17. 11. 2017 | 7 minut čtení

Vánoce se blíží a vy si lámete hlavu, čím byste skutečně potěšili své blízké? Pokud se někdo z nich chce ponořit do vod fotografického umění nebo doplnit základní výbavu, máte vyhráno! Máme pro vás totiž 8 tipů, kterými mu zaručeně uděláte radost! :)

Instantní fotka, výjimečná fotka

Kdo by ho neznal - půvabný rámeček, jedinečná atmosféra a nádech starých časů. Polaroid je zkrátka legenda mezi fotoaparáty a instatní fotografie jakbysmet. Hned ji můžete držet v ruce a rozplývat se nad nedokonalostmi, které k ní tak nějak patří. Instatní fotografie ale prošla od dob minulých digitální proměnou a vy si tak můžete vychutnat polaroidovou atmosféru se všemi vymoženostmi digitální éry.

S takovým Polaroid OneStep 2 jakožto nástupcem proslulého Polaroidu OneStep získáte všechny kouzelné vlastnosti klasického Polaroidu, návdavkem ale také spoustu dalších funkcí a možností, díky nimž bude výsledek mnohem jistější než u původních modelů. A retrodesign rozhodně stojí za to! OneStep 2 se vyrábí v elegantní šedé a rozverné černobílé kombinaci, které jako malý rubín zdobí červená spoušť. Zkrátka fotoaparát, který možná k obdarovanému vůbec nedoputuje. :) A pozor, na skladě máme několik posledních kousků, takže kdo dřív přijde, ten dřív fotí!

Šedý kousek jako dárek                         černobílý kousek jako dárek

Dalším krokem k modernizaci je Fujifilm Instax Square SQ10. Na instaxové vývojové stupnici své předchůdce předběhl hned v několika aspektech - jeho pohonem je akumulátor, který můžete stejně jako u jiných fotoaparátů dobíjet, má prostor na SD kartu a disponuje i vnitřní pamětí, do níž můžete ukládat vyfocené snímky, nejnápadnější novinkou je ale LCD displej, na kterém můžete rovnou vidět, co jste vyfotili, a na kterém můžete pomocí různých filtrů upravovat výslednou fotku k naprosté dokonalosti. A výsledkem toho všeho je pochopitelně instatní fotka - ovšem ve čtvercovém formátu a s možností vytisknout stejný snímek v libovolném množství. Přátelé se tak nemusí přetahovat o to, kdo snímek dostane, každý může dostat po jednom. Kouzlo instantní fotografie s jistotou kvalitního výsledku!

Instax Square jako dárek

Stabilitou k dokonalému snímku

Bez stativu se dnes neobejde žádný fotograf, ať už fotí krajinky nebo rodinnou oslavu. Se stativem můžete docílit těch správně magických snímků vody či dramatických mraků, nebo ho můžete využít jednoduše na to, aby se na fotce sešla opravdu celá rodina a nechyběl člověk, který v ruce drží fotoaparát.

Nesporně důležitou vlastností u stativu, který chcete mít neustále po ruce, je jeho váha. Ministativ Joby Gorillapod a stativ Vanguard Alta+ v sobě pojí nízkou hmotnost se skvělou stabilitou, můžete se tak těšit na dokonale ostré snímky, aniž byste se museli bát o zdraví zad. Joby Gorillapod má klasické "gorillapodí" flexibilní nohy, které vám umožňují snímat opravdu z jakéhokoli úhlu. Díky kulové hlavě můžete snímat 360° panoramata a naklonit fotoaparát o 90°, zkrátka možnosti fotografování jsou neomezené. 

Vanguard Alta+ má tradiční vzhled stativu včetně výšky, vyniká ale svou nízkou hmostností a stabilitou, díky níž ho můžete vzít i do nehostinných podmínek zapadlých končin světa a mít jistotu skvělých snímků. Oproti Gorillapodu unese větší váhu a díky třem možným stupňům polohování nohou jsou vaše možnosti fotografování z různých úhlů obrovské. Skvělý dárek pro cestovatele, který se chystá třeba ukořistit snímek polární záře nebo za vodopády do jihoamerické džungle.

Joby Gorillapod jako dárek                         Vanguard Alta+ jako dárek

S dobrou pamětí nejdál dojdeš

Digitální fotoaparát bez paměťové karty je jako brýle bez dioptrických skel. Obroučky (rozuměj tělo fotoaparátu) vypadají moc hezky, k ničemu ale neposlouží. A náhradních paměťových karet není nikdy dost - pro případ, že tu malou a snadno přehlédnutelnou věc zapomenete doma, nebo se zkrátka něco pokazí a nebude fungovat.

Karty Sandisk patří ke špičce paměťových médií a Sandisk 32GB Extreme Pro má dostatečnou kapacitu i pro držitele zrcadlovek. Kromě vysoké rychlosti čtení 95 MB/s vám nabídne i funkci Power Core, s níž se přenos dat do počítače sníží na nutné minimum, a Error Correction Code, který se zase postará o to, aby se nevyskytl problém při jejich přenosu. Bez problémů zvládne i záznam HD videa a RAW snímků

Sandisk 32GB Extreme Pro 95MB/s jako dárek

Domek na zádech

Nikdo asi nefotografuje jenom doma a už vůbec nikomu se nechce vystavovat svůj drahocenný přístroj všem rozmarům počasí. Kvalitní brašna nebo fotobatoh patří k základním kamenům výbavy fotografa, který zachycuje i momenty venku.

Pokud se nechystáte na delší dobu do přírody nebo s sebou máte jenom jednoduchou sadu těla a objektivu, oceníte pistolové pouzdro LOWEPRO Adventura TLZ 20 II. Všechno máte hezky po ruce, kvalitní materiál k vašemu fotoaparátu nepropustí ani kapku. Polstrování pouzdra ho ochrání před nárazy a můžete si tam vložit i náhradní baterii či paměťovou kartu. Nemluvě o designu, který jen tak z módy nevyjde. Pokud hledáte něco malého, funkčního a nenápadného, nehledejte dál. :)

Pokud ale přece jen potřebujete něco krapet většího, můžete sáhnout po LOWEPRO Photo Sport BP 200 AW II. Dobrodruzi mizející i na několik dní do divočiny v něm najdou snad všechno, co potřebují - prostor na hydrapak, osobní věci, karimatku a zásobu několika objektivů, samozřejmě i příslušenství, připevnit k němu můžete i trekové hole nebo stativ. Díky ergonomii bude na zádech pohodlně sedět celou dobu. Díky materiálu All Weather Cover typickému pro všechny produkty značky Lowepro můžete postarat pouze o své oblečení, protože vaše technika se nikdy neocitne v situaci špatně oděného turisty. Prostě batoh, kterým potěšíte všechny outdoorové nadšence. :)

LOWEPRO Adventura jako dárek                Lowepro Photo Sport jako dárek

Stavět na kvalitních základech

Má váš blízký novou zrcadlovku a ještě občas tápe v jejím nastavení? Komplexní knížka Fotografujeme digitální zrcadlovkou mu odhalí taje expozičního trojúhleníku či hloubky ostrosti, naprázdno nevyjde ani ten, který se potřebuje dozvědět něco fotografování architektury, portrétů či krajinek. Poznáním vlastního fotoaparátu a jeho možností a ovládnutím různých žánrů docílí právě takových fotografií, jaké se budou v jeho osobním portfoliu náležitě vyjímat.

Fotografujeme digitální zrcadlovkou jako dárek

Expresní fotokniha v měkké vazbě

ručně vázaná vazba pro otevření bez záhybů, automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Fotoškola - jak se rychle zlepšit II.

Fotoškola - jak se rychle zlepšit II.

Tipy na focení - komunita

Tipy na focení - komunita

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...