24. 11. 2017 | 6 minut čtení

Chcete svému blízkému / fotografovi udělat radost, ale bojíte se, že se mu netrefíte do vkusu? Odhoďte obavy, s naší radou a pomocí se z vašeho dárku stane opravdový hit! Připravili jsme si pro vás výběr toho nejlepšího, na co si jen zkušený fotograf vzpomene, ať už holduje focení v interiéru, nebo za těmi nejlepšími snímky raději vyráží do terénu. Tak pojďme na to :)

Podívat se na svět z jiné perspektivy

Záběry z dronu nebo GoPro kamery neminuly snad nikoho z nás a každého zasáhne jedinečnost pohledu, který tyto přístroje poskytují. GoPro kamery nás vtáhnout přímo do akce, a pokud navíc můžete zachytit dobrodružství na 4K kvalitu, jak to nabízí GoPro Hero 6, zkrátka se jim nedá odolat. Hero 6 vám nabídne dvojnásobný výkon než předchozí řada, takže jestli váš blízký pokukuje po novějším modelu, překvapte ho pod stromečkem!

DJI Spark vám nabídne zcela jiný úhel pohledu než GoPro, a to z výšin, odkud je na krajinu úchvatný výhled. Můžete ho navíc ovládat pohyby rukou a vejde se vám do dlaně, můžete s ním pořizovat i selfie jednoduchým signálem ruky. Zkrátka takový malý elektronický mazlíček, s nímž si nikdy nebudete chtít přestat hrát. V akci se na něj můžete podívat na našem facebooku!

Pořídím GoPro Hero 6 jako dárek            pořídím DJI Spark jako dárek

Stabilitou k perfektní fotce

Bez stativu se neobejde žádný fotograf, a pokud ho váš blízký ještě nemá, je čas to napravit. Pokud sází hlavně na velikost, skladnost a ohebnost, je pro něj Joby Gorillapod 3K jako stvořený. S tímto stativem pro něj nebude žádný úhel fotografování překážkou, 360° hlava, 90° náklon a především úžasně flexibilní nohy ho uchvátí.

Manfrotto MK190X3-3W je o něco robustnější verze kompaktního stativu Joby. Výška až 173 cm mu umožní fotografovat z mnohem větší výšky, zároveň ale není ochuzený o možnost fotografování z úrovně země. Hliníková konstrukce ho ve stabilitě nikdy nezklame. Tak co, víte, který z nich mu udělá větší radost?

pořídím Joby jako dárek           pořídím Manfrotto jako dárek

To budou panorámata

Panoramatická a časosběrná videa jsou opravdu působivá. A díky přístrojům umožňujícím plynulý přechod pořídíte vynikající kousky! S panoramatickou hlavou AFI můžete natáčet třeba i pomocí mobilního telefonu a obdarovaný si tak může podmanit sociální sítě. A protože ji lze nabít, může ji přenést opravdu kamkoliv.

Otáčecí stativ Flow-Mow je zase nezbytnou součástí výbavy časosběrného tvůrce. Mechanický hodinový strojek zajišťuje naprosto plynulé a přesné otáčení a 360° zvládne za 2 hodiny. Vezměte ho tedy na piknik na nějaké místo s úchvatným výhledem, a až se vrátíte, budete mít nejenom skvělý zážitek, ale také originální záznam. No, nekupte to! :)

pořídím hlavu AFI jako dárek        pořídím Flow-mow jako dárek

Budiž světlo!

Fotografie je především disciplínou o hledání toho správného světla. Někdy se nám ho ale nedostává, nebo přesně nevíme, kolik ho máme. To nám změří expozimetr Sekonic, který umí změřit nejenom stávající, ale i zábleskové světlo, užije ho tedy fotograf portrétní, dokumentární i krajinářský. Už nikdy nepřijde žádný snímek nazmar!

Dárek můžete doplnit třeba rádiovou spouští Hähnel, díky níž zmizí snímky nepovedené nechtěným strčením do stativu při mačkání spouště. Ať už je váš blízký příznivcem fotoaparátů Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Sony či Fujifilm, nezklameme žádného z nich!

Blesky samotné jsou skvělým pomocníkem fotografa, jeho nerozlučnými přáteli se ale stanou až ve chvíli, kdy je fotografové můžou využít jako tvůrčí prvek. Creative set od značky Fomei s komínkovým reflektorem, voštinovým filtrem, oktaboxem a beauty dishem je přesně ten typ kamaráda, se kterým se můžete vidět každý den a nikdy vám nezevšední.

expozimetr jako dárek    spoušť jako dárek   creative set jako dárek

Bez pořádné brašny ani ránu

Batoh je po samotném fotoaparátu a objektivech zřejmě nefrekfentovanějším předmětem fotografovy výbavy. Proto se vyplatí do ní investovat a pořídit si něco skutečně kvalitního. Vždyť nejenom že to chrání fotografovu techniku, ale také ho musí často celý den nosit na zádech a bolest namožených ramen a zad po celém dni nošení fototechniky byste nikomu nepřáli. S batohem ProTactic 450 AW firmy Lowepro se ničeho takového obávat nemusíte. Na jeho vývoji se totiž podíleli sami profesionální fotografové, není proto divu, že je dotažený do nejmenších detailů včetně přístupu k technice ze tří stran, pevné konstrukce a neuvěřitelného prostoru na uložení techniky. 

pořídím batoh Protactic 450 AW jako dárek

Luxus na první pohled

Perfektní doplňky jsou třešničkou na dortu každé fotografické výbavy. Styl prostě musí být, na tom se snad všichni shodneme. :) A luxusním rukavicím z ovčí kůže značky COOPH, které vám padnou jako druhá kůže a s nimiž můžete bez problémů ovládat nejen fotoaparát, ale i třeba mobilní telefon, se nesmírně těžko odolává.

Značka Peak Design se pomalu, ale jistě stává synonymem luxusu a kvality. Její rychloupínací popruh Slide Lassen v cihlově hnědé barvě obdarovanému nabídne nejenom stylový a originální vzhled, ale především vynikající funkčnost, díky níž si značku i popruh jednoznačně zamilujete. A pokud nevěříte, vyzkoušejte sami, ještě než vašemu blízkému přistane pod stromečkem. Možná že nakonec pořídíte ještě jeden. :)

pořídím rukavice jako dárek             pořídím popruh jako dárek

Foto na kapa desce bez laminace

produkt obsahuje háček na zavěšení, do formátu 30x45 cm, bez laminace

141,-
LEICA Multifunctional Handgrip HG-SCL7

Přídavná rukojeť pro Leica SL/SL3, Přidává vertikální ovladače, Zlepšuje komfort snímání „na výšku“

26 590,-

Související články

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Fotoškola - jak se rychle zlepšit II.

Fotoškola - jak se rychle zlepšit II.

Tipy na focení - komunita

Tipy na focení - komunita

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...