VýstavyFotoŠkoda Fest

Černobílý svět Alžběty Jungrové

Termín: 3. 11. - 10. 12. 2017
Černobílý svět Alžběty Jungrové
3. 11. 2017 | 3 minuty čtení

Fotografka Alžběta Jungrová se soustředí na zachycování života v konfliktních zónách či v sociálně i geograficky vyloučených lokalitách. Za své práce obdržela několik prestižních ocenění včetně čestného uznání Czech Press Photo za sérii o drogách na pákistánsko-afghánských hranicích. Dechberoucí černobílé fotografie si můžete v Nikon Photo Gallery prohlédnout až do 10. prosince. Přidáte tak další skvělý zážitek k těm, které získáte na FotoŠkoda Festu příští týden!

Riskovat, prožít, fotografovat

Fotografie Alžběty Jungrové jsou plné života a emocí, zcela jistě i proto, že už se při hledání skvělého snímku brodila největší skládkou odpadu v Kambodži, ropným bahnem na vrakovišti tankerů v Bangladéši nebo trávila dny s indiány kmene Nukak v kolumbijské džungli. Za tématy cestovala do různých koutů světa a mnohokrát se dostala do riskantních situací.

Ve svém portfoliu má fotografie ozbrojených dětí a civilistů v pásmu Gazy, narkomany na afghánsko-pákistánské hranici nebo uprchlíky z barmského uprchlického tábora v Bangladéši. Za poslední zmíněnou sérii obdržela také cenu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Alžbětu Jungrovou zajímají lidé, jejich životy a osudy a při jejich zachycení jde na dřeň, čímž její snímky získávají neuvěřitelnou sílu a schopnost promlouvat k divákovi.

Její cesta k fotografii začala už na Střední průmyslové škole grafické v Hellichově ulici. Následně prcovala pro MF Dnes a Hospodářské a Lidové noviny. V letech 2000-2002 žila v USA a v Londýně a svém kontě má řadu výstav. V současnosti je na volné noze a pracuje na vlastních uměleckých projektech, vytváří na zakázku reportážní fotografie a fotí také reklamy či fashion story.

Nahlédněte do působivého a silného emočního světa černobílých reportážních fotografií Alžběty Jungrové, v galerii bude výstava viset až do 10. prosince. Nikon Photo Gallery je ale také partnerem FotoŠkoda Festu, takže si fotografický týden můžete okořenit ještě zhlédnutím vynikajících fotografií. Ať už si najdete čas kdykoliv, rozhodně nebudete zklamaní! :)

Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
ROLLEI Powerflex 10x

Digitální fotoaparát pro amatéry i poloprofesionály, S 10násobným optickým zoomem, Obrazový snímač Sony IMX415 s 8Mpx

5 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Další FotoŠkoda Fest

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...