VýstavyFotoŠkoda Fest

Výstava Tomáše Třeštíka - “Abych si to pamatoval"

Termín: 1. 11. - 12. 11. 2017
31. 10. 2017 | 3 minuty čtení

Jméno Třeštík má v uměleckém světě zvuk. Skalnímu fanouškovi fotografie se jako první zřejmě vybaví právě autor, jehož výstavu složenou ze snímků z volné tvorby si můžete od 1. do 12. listopadu exkluzivně prohlédnout v Minigalerii Centra FotoŠkoda. Objevte svět autora slavných "balkonovek" a reklamního fotografa, Tomáše Třeštíka.

Na skok od reklamní fotky

Tomáš Třeštík, ambasador firmy Canon a hvězda podzimního FotoŠkoda Festu, je již stabilní tváří na českém fotografickém poli. Na kontě má řadu reklamních projektů, ačkoliv možná mnozí z nás nevědí, že za nimi stojí právě on. Jeho nejviditelnějším projektem tak jsou proslulé "balkonovky", během nichž nafotil nespočet známých i neznámých osobností a který obsahuje na 2500 fotografií. V létě slavil právě tento velkoformátově vytištěný projekt obrovský úspěch v Karlových Varech a vy se můžete těšit hned na dvě z těchto fotografií.

Ty jsou ale jen pomyslnou třešničkou na dortu volné tvorby, jíž především je výstava věnovaná. Unikátní je hned z několika důvodů - fotografie jsou uzpůsobené do netradičního čtvercového formátu, ale především se jedná o fotografie, které zatím nebyly vystavené, a nejspíš jen tak ani nebudou. :) Nenechte si proto ujít skvělou příležitost prohlédnout si snímky, které nezapřou talent a rukopis svého autora.

Ačkoliv výstava nebude mít vernisáž, s Tomášem se můžete setkat na FotoŠkoda Festu od 6. do 12. listopadu, mimo jiné na přednášce věnované reklamní a portrétní fotografii, kde čeká posledních pár volných míst na ty nejrychlejší z vás! Ti, kteří Tomáše Třeštíka na Festu nezastihnou, nemusí věšet hlavu. Připravili jsme pro vás dvoudílný rozhovor (1. část a 2. část), který vám osvětlí mnohé z jeho pracovního života.

O autorovi

Tomáš Třeštík patří k nejznámějším a nejvyhledávanějším českým fotografům. Je synem dokumentaristky Heleny Třeštíkové a architekta Michaela Třeštíka. Vystudoval obor fotografie na FAMU. Před jeho fotoaparátem pózovalo mnoho známých osobností. Mezi Pražany je proslaven také sérií sedmi portrétů letenských bezdomovců, vystavených v galerii Artwall, kteří kvůli policejnímu zásahu ztratili svoje útočiště a byli nuceni po řadě let opustit svoje „domovy“. Kromě street fotografie se Tomáš věnuje i reklamní fotografii.

LACIE RUGGED SSD 500GB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 500 GB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

4 990,-
LOWEPRO Trekker LT SLX 120 - šedá

Kapacita: 1 bezzrcadlovka s objektivem + 1-2 objektivy, 10'' tablet, Několik kapes na drobnosti a příslušenství, Možno nosit jako sling na zádech nebo na boku

1 890,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Další FotoŠkoda Fest

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

FESTivalová soutěž na Instagramu

FESTivalová soutěž na Instagramu

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...