož procesor DIGIC 7 poskytuje rychlé ovládání s krátkou odezvou, budete vždy připraveni zachytit rozhodující okamžiky. 49bodové AF s vysokou hustotou zaostří objekty rychle a přesně. Zvýraznění okrajů pro ruční zaostřování přidá fotografování na přesnosti zvýrazněním zaostřených oblastí. 

APS-C snímač a procesor DIGIC 7 fotoaparátu PowerShot G1 X Mark III zajišťují výjimečný výkon při hodnotě citlivosti ISO až 25 600. Systém HS System v kombinaci s objektivem f/2,8–5,6 s vysokou světelností vytěží z okolního světla co nejvíce a nezávisle na podmínkách zajistí fotografie s vynikající čistotou a barvami. Funkce Inteligentní IS zvolí z 8 možností optimální režim pro optický Image Stabilizer a omezí rozmazání a vliv otřesů fotoaparátu (až 4EV)

Soubory ve 14bitovém formátu RAW a software Canon DPP maximalizují kvalitu při následném zpracovávání a umožňují bezproblémovou integraci se stávajícími pracovními procesy úprav a tisku.

Procesor DIGIC 7 zajišťuje vysokou obrazovou kvalitu snímků už při jejich pořízení a snižuje tak potřebu následných úprav. Výrazně tomu pomáhá i funkce pro automatickou optimalizaci jasu (Auto Lighting Optimiser) a korekci difrakce (Diffraction Correction), tedy stejné funkce, které používá zrcadlovka Canon EOS-1D X Mark II. 

Další funkce

Canon PowerShot G1 X Mark IIIFotoaparát PowerShot G1 X Mark III můžete prostřednictvím připojení Wi-Fi propojit s kompatibilními chytrými zařízeními, stačí jen použít tlačítko připojení mobilního zařízení, popř. technologii NFC. Po připojení můžete pomocí aplikace Canon CameraWindow fotoaparát PowerShot G1 X Mark III ovládat bezdrátově ze vzdálenosti až 5 m. Tlačítko připojení mobilního zařízení můžete rovněž přiřadit synchronizaci snímků, která vám umožní zálohovat snímky a filmy prostřednictvím služby CANON iMAGE GATEWAY do registrovaného domácího počítače nebo do služeb Flickr™ a Disk Google™.

S pokročilými režimy fotografování můžete experimentovat a objevovat nové kreativní možnosti. V režimech HDR z ruky a rozostření pozadí se rychle za sebou pořídí několik snímků, které se poté sloučí a vytvoří profesionálně vypadající výsledky. Režim Hvězda představuje snadný způsob pořizování působivých fotografií hvězdné oblohy.

Samozřejmostí je funkce natáčení videa v rozlišení Full HD se 60, 30 sn./s a možnost nastavení nižšího rozlišení pro úsporu místa na paměťové kartě typu SD, SDHC, SDXC či pro rychlejší upload na web pomocí kompatibilního zařízení. Funkcí, která není úplně obyvyklá je funkce časosběru, díky níž můžete nastavit dobu snímání a rychlost fotografování relativně pomalu měnící se scény, a na výsledném videu, které se bude skládat z těchto fotografií, urychlit její pohyb (noční obloha, ruch velkoměsta, západ či východ slunce apod.).

Vylepšená dynamická stabilizace v pěti osách. Velmi užitečné je i automatické zaostřování s podporou dotyku. Cestovatele a turisty nový fotoaparát potěší vyšší mírou ochrany před prachem a vlhkostí. PowerShot G1 X Mark III je jediným digitálním fotoaparátem značky Canon se snímačem typu APS-C, který lze doplnit voděodolným pouzdrem, s nímž ho lze používat až do hloubky 40 metrů. 

Vybraná specifikace

  • Canon PowerShot G1 X Mark IIIzáznam Full-HD videa s až 60 FPS
  • maximální hodnota ISO - 25 600
  • vestavěný elektronický hledáček
  • konektivita díky vestavěnému Bluetooth - možnost využití mobilního telefonu jako dalkového ovladače
  • až 7 sn./s. s automatickým zaostřováním, 9 sn./s. s pevně nastaveným AF

 

Součástí nového modelu je nejen již dobře známá funkce pro tvorbu časosběrných filmů, ale vůbec poprvé přichází kompaktní fotoaparát značky Canon i s režimem pro pořizování panoramatických záběrů.  Stačí stisknout tlačítko a pohybovat fotoaparátem ve vodorovném nebo svislém směru.

Rozhraní, napájení a výdrž na baterie

Rozhraní je řešeno speciálním konektorem Hi-Speed USB (MTP, PTP) (kompatibilita s Mini-B), konektrorem micro HDMI, A/V výstupem či pomocí bezdrátové sítě Wi-Fi (IEEE802.11 b/g/n), (pouze 2,4 GHz), s podporou NFC (Včetně přenosu živého náhledu). Napájení zajišťuje dobíjecí lithium-iontová baterie NB-13L (baterie NB-13L i nabíječka jsou součástí dodávky), která má výdrž přibližně 200 snímků (250 v režimu ECO). Součástí PowerShot G1 X Mark III je i režim Eco, který prodlužuje výdrž baterie až o 25 procent. Nový fotoaparát lze navíc pohodlně nabíjet na cestách pomocí USB portu nabíječky chytrého telefonu nebo kompatibilní power banky. 

Rozměry a hmotnost

Rozměry: (Š × V × H) 115,0 × 77,9 × 51,4 mm
Hmotnost: přibližně 399 g (včetně baterie/baterií a paměťové karty)

Canon PowerShot G1 X Mark IIIObsah balení

Více o fotoaparátu na stránkách výrobce

Parametry produktu

Zařazení kompaktuVýkonný fotoaparát | S velkým čipem | S hledáčkem
Velikost snímačeAPS-C (crop 1,6×)
Barva fotoaparátučerná
Vlastnosti tělakovové | 100% hledáček | živý náhled | vhodný pro vlogování | stativový závit
Počet efektivních pixelů (Mpx)24
Typ snímačeCMOS
Rozšířené ISO (minimum)100
Rozšířené ISO (maximum)12800
Stabilizace obrazuoptická (v objektivu)
Formát snímkuRAW | JPEG
Systém automatického zaostřováníjednotlivý AF bod | automatický výběr AF bodu | skupiny bodů | skupiny bodů - volitelný počet bodů
Optický zoom
Min. ohnisková vzdálenost15
Max. ohnisková vzdálenost45
Světelnost objektivu2,8–5,6
Možnost použití předsádek / filtrůano
Manuální ostřeníano
Funkce LCD displejedotykový | výklopný horizontálně i vertikálně
Velikost LCD displeje3,0"
Rozlišení LCD (px)1040000
Hledáčekelektronický
Expoziční režimyautomatika | manuál M | programová automatika P
BleskAno
Synchronizační čas pro blesk1/2000
Rychlost sériového snímání (sn/s)7
Bezdrátové rozhraníWi-Fi | Bluetooth
Záznam videaFull HD (1920 × 1080)
Druh pamětiSDHC | SDXC
Výdrž baterie fotoaparátu (CIPA)200
NapájeníNB-13L
Rozhranímicro HDMI
Šířka fotoaparátu (mm)116
Výška fotoaparátu (mm)78
Hloubka fotoaparátu (mm)51
Hmotnost fotoaparátu (g)399
Vodotěsný do (m)0
Další doporučené příslušenství

Doporučené příslušenství

SANDISK SDHC 32GB ULTRA

SANDISK SDHC 32GB ULTRA

*****
(7 recenzí)
SANDISK SDHC 32GB ULTRA
  • základní řada karet od Sandisku
  • klasické rozměry SD
  • rychlost čtení až 100 MB/s
290,-
Skladem > 5 ks
SANDISK SDXC 64GB ULTRA

SANDISK SDXC 64GB ULTRA

SANDISK SDXC 64GB ULTRA
  • základní řada karet od Sandisku
  • klasické rozměry SD
  • rychlost čtení až 80 MB/s
460,-
Skladem > 5 ks
LEXAR SDHC 32GB UHS-I C10 V10 U1

LEXAR SDHC 32GB UHS-I C10 V10 U1

LEXAR SDHC 32GB UHS-I C10 V10 U1
  • Rychlost s podporou standardu UHS-I (U1) až 120MB/s
  • Velmi rychlá paměťová karta typu SDHC UHS-I (U1)
  • Kapacita 32GB
290,-
Skladem > 5 ks
VANGUARD ALTA PRO 263AB100 stativ + kulová hlava

VANGUARD ALTA PRO 263AB100 stativ + kulová hlava

*****
(7 recenzí)
VANGUARD ALTA PRO 263AB100 stativ + kulová hlava
Doprava zdarma
  • maximální výška s vytaženým střed. sloupcem: 165 cm
  • transportní výška: 63 cm
  • hmotnost: 2,0 kg
3 990,-
Skladem 4 - 5 ks
MANFROTTO MK190X3-2W stativ s hlavou

MANFROTTO MK190X3-2W stativ s hlavou

*****
(1 recenze)
MANFROTTO MK190X3-2W stativ s hlavou
Doprava zdarma
  • Nohy Manfrotto MT190X3
  • Dvoucestá hlava MHXPRO-2W
  • Průměr nohou 26, 22 a 19 mm
8 290,-
Poslední kus
HAMA šňůrka na krytku 5899

HAMA šňůrka na krytku 5899

*****
(3 recenze)
HAMA šňůrka na krytku 5899

Hama poutko + držák víčka objektivu kamery. Samolepící držáček krytky objektivu, uchycení na očku kamery či fotoaparátu.

160,-
Poslední kus
HAMA šňůrka na krytku s gumičkou 5898

HAMA šňůrka na krytku s gumičkou 5898

*****
(3 recenze)
HAMA šňůrka na krytku s gumičkou 5898

Držáček víčka objektivu, uchycení pomocí pryžové smyčky na objektiv.

120,-
Skladem 2 - 3 ks
CANON NB-13L akumulátor pro G7X

CANON NB-13L akumulátor pro G7X

*****
(3 recenze)
CANON NB-13L akumulátor pro G7X
Doprava zdarma
  • CANON NB-13L originální akumulátor pro G7X, G1 X Mark III
1 990,-
Skladem 2 - 3 ks
CANON CB-2LHE Nabíječka pro NB-13L

CANON CB-2LHE Nabíječka pro NB-13L

CANON CB-2LHE Nabíječka pro NB-13L
Doprava zdarma
  • Nabíječka akumulátorů NB-13L. Náhradní nabíječka baterií, která je ideální volbou na...
  • Kompatibilní s modely PowerShot G1 X Mark III, PowerShot G5 X, PowerShot G7 X,...
AVACOM Canon NB-13L 1250 mAh

AVACOM Canon NB-13L 1250 mAh

AVACOM Canon NB-13L 1250 mAh
  • AVACOM NB-13L Li-ion 3.6V 1250 mAh 4.5Wh
  • Rozměry a hmotnost: 42 × 29,65 × 9,5 mm, 21 g
  • Barva: šedá
690,-
Skladem > 5 ks
JUPIO Canon NB-13L

JUPIO Canon NB-13L

*****
(2 recenze)
JUPIO Canon NB-13L
Doprava zdarma 3 roky záruka
  • Alternativa k originálnímu akumulátoru Canon NB-13
  • pro fotoaparát Canon PowerShot G7 X, G7 X Mark II, G5 X, G9 X, SX620 HS a SX720 HS
CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ

CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ

*****
(6 recenzí)
CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ
  • aretační páčka pro všechny tři směry
  • třísekční nohy aretované pomocí pojistek
  • transportní výška: 16 cm
490,-
Poslední kus
CANON RS-60 E3 Kabelová spoušť minijack

CANON RS-60 E3 Kabelová spoušť minijack

*****
(7 recenzí)
CANON RS-60 E3 Kabelová spoušť minijack

Originální kabelová spoušť Canon RS-60E3 je určená především pro fotoaparáty Canon, nicméně ji lze s úspěchem použít i s fotoaparáty jiných značek.

450,-
Skladem 2 - 3 ks
LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL

LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL

LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL
  • čisticí médium - suchý karbon, nehrozí zatečení vody do přístroje jako v případě...
  • životnost pera je cca 500 použití
  • velmi jednoduché použití
260,-
Skladem > 5 ks
GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010

GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010

GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010
  • jednorázové antistatické utěrky (suchá-mokrá)
  • vhodné na čištění optiky
  • nepouští vlákna
25,-
Skladem > 5 ks
CANON FA-DC58E adaptér na filtry pro PS G1X Mark II

CANON FA-DC58E adaptér na filtry pro PS G1X Mark II

CANON FA-DC58E adaptér na filtry pro PS G1X Mark II
Doprava zdarma

Filtrový adaptér pro kompaktní fotoaparát Canon PowerShot G1X Mark II.

1 390,-
Poslední kus
CANON LH-DC80 (PS G1XMark II)

CANON LH-DC80 (PS G1XMark II)

CANON LH-DC80 (PS G1XMark II)

Tvarovaná sluneční clona CANON LH-DC80 pro fotoaaprát Canon Powershot G1X Mark II.

Hodnocení odborníka 90%

Když se na Canon PowerShot G1X Mark III podíváte, uvidíte hezký malý kompakt. Jenže tenhle skutečně doslova kapesní foťák v sobě ukrývá výkon, jaký mohou nabídnout velice slušné zrcadlovky. A to z něj dělá neobyčejně zajímavý přístroj, který je v podstatě úplně nový a s předchůdci toho má pramálo společného.

90%
*****

hodnotilo 1 uživatelů

  • velice malé rozměry a dobré držení
  • perfektní kvalita obrazu i na vyšších ISO
  • kovové tělo odolné proti povětrnostním vlivům
  • velmi dobře fungující autofokus
  • rychlost sériového snímání až 9 sn/s
  • snadné a rychlé ovládání
  • výklopný a otočný dotykový displej
  • velmi dobré Full HD video
  • nabíjení přes USB
  • relativně malá výdrž baterky

Ukázkové snímky

Uživatelské recenze

avatar
90%*****
16.09.2021 14:07:09

Zatím ho nemám dostatečně vyzkoušený, tak nedávám žádné hodnocení.

  • Přes své rozměry se dobře drží a ovládá.

    Příslušenství k produktu CANON PowerShot G1 X MARK III

    SANDISK SDHC 32GB ULTRA

    SANDISK SDHC 32GB ULTRA

    *****
    (7 recenzí)
    SANDISK SDHC 32GB ULTRA
    • základní řada karet od Sandisku
    • klasické rozměry SD
    • rychlost čtení až 100 MB/s
    290,-
    Skladem > 5 ks
    SANDISK SDXC 64GB ULTRA

    SANDISK SDXC 64GB ULTRA

    SANDISK SDXC 64GB ULTRA
    • základní řada karet od Sandisku
    • klasické rozměry SD
    • rychlost čtení až 80 MB/s
    460,-
    Skladem > 5 ks
    LEXAR SDHC 32GB UHS-I C10 V10 U1

    LEXAR SDHC 32GB UHS-I C10 V10 U1

    LEXAR SDHC 32GB UHS-I C10 V10 U1
    • Rychlost s podporou standardu UHS-I (U1) až 120MB/s
    • Velmi rychlá paměťová karta typu SDHC UHS-I (U1)
    • Kapacita 32GB
    290,-
    Skladem > 5 ks
    VANGUARD ALTA PRO 263AB100 stativ + kulová hlava

    VANGUARD ALTA PRO 263AB100 stativ + kulová hlava

    *****
    (7 recenzí)
    VANGUARD ALTA PRO 263AB100 stativ + kulová hlava
    Doprava zdarma
    • maximální výška s vytaženým střed. sloupcem: 165 cm
    • transportní výška: 63 cm
    • hmotnost: 2,0 kg
    3 990,-
    Skladem 4 - 5 ks
    MANFROTTO MK190X3-2W stativ s hlavou

    MANFROTTO MK190X3-2W stativ s hlavou

    *****
    (1 recenze)
    MANFROTTO MK190X3-2W stativ s hlavou
    Doprava zdarma
    • Nohy Manfrotto MT190X3
    • Dvoucestá hlava MHXPRO-2W
    • Průměr nohou 26, 22 a 19 mm
    8 290,-
    Poslední kus
    HAMA šňůrka na krytku 5899

    HAMA šňůrka na krytku 5899

    *****
    (3 recenze)
    HAMA šňůrka na krytku 5899

    Hama poutko + držák víčka objektivu kamery. Samolepící držáček krytky objektivu, uchycení na očku kamery či fotoaparátu.

    160,-
    Poslední kus
    HAMA šňůrka na krytku s gumičkou 5898

    HAMA šňůrka na krytku s gumičkou 5898

    *****
    (3 recenze)
    HAMA šňůrka na krytku s gumičkou 5898

    Držáček víčka objektivu, uchycení pomocí pryžové smyčky na objektiv.

    120,-
    Skladem 2 - 3 ks
    CANON NB-13L akumulátor pro G7X

    CANON NB-13L akumulátor pro G7X

    *****
    (3 recenze)
    CANON NB-13L akumulátor pro G7X
    Doprava zdarma
    • CANON NB-13L originální akumulátor pro G7X, G1 X Mark III
    1 990,-
    Skladem 2 - 3 ks
    CANON CB-2LHE Nabíječka pro NB-13L

    CANON CB-2LHE Nabíječka pro NB-13L

    CANON CB-2LHE Nabíječka pro NB-13L
    Doprava zdarma
    • Nabíječka akumulátorů NB-13L. Náhradní nabíječka baterií, která je ideální volbou na...
    • Kompatibilní s modely PowerShot G1 X Mark III, PowerShot G5 X, PowerShot G7 X,...
    AVACOM Canon NB-13L 1250 mAh

    AVACOM Canon NB-13L 1250 mAh

    AVACOM Canon NB-13L 1250 mAh
    • AVACOM NB-13L Li-ion 3.6V 1250 mAh 4.5Wh
    • Rozměry a hmotnost: 42 × 29,65 × 9,5 mm, 21 g
    • Barva: šedá
    690,-
    Skladem > 5 ks
    JUPIO Canon NB-13L

    JUPIO Canon NB-13L

    *****
    (2 recenze)
    JUPIO Canon NB-13L
    Doprava zdarma 3 roky záruka
    • Alternativa k originálnímu akumulátoru Canon NB-13
    • pro fotoaparát Canon PowerShot G7 X, G7 X Mark II, G5 X, G9 X, SX620 HS a SX720 HS
    CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ

    CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ

    *****
    (6 recenzí)
    CULLMANN 50004 Piccolo de Luxe 3-D - ministativ
    • aretační páčka pro všechny tři směry
    • třísekční nohy aretované pomocí pojistek
    • transportní výška: 16 cm
    490,-
    Poslední kus
    CANON RS-60 E3 Kabelová spoušť minijack

    CANON RS-60 E3 Kabelová spoušť minijack

    *****
    (7 recenzí)
    CANON RS-60 E3 Kabelová spoušť minijack

    Originální kabelová spoušť Canon RS-60E3 je určená především pro fotoaparáty Canon, nicméně ji lze s úspěchem použít i s fotoaparáty jiných značek.

    450,-
    Skladem 2 - 3 ks
    LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL

    LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL

    LENSPEN štětec na optiku ORIGINAL
    • čisticí médium - suchý karbon, nehrozí zatečení vody do přístroje jako v případě...
    • životnost pera je cca 500 použití
    • velmi jednoduché použití
    260,-
    Skladem > 5 ks
    GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010

    GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010

    GREEN CLEAN Lens Cleaner LC7010
    • jednorázové antistatické utěrky (suchá-mokrá)
    • vhodné na čištění optiky
    • nepouští vlákna
    25,-
    Skladem > 5 ks
    CANON FA-DC58E adaptér na filtry pro PS G1X Mark II

    CANON FA-DC58E adaptér na filtry pro PS G1X Mark II

    CANON FA-DC58E adaptér na filtry pro PS G1X Mark II
    Doprava zdarma

    Filtrový adaptér pro kompaktní fotoaparát Canon PowerShot G1X Mark II.

    1 390,-
    Poslední kus
    CANON LH-DC80 (PS G1XMark II)

    CANON LH-DC80 (PS G1XMark II)

    CANON LH-DC80 (PS G1XMark II)

    Tvarovaná sluneční clona CANON LH-DC80 pro fotoaaprát Canon Powershot G1X Mark II.

    Poradna k produktu

    CANON PowerShot G1 X MARK III

    Přidat příspěvek
    • Petr V.
      Odpovědět

      G5X

      Petr V. 09.05.2023 19:29:29
      Dobrý den.
      Umíte mi prosím poslat odvolávku Vaší poradny na starý Canon G5 X? Ten s hledáčkem, jako má G1 Xiii.
      Dříve tu byla. Moc vám děkuji.
      • Fotoaparáty FotoŠkoda
        Odpovědět

        RE:G5X

        Fotoaparáty FotoŠkoda 10.05.2023 11:12:28

        zde odkaz: https://www.fotoskoda.cz/canon-powershot-g5-x/

    • Václav N.
      Odpovědět

      Dotaz - ostření v šeru

      Václav N. 23.11.2020 15:06:43
      Dobrý den,
      chci se zeptat, jak G1 X MARK III ostří v horších světelných podmínkách. Zda dokáže autofokus zaostřit do -4 EV.
      Děkuji za odpověď.
      Václav
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Dotaz - ostření v šeru

        Jakub Valdivia 24.11.2020 13:07:15

        Dobrý den,

        fotoaparát nemá uváděnou citlivost autofocusu ve zhoršených světelných podmínkách. V rámci své kategorie je to však velmi schopný a spolehlivý přístroj. 

    • Cedrik H.
      Odpovědět

      cena

      Cedrik H. 25.03.2020 08:15:03
      A ještě si dovoluji upozornit, že vaše cena je vyšší, než jinde. Třeba v Datartu je o 4000 Kč nižší.
    • Cedrik H.
      Odpovědět

      srovnání

      Cedrik H. 25.03.2020 08:04:04
      Dobrý den,
      oč je lepší, pokud vůbec, je tato GX1 ve srovnání s Canon GX5 II?
      Děkuji
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:srovnání

        Jakub Valdivia 31.03.2020 15:48:48
        Dobrý den, model G1X II nabídne lepší obrazovou kvalitu skrze větší snímač, byť za cenu kratšího ohniska. Má navíc Dual Pixel AF, což mu umožňuje lépe a rychleji zaostřovat zejména při videu. Nevýhodou může být mírně větší velikost vůči modelu G5X II.
    • Vladimír
      Odpovědět

      Dotaz

      Vladimír 31.10.2019 21:25:58
      Dobrý den.
      U fotoaparátu CANON PowerShot G1 X MARK III je možná nejdelší expozice v režimu BULB 30s nebo i delší?
      A další dotaz, zda při dlouhé expozici 30s mohu nastavovat ruzné nastavení citlivosti ISO.
      Předem děkuji za odpověď

      při nastaveném
      Dlouhá expozice (BULB), 30
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Dotaz

        Jakub Valdivia 04.11.2019 15:01:34
        Dobrý den, fotoaparát má pouze maximální čas 30 vteřin i v režimu BULB. Před samotnou expozicí lze nastavit libovolnou hodnotu citlivosti ISO.
    • Jiří V.
      Odpovědět

      Technický dotaz k prioritě clony

      Jiří V. 15.07.2019 23:49:16
      Dobrý den, mám první den Canon G1X mark iii, a tak nevím jestli jsem si to dobře nastavil, ale když chci fotit na prioritu clony v horších světelných podmínkách na stativu, tak v prioritě clony když např. nastavím clonu f8, tak rychlost závěrky se ukáže max. 1 sekunda (u předešlého foťáku jsem byl zvyklý, že si foťák nastavil při prioritě clony za obdobných světelných podmínkách napr. čas 20 sekund), tak se ptám jestli mám něco špatně nastavenýho, nebo u tohoto fotoaparátu nejpomalejší čas je skutečně do 1 sekundy v prioritě clony, děkuji za odpověď.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Technický dotaz k prioritě clony

        Jakub Valdivia 19.07.2019 12:29:00
        Dobrý den, fotoaparát standardně umožňuje pracovat až v 30 vteřinovém intervalu, pokud není ve dfotoaparátu nastavená nějaká funkce, jako HDR například, která by to mohla omezit.
    • Oldřich H.
      Odpovědět

      Výběr fotoaparátu

      Oldřich H. 19.06.2019 18:56:40
      Dobrý den.
      Který z těchto přístrojů mi doporučíte - Canon PowerShot G1 X Mark III(má interní blesk?) nebo Sony CyberShot DSC-RX100 VI. Fotím převážně rodinu, vše v přírodě.Nebo nějaký jiný?
      Děkuji a přeji hezký den.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Výběr fotoaparátu

        Jakub Valdivia 20.06.2019 11:36:58
        Dobrý den, fotoaparát Canon G1 X III má interní blesk. Pokud hledáte univerzální a malý přístroj doporučím Sony RX100 VI který zaujme zejména dobrým optickým zoomem a rychlostí. Na druhou stranu po stránce obrazové kvality bude mírně lepší Canon G1 X III, který má na druhou stranu menší rozsah ohniskové vzdálenosti.
    • Petr J.
      Odpovědět

      Dotaz na výběr fotoaparátu

      Petr J. 23.04.2019 15:31:14
      Dobrý den, zvažuji koupit buď Canon G1X mark iii nebo Canon G7 mark ii. Ze kterého bude lepší obrazový výstup a ostřejší kresba?, když G7 má sice lepší světelnější objektiv, ale menší snímač, jen "1" oproti Canonu G1X mark iii, který má snímač APS-C. Chci s tím fotit rodinné fotky, cestování, architekturu a krajinu. Děkuji za odbornou radu.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Dotaz na výběr fotoaparátu

        Jakub Valdivia 23.04.2019 18:26:30
        Dobrý den, po stránce obrazové kvality na tom bude lépe model G1X III. Sice má horší světelnost ale velikost snímače umožní zachytit více kresby ve světlech i stínu a má i lepší obrazovou kvalitu v horších světelných podmínkách.
    • Martin H.
      Odpovědět

      Výběr fotoaparátu

      Martin H. 02.04.2019 20:37:55
      Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ze kterého fotoaparátu je lepší obrazový výstup, jestli z Canonu G1X mark iii nebo ze Sony a6400 + objektiv 18-135mm. Fotím převážně krajinu, rodinné focení apod., který by jste doporučoval, děkuji za odpověď.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Výběr fotoaparátu

        Jakub Valdivia 04.04.2019 12:22:34
        Dobrý den, lepší volbou bude novější model Sony A6400. Nabídne navíc 4K video, výrazně lepší automatické zaostřování a do budoucna přináší výhodu výměny objektivů. Také bude mít mírně lepší z hlediska obrazové kvality.
    • Jan P.
      Odpovědět

      Dotaz

      Jan P. 25.03.2019 11:18:43
      Dobrý den, chtěl jsme se prosím zeptat kde se vyrábí Canon G1X mark iii, jestli to je v Japonsku, nebo v jiné zemi, děkuji.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Dotaz

        Jakub Valdivia 25.03.2019 15:49:05
        Dobrý den, fotoaparát je vyroben v Japonsku.
    • Jiří P.
      Odpovědět

      ND filtr

      Jiří P. 24.03.2019 21:58:43
      Dobrý den,
      rád bych se zeptal na Vaše doporučení ohledně použití ND filtrů s G1X mark iii. Je vhodnější použít spíše šroubovací cirkulární, nebo je možné využít i zásuvných jako je např. Cokin. Děkuji.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:ND filtr

        Jakub Valdivia 26.03.2019 13:27:12
        Dobrý den, na objektiv lze našroubovat filtry o průměru 37 mm.
    • Jindra
      Odpovědět

      Technický dotaz

      Jindra 14.03.2019 22:36:07
      Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat jaká jde nastavit maximální clona u objektivu u fotoaparátu Canon Powershot G1X mark iii při ohnisku 15 mm, a na jakou maximální clonu lze ještě fotit při ohnisku 15mm, aby nedocházelo k difrakci světla, děkuji za odpověď.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Technický dotaz

        Jakub Valdivia 16.03.2019 12:55:24
        Dobrý den, maximální clona je f/16 a optimální clona na fotografie bude cca f/11.
    • Petr K.
      Odpovědět

      Dotaz

      Petr K. 14.02.2019 21:30:39
      Velice Vám děkuji za odpověd, a chtěl jsem se prosím zeptat jestli mi můžete poradit jaký vhodný malý stativ ke Canonu G1X mark iii vybrat, děkuji za pomoc při výběru.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Dotaz

        Jakub Valdivia 18.02.2019 16:13:27
        Dobrý den, k fotoaparátu mohu doporučit buď menší stativ: https://www.fotoskoda.cz/joby-gorillapod-1k-kit-ministativ/ , nebo klasický kompaktní stativ: https://www.fotoskoda.cz/vanguard-veo-204ab-stativ-s-kulovou-hlavou/ .
    • Petr K.
      Odpovědět

      Dotaz

      Petr K. 14.02.2019 14:49:52
      Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat, když budu fotit s Canonem G1X mark iii ze stativu, musím vypnout stabilizaci v menu fotoaparátu nebo mám fotit se zapnoutou stabilizací? Ptám se proto, jelikož např. u zrcadlovky, se vypne stabilizace na objektivu když je foceno ze stativu, tak jestli mám taky u Canonu G1X mark iii vypínat stabilizaci, když budu fotit např. krajinu ze stativu, děkuji za odpověď.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Dotaz

        Jakub Valdivia 14.02.2019 15:14:55
        Dobrý den, při zapnuté stabilizaci na dlouhých časech ze stativu může hrozit rozmazání snímků. Pravděpodobnost je sice malá, ale doporučuje se stabilizaci vypínat.
    • Lubomír F.
      Odpovědět

      Blesk k CANON PowerShot G1 X MarkIII

      Lubomír F. 07.02.2019 12:29:46
      Pokud jsem se dobře díval, tak tento fotoaparát nemá interní blesk a bude tedy nanejvýš vhodné zakoupie blesk externí.
      Jelikož nemám v této oblasti aktuální znalosti, můžete mi doporučit, který externí blesk s k tomu hodí?
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Blesk k CANON PowerShot G1 X MarkIII

        Jakub Valdivia 07.02.2019 17:28:57
        Dobrý den, pro model Canon G1 X III mohu nabídnout originální a malý blesk: https://www.fotoskoda.cz/canon-blesk-speedlite-270-ex-ii/ , nebo alternativu od Nissinu: https://www.fotoskoda.cz/nissin-blesk-i40-love-mini-pro-canon/ .
    • Petr P.
      Odpovědět

      Technický dotaz

      Petr P. 30.12.2018 20:41:53
      Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat, při které cloně u ohniska 15 mm Canon G1X mark iii nejlépe vykresluje fotku a je nejostřejší, děkuji za odpověď.
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Technický dotaz

        Jakub Valdivia 31.12.2018 10:21:46
        Dobrý den, optimální hodnota pro výše uvedené účely bude u fotoaparátu Canon G1X III f/11.
    • Beneš
      Odpovědět

      Canon/Fuji

      Beneš 13.03.2018 20:38:41
      Koukam na Fuji Xe3 asi bude lepsi jeste nez Canon G1X mark III ale diky objektivu 18-55 me prijde hodne nekompaktni coz je skoda.
      V kompaktni velikosti me prijde asi nejvykonejsi ten Canon, FUji diky objektivu do kapsy od bundy asi nedam jinak by byl fajn
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Canon/Fuji

        Jakub Valdivia 14.03.2018 18:35:56
        Dobrý den, fotoaparát Canon G1 X III opravdu hodně získává kladné body díky kompaktnosti a napevno umístěnému zasouvacímu objektivu. Všechny fotoaparáty s výměnnou optikou budou vždy mít objektiv více vystrčený do prostoru, pokud například nebude nasazený pancake objektiv s fixním ohniskem.
    • Beneš
      Odpovědět

      Canon?

      Beneš 12.03.2018 21:26:58
      Dobrý den je to nejlepší kapesní ,,kompakt,, který strčí do kapsy všechny RX100 modely, LX15 i středně drahé menší Fuji se zákl.sklem co se týče obrazové kvality? Hodí se i na akčnější focení? Díky L
      • Jakub Valdivia
        Odpovědět

        RE:Canon?

        Jakub Valdivia 14.03.2018 18:22:14
        Dobrý den, dle parametrů vypadá fotoaparát Canon G1 X III opravdu dobře. Osobně si myslím že uvedené fotoaparáty svým obrazovým výstupem překoná, objektiv má navíc velmi slušné parametry světelnosti. Rychlosti ostření a reakcí bych se neobával, tyto malé kompaktní fotoaparáty stíhají většinu fotografických situací a jsou rychlejší než by si běžný uživatel myslel.
    Instagram feed
    Instagram feed
    Instagram feed
    Instagram feed
    I nás baví Instagram.
    @fotoskodacz
    Servisní knížka plná výhod
    • 4 servisní prohlídky
    • základní kurz ovládání zrcadlovky
    • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

    Kompletní informace »

    Čekejte prosím...