18. 12. 2017 | 4 minuty čtení

Světoznámý fotograf Gustav Kiburg pořizuje úžasné snímky zvířat žijících ve volné přírodě. K jejich zaznamenání mu slouží technika Sony a vy si nyní můžete přečíst o jeho zkušenosti s GM objektivy!

Něco málo o Gustavovi

Fotografování nespoutané přírody je mou největší vášní. Cestuji Evropou, abych našel ta nejlepší místa pro fotografie nespoutané přírody. Začínal jsem s výbavou Minolta jako fotograf-nadšenec. Moje nadšení stále rostlo a teď jsem velvyslanec společnosti Sony. Pořádám přednášky a uskutečňuji ukázky fotografování nespoutané přírody a o tom, jak z vašeho fotoaparátu Sony získat co nejvíce. Působím také jako průvodce fotografií.

  • Proč používám právě Sony?

Rád fotografuji s fotoaparáty Sony, protože jsou velmi inovativní, což mně jako fotografovi umožňuje pořizovat lepší a skvělé fotografie. Kvalita senzoru je pro mě také velmi důležitá, společně se spolehlivostí fotoaparátu. Používám objektiv 70-200GM pro ptáky za letu, protože je opravdu rychlý a má vynikající ostrost. Společně s modelem A9 je to skvělý způsob, jak zachytit ptactvo v různých polohách. Objektiv 100-400GM používám pro všechny druhy divé zvěře, která je dál ode mě, objektiv je rychlý a ostrý a společně s 1.4TC vytvářejí dokonalou kombinaci.

  • Na co používáte Aplhu A9 & FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS // FE 100-400 mm f/4.5-5.6 GM OSS?

Tuhle kombinaci používám na všechny druhy divé zvěře a ve všech možných podmínkách (počasí / slabé světlo), na fotografování ptáků za letu, ledňáčků, orlů, jestřábů a veverek. Objektivy pro mě představují výhodu, protože mi poskytují rychlost i ostrost k tomu, abych mohl pořizovat skvělé fotografie. Fotografie číslo 1 je vyfotografována ve slabém světle a ve velmi silných povětrnostních podmínkách, pro pořízení této fotografie jsem musel jednat rychle. Bez rychlosti tohoto fotoaparátu a objektivu by to bylo v podstatě nemožné.

  • Jak vám fotografování s produkty Sony pomáhá při vaší práci fotografa přírody?

Automatické zaostření je velmi rychlé a spolehlivé. Pro mě jako pro fotografa přírody je precizní a spolehlivé automatické zaostřování velmi důležité, a to systém Sony splňuje!
Dynamický rozsah by měl zohlednit každý fotograf. Je skvělé mít možnost znát tolik informací, jako je tomu u produktů Sony, a je prostě báječné s nimi pracovat, zejména ve slabých světelných podmínkách.

  • Další důkaz o výjimečnosti kombinace dvou objektivů a těla fotoaparátu:

Velikost souboru, obzvláště u fotoaparátu a7rII od Sony, je skvělá věc. Nemám vždycky možnost být nespoutané přírodě tak blízko, jak bych si přál, takže mít možnost oříznout snímky a stále být schopen je použít pro tisk je pro mě úžasné. Ostrost a kvalita objektivů GM mě zprvu překvapila – jsou to opravdu dechberoucí objektivy. Ten pocit, když vidíte snímky pořízené pomocí objektivů GM, se dá jen těžko popsat.

Fotografie číslo 2 je pořízena v lese za použití modelu A9 a objektivu 100-400 GM. Tento pták byl velmi opatrný (nervózní). S touto kombinací pořizuji tak ostré fotografie, až se zdá, že jsou ve 3D. Je úžasné, že tak ostré objektivy poskytují tak vysoké rozlišení. Toto bych předpokládal pouze u prémiových automatických objektivů.

FE 70–200 mm f/2.8 GM OSS

  • špičkový teleobjektiv se zoomem řady G Master
  • vrstva Sony Nano AR eliminuje odlesky a vícenásobný obraz
  • kruhová clona s 11 lamelami pro krásný efekt rozostření
  • vestavěný optický stabilizátor obrazu SteadyShot
  • konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti

FE 100–400 mm f/4.5–5.6 GM OSS

  • špičkový teleobjektiv se superzoomem řady G Master
  • lineární motor a přímý pohon SSM (DDSSM) pro rychlé a velmi přesné ovládání ostření objektivu
  • vrstva Sony Nano AR eliminuje odlesky a vícenásobný obraz
  • kruhová clona s 9 lamelami pro krásný efekt rozostření
  • konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti
Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-
Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-

Související články

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Jaroslav Hora: Fotím hlavně pro ten zážitek

Jaroslav Hora: Fotím hlavně pro ten zážitek

FotoŠkoda FEST - vlog jak se točil Švýcarák

FotoŠkoda FEST - vlog jak se točil Švýcarák

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...