Produktové novinkyAktuality z fotosvěta

Instantní novinky rovnou pod stromeček

30. 10. 2017 | 5 minut čtení

Máte mezi blízkými fanouška instantní fotky? V tom případě zbystřete všechny smysly, protože u nás seženete tak dobré kousky, že vás z piedestalu za nejlepší dárek, který byl kdy pod stromečkem nalezen, jen tak někdo nesesadí!

Zachytit ten správný okamžik

Snad všichni ho známe. Je to pojem, který znají i fotografičtí laici, a fotografičtí nadšenci vzývají jeho autenticitu a dokonalou nedokonalost. Rádi se nad jeho fotkami zasníváme, jaké to byly tenkrát časy a jak jsme se skvěle bavili. Zkrátka jeho fotky mají naprosto nezaměnitelnou atmosféru. Ano, je to tak, řeč je o Polaroidu. Technologie se vrací v mnoha produktech, jeden z nich však navazuje přímo na legendu mezi Polaroidy a nenápadně s sebou přináší i výhody dnešní digitální doby. Polaroid Originals One Step 2 si můžete pořídit ve dvou barvách - elegantní šedivé a kouzelné černobílé kombinaci, přičemž oběma jako malý šperk dominuje červená spoušť. 

Kromě nezaměnitelného designu, který přímo odkazuje na jeho předchůdce ze 70. let, se pyšní vymoženostmi, jako jsou závit na stativ, vestavěná baterie, samospoušť a tak jednoduchým ovládáním, že ho zvládne naprosto každý. Výrobci ho ale neochudili o to, co dělá Polaroid Polaroidem - klasické polaroidové filmy typu 600 nebo I-Type vám přinesou přesně tu atmosféru, po níž toužíte - a díky všemu, co nabízí, s mnohem jistějším výsledkem. Možná se nakonec k zamýšlenému obdarovanému ani nedostane... :)

do eshopu pro šedý kousek        do eshopu pro bílý kousek

K prvopočátkům fotografie

Chtělo by se říct až primitivní mechanismus - ale v jednoduchosti je krása, a o cameře obscuře od Ilfordu to platí dvojnásob. Koneckonců - historie prokázala, že tento způsob fotografování funguje a poskytuje naprosto jedinečné výsledky. Jednoduchý mechanismus fungující na základě magnetů a přesné konstrukce doplňuje moderní vybavení - možnost připevnění na stativ, což je pro dnešního fotografa takřka nezbytnost. A jak jinak by se daly působivě vyfotit snímky na dlouhou expozici než ze stativu.

A že si nebudete vědět rady s nastavením délky expozice? Buďte v klidu, součástí je i malý návod, díky němuž to zvládne naprosto každý. I ten, který zatím o cameře obscuře jenom snil, nebo se mu o ní ještě ani nesnilo. ;) O čem se mu ale bude zdát ještě dlouho poté, co ji poprvé vyzkouší, jsou naprosto originální snímky, kterým neustále se opakující tvorba na internetu nebude sahat po kotníky. Máte doma fotografického fajnšmekra? Tak na co ještě čekáte?

do eshopu pro cameru obscuru

Instatní fotografie digitálního věku

Foťák má dneska téměř každý. Paměť v mobilním telefonu nám zaplňují snímky z dovolených i vtipné momentky z posezení s přáteli. Byla by ale škoda, kdyby zůstalo jen u toho. O probírání starými i novějšími fotografiemi a vzpomínání se nemusíte ochudit, stačí jenom mít ten správný přístroj! Stoprocentně víte, že je fotka perfektní, a z vytištěné verze se díky tiskárně Canon Selphy můžete těšit prakticky okamžitě, stejně jako u Polaroidu.

Stačí se jednoduše mobilem připojit k maličké přenosné tiskárně a vytisknout snímek, který si všichni zúčastnění odnesou jako památku na sešlost. A nač troškařit, může se z toho stát výborná originální zábava na celý večer - k tiskárně se totiž naráz může připojit i víc smartphonů a využít funkcí náhodného výběru. Nebo jděte do klasického jedinečného retrovzhledu pásku z fotoautomatu. Sami si vyberete formát a snímky a experiment může začít! Staňte se instantními umělci digitálního věku, nebo nechte roztáhnout křídla fantazie svému blízkému. Uvidíte, že ji nebude(te) chtít pustit z ruky.

do eshopu pro canon selphy

LACIE RUGGED SSD 500GB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 500 GB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

4 990,-
Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Další Aktuality z fotosvěta

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Do našeho týmu hledáme nové kolegy

Do našeho týmu hledáme nové kolegy

Nalezení správného gimbalu

Nalezení správného gimbalu

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...